ardei iuti in otet

 ardei iuti in otet

Am o slăbiciune pentru ciorba de burtă…aia făcută de mama…este ceva de nedescris 🙂

Și ca să ajut eu fac pișcosul pentru ciorbă. Pișcosul ăsta și ciorba de burtă se completează perfect.

ardei_iuti_original

Ingrediente:

  • ardei iuți proaspeți
  • ceapă albă
  • sare pentru murături
  • oțet de 9 grade
  • zahăr
  • foi de dafin
  • cimbru

ardei_original

 Ardeii se taie felii și se trec pe sub jet de apă, să mai piardă din semințe.

Ceapa se curăță și se taie julien, fideluță, solzișori.

Borcanele musai să fie spălate și sterilizate (folosiți borcane mici).

Procedeul  – în fiecare borcan se adaugă ardei pișcos și ceapă (cam jumătate de ceapă mică la borcan). Deasupra se adaugă sare cam cât prindeți între două degete și cam tot atâta zahăr. Adăugați o frunză de dafin și o pișcătură de cimbru. Turnați oțet până sus, cât să acopere bine de tot ardeii.

ardei in otet

Puneți capac și închideți ermetic borcanul, apoi zguduiți-l bine. În felul acesta se amestecă aromele și verificați totodată dacă borcanul e bine închis 🙂

ardei piscos in otet

I Luv U All !!!

ardei piscos

Să aveți poftă !!!

ardei verde iute

Print Friendly

Related Posts

Dulceață de ardei iute / Gem de pișcos / Hot pepper jam

Dulceață de ardei iute / Gem de pișcos / Hot pepper jam

    Am primit anul trecut un borcănaș cu o astfel de dulceață … aproape am plâns când s-a terminat pentru că era foarte bună și nu pentru că pișcă, să ne înțelegem. Și atâta m-am agitat până am aflat rețeta originală, așa cum a […]

Print Friendly
Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!! Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci.. Să știți voi că eu chiar nu am glumit 🙂

Print Friendly


10 thoughts on “ardei iuti in otet”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *