Popsicle cu branza de capra, cimbru si fructe de padure negre

popsicle

As seen on VEG

Vă e cald, nu-i așa???  Și v-ați săturat de înghețata clasică???

Atunci este timpul să încercați ceva cu adevărat deosebit.

popsicle cu branza de capra si fructe

  • 250 ml. lapte gras
  • 100-120 gr. miere ( eu am folosit miere de cimbru, adusă de la mama ei )
  • 2-3 fire cimbrișor
  • 100 gr. brânză de capră
  • 150 gr. mure, afine și coacăze negre
  • 120 gr. zahăr brun
  • 2 linguri Bourbon

popsicles_original

  1. Într-o crăticioară se pun fructele și se zdrobesc cu ajutorul uneltei ăleia de făcut piure. Se adaugă deasupra zahărul brun. Se dă la foc mic și se lasă vreo 10 min. până zahărul se topește și începe să se lege, așa ca la gem. Se îndepărtează de pe foc, se adaugă Bourbon-ul, se amestecă  și se lasă la răcit (nu exagerați cu alcoolul, dacă e prea mult nu îngheață).
  2. În alt vas se pune la încălzit laptele ( NU la fiert ) împreună cu firele de cimbrișor. Lăsați-le întregi deoarece la sfârșit le îndepărtam. În laptele cald se adaugă mierea și se amestecă până se dizolvă. Pun vasul deoparte.
  3. În alt vas, și ăsta este și ultimul, pun brânza de capră.  Adaug laptele călduț și îndulcit deasupra puțin câte puțin,  amestecând cu un tel. Veți observa că brânza se va omogeniza cu laptele și veți obține în final o cremă subțire.
  4. Se pregătesc formele și se toarnă în straturi – crema de brânză și fructele.
  5. Se înfige bățul și se dau la congelator peste noapte.
  6. Pentru a vă putea înfige dinții în această extraordinară delicatesă este nevoie să puneți formele sub jet de apă fierbinte vreo 20 secunde și apoi loviți ușor de colțul mesei.

rares_original

Bun băiat cel care a inventat înghețata pe băț !!!

popsicle cu branza

… pentru zile răcoroase!

popsicle cu branza de capra

You have NO excuse not to make popsicles !!!

popsicle cu cimbru    

Popsicle cu branza de capra, cimbru si fructe de padure negre
You have NO excuse not to make popsicles !!!
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 ml. lapte gras
  2. 100-120 gr. miere ( eu am folosit miere de cimbru, adusă de la mama ei )
  3. 2-3 fire cimbrișor
  4. 100 gr. brânză de capră
  5. 150 gr. mure, afine și coacăze negre
  6. 120 gr. zahăr brun
  7. 2 linguri Bourbon
Instructions
  1. Într-o crăticioară se pun fructele și se zdrobesc cu ajutorul uneltei ăleia de făcut piure. Se adaugă deasupra zahărul brun. Se dă la foc mic și se lasă vreo 10 min. până zahărul se topește și începe să se lege, așa ca la gem. Se îndepărtează de pe foc, se adaugă Bourbon-ul, se amestecă și se lasă la răcit (nu exagerați cu alcoolul, dacă e prea mult nu îngheață).
  2. În alt vas se pune la încălzit laptele ( NU la fiert ) împreună cu firele de cimbrișor. Lăsați-le întregi deoarece la sfârșit le îndepărtam. În laptele cald se adaugă mierea și se amestecă până se dizolvă. Pun vasul deoparte.
  3. În alt vas, și ăsta este și ultimul, pun brânza de capră. Adaug laptele călduț și îndulcit deasupra puțin câte puțin, amestecând cu un tel. Veți observa că brânza se va omogeniza cu laptele și veți obține în final o cremă subțire.
  4. Se pregătesc formele și se toarnă în straturi – crema de brânză și fructele.
  5. Se înfige bățul și se dau la congelator peste noapte.
  6. Pentru a vă putea înfige dinții în această extraordinară delicatesă este nevoie să puneți formele sub jet de apă fierbinte vreo 20 secunde și apoi loviți ușor de colțul mesei.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

Related Posts

Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

 Am de făcut o mărturisire: niciodată nu am fost mare fan al prăjiturii cu brânză.  Dar această prăjitură este altfel. Textura ei este delicată, este combinația ideală între dulce și aromat, este cremoasă, netedă, bogată, este dulce dar-nu-prea-dulce. Este genul de prăjitură care îți apare […]

Înghețată la pungă … la minut … cu mure …

Înghețată la pungă … la minut … cu mure …

   Așa cum vedeți Rareș a fost mai mult decât extaziat de noua mea metodă de o face înghețată instant…  Știți ce este mai bun decât o înghețată într-o zi călduroasă de vară ???? O înghețată bună făcută în casă … rapidă și delicioasă… numa […]



6 thoughts on “Popsicle cu branza de capra, cimbru si fructe de padure negre”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *