• ardei iuti in otet

    by  • octombrie 14 • Conserve si gemuri • 8 Comments

      ardei iuti in otet

    Am o slăbiciune pentru ciorba de burtă…aia făcută de mama…este ceva de nedescris :)

    Și ca să ajut eu fac pișcosul pentru ciorbă. Pișcosul ăsta și ciorba de burtă se completează perfect.

    ardei_iuti_original

    Ingrediente:

    • ardei iuți proaspeți
    • ceapă albă
    • sare pentru murături
    • oțet de 9 grade
    • zahăr
    • foi de dafin
    • cimbru

    ardei_original

     Ardeii se taie felii și se trec pe sub jet de apă, să mai piardă din semințe.

    Ceapa se curăță și se taie julien, fideluță, solzișori.

    Borcanele musai să fie spălate și sterilizate (folosiți borcane mici).

    Procedeul  – în fiecare borcan se adaugă ardei pișcos și ceapă (cam jumătate de ceapă mică la borcan). Deasupra se adaugă sare cam cât prindeți între două degete și cam tot atâta zahăr. Adăugați o frunză de dafin și o pișcătură de cimbru. Turnați oțet până sus, cât să acopere bine de tot ardeii.

    ardei in otet

    Puneți capac și închideți ermetic borcanul, apoi zguduiți-l bine. În felul acesta se amestecă aromele și verificați totodată dacă borcanul e bine închis :)

    ardei piscos in otet

    I Luv U All !!!

    ardei piscos

    Să aveți poftă !!!

    ardei verde iute

    Print Friendly
    Ad

    8 Responses to ardei iuti in otet

    1. 14.10.2013 at 09:10

      arata foarte bine borcanasele tale cu ardei iuti, si cred ca sunt tare deliciosi mai ales ca ai pus cimbru :)

    2. 15.10.2013 at 10:10

      Ador ardeii iuti, si culoarea verde!
      Vreau si eu un borcan! :)

    3. 15.10.2013 at 11:10

      Super arata!! Anul asta am fost tare puturoasa in ale camarii :)

    4. nicoleta
      26.10.2013 at 09:10

      dupà càt timp se pot mànca ?

    5. dana
      19.11.2013 at 06:11

      nu gasesc reteta!poza arata minunat, am spalat si taiat ardeii si acum ..ce fac?:)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *