• Gnocchi de cartofi cu mozzarella Granarolo, rosii si bacon

    by  • septembrie 18 • Fara carne, Paste si Pizza • 4 Comments

    coperta gnocchi

      Și dacă tot s-a terminat concursul Granarollo ar fi frumos să dau curs provocării lansate cu ocazia lui.

    Chiar dacă propunerile voastre au fost atât de numeroase, pentru care vă mulțumesc încă o dată, am decis să fac ceva care să fie și pe placul copiilor mei. Nu vă supărați cei care ați dorit și niște fructe lângă Mozzarella Granarolo. Va veni și vremea acelor rețete.

    cupa de inghetata

    Ingrediente:

    • 300-400 gr. gnocchi de cartofi
    • 1-2 bile de Mozzarella Granarolo
    • câteva felii de bacon tăiate în bucăți mari
    • 300-400 gr. roșii (diverse soiuri, forme și culori)- în funcție de mărimea lor, tăiați unele în jumătate, altele în sferturi, opturi sau lăsați-le întregi
    • 2 căței usturoi, tocați
    • un pumn sănătos de parmezan ras
    • 1 lingură sos de roșii
    • 2 lingurițe oțet balsamic
    • o crenguță de cimbru proaspăt
    • sare de mare și piper proaspăt râșnit

      ingrediente

    Metoda:

    1. Dacă vă decideți să faceți gnocchi în casă nimic mai simplu. Pentru 2 persoane eu folosesc: 0,5 kg cartofi fierți + 150 gr. făină + un gălbenuș + nucșoară și sare. După ce i-ați făcut îi lăsați deoparte la uscat, până le vine rândul.

    gnocchi_de_cartofi_original

    2.  Preîncălziți cuptorul la 200 grade C.

    3.  Puneți la fiert apă cu sare și fierbeți gnocchi până încep să plutească.

    4.  Pregătiți sosul. Într-o tigaie (care merge la cuptor) puneți baconul la prăjit până devine crispy și se topește grăsimea. Îndepărtați o parte din grăsimea lăsată de bacon și adăugați usturoiul. Amestecați vreo 30 sec. și adăugați roșiile, oțetul balsamic, sosul de roșii și cimbru. Asezonați cu sare și piper. Acoperiți  cu capac și lăsați sa fiarbă vreo 5-10 minute.

    5.  Cu ajutorul unei spumiere transferați gnocchi fierți în sosul format în tigaie. Agitați puțin astfel încât să se combine frumos toate aromele.

    2_original

    6.  Acoperiți gnocchi cu mozzarella și presărați parmezan.

    before

    7.  Dați la cuptorul preîncălzit aproximativ 10 minute până mozzarella se topește și începe să facă bulbuci pe margine.

    8.  Scoateți din cuptor și lăsați să se odihnească 5 minute înainte de servire.

    gnocchi de cartofi

    Poftă mare !!

    gnocchi de cartofi cu mozzarella

    gnocchi_cu_mozzarella_original

    I Luv U All :)

    mozzarella granarolo

     

    Print Friendly
    Ad

    4 Responses to Gnocchi de cartofi cu mozzarella Granarolo, rosii si bacon

    1. 18.09.2013 at 11:09

      Mmmmmm , minunata cina ta !!! ;)

    2. 20.09.2013 at 11:09

      Cat de bine arata! Mai ca m-as autoinvita la masa voastra :))))

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *