• Grilled Veggie Sandwich cu sos de rabarbar

    by  • octombrie 18 • Aperitive si Snacks, Fara carne • 4 Comments

     

    grilled veggie

    Chiar dacă pare complicat nu este deloc așa…cred că deja v-ați obișnuit cu mine și știți că nu îmi place să-mi complic viața dacă nu e cazul!! Așa că la piață cu voi !!

        Sosul de rabarbăr  (cam 1 cană)

    • 3 bețe de rabarbăr ( curățat de piele și tăiat în cuburi)
    • 4 roșii mari și zemoase
    • 3 fire de ceapă verde
    • 50 ml. oțet de mere
    • 3 linguri zahăr brun ( după gust)
    • 3 căței usturoi, tocat
    • 1 linguriță paprika afumată
    • 1 linguriță praf de muștar
    • sare de mare și piper negru proaspăt râșnit
    • ulei de măsline
    • ardei iute (după gust)
    • busuioc – opțional

    Sos de rabarbar

    1. Se ia una bucată tigaie și se încinge în ea puțin ulei. Se dau la călit ceapa verde tăiată mărunt și ardeiul iute. Când ceapa devine sticloasă adaug usturoiul și mai las vreo 2 minute.
    2. Când începe să miroase bine a usturoi adaug în tigaie rabarbărul, roșiile tăiate cuburi și restul ingredientelor.
    3. În 15 minute rabarbărul ar trebui să fie deja fiert și ușor de strivit cu furculița. Dacă nu este așa verificați ca plita să fie pornită.
    4. Lăsați la răcit vreo 15-20 minute și apoi cu ajutorul unui blender vertical transformați totul în pastă. Consistența acestui sos este în funcție de câte impulsuri dați blenderului.
    5. Feel free to taste and adjust : sare, piper, zahăr, oțet .

    rhubarb sauce

     Grilled veggie

    • 1 vânătă
    • 1 zucchini
    • 1 ardei galben
    • 1 ardei roșu
    • 1 roșie
    • ulei de măsline, pentru legume și pentru grill
    • sare și piper
    • cimbru

    legume la gratar

    Legumele tăiate felii, inclusiv roșiile se ung pe toate părțile cu ulei și se condimentează cu sare și piper.

    Se încălzește un grătar sau o tigaie-grill la foc mediu-mare. Se adaugă puțin ulei de măsline. Se așează legumele pe grill, întorcându-le ocazional. Când sunt gata se scot pe o farfurie, se împrăștie puțin cimbrul deasupra și se lasă la răcit.   

    Sandwich-ul

    Se prăjește pâinea, se freacă cu puțin usturoi și se unge cu oleacă de ulei de măsline.

    Se aranjează frumușel deasupra legumele și sosul de rabarbăr și se mănâncă cu poftă…multa poftă !!!

    open grilled sandwich     grilled veggie sandwich cu sos

    cel mai cel Sandwich !!!

    Grilled veggie sandwich cu sos de rabarbăr

    Print Friendly
    Ad

    4 Responses to Grilled Veggie Sandwich cu sos de rabarbar

    1. 18.10.2013 at 10:10

      Ce sos grozav! Trebuie sa-l incerc!

    2. 20.10.2013 at 09:10

      Foarte bine arata sandwich-ul!! Iar sosul cred ca-i un deliciu..

    3. Adi
      21.10.2013 at 03:10

      Arata yummy :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *