Ketchup de casa

ketchup

Este o rețetă foarte bună și se obține un ketchup de vis, dar să nu mă înjurați deoarece este munca și sunt vase murdare.

galben

Ingrediente pentru 1 L ketchup

  • 2 kg roșii galbene sau roșii sau portocalii
  • 6 ardei mari galbeni sau roșii
  • 2 cepe roșii
  • 1 bulb fenicul
  • 2 tulpini de țelină
  • o bucată de ghimbir (așa de 2 degete)
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • frunze de busuioc
  • frunze de țelină
  • 2 linguri semințe coriandru
  • 5 cuișoare
  • 2 lingurițe piper boabe
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit, după gust
  • 50-100 ml. oțet de vin roșu
  • 100 gr. zahăr brun
  • ulei de măsline

rosii galbene

Metoda

Pentru început coacem ardeii. Se pun la copt pe o plită sau pe un grătar (fără flacără direct pe ei). Când sunt copți se sărează și se pun într-o oală cu capac vreo 40 min.  să se înmoaie. Se îndepărtează apoi cotorul, sâmburii, nervurile, se înlătură pielițele și se taie mărunt.

Între timp curățați și tocați roșiile.

1_original

Legumele – ceapa, feniculul, tulpina de țelină, ghimbirul, usturoiul și ardeiul iute – se curăță și se taie mărunt, fie din cuțit, fie cu ajutorul mașinii de tocat. Le puneți toate într-o oală încăpătoare împreună cu vreo 5 linguri ulei de măsline, coriandru, boabele de piper și cuișoarele. Fierbeți încet la foc mic până se înmoaie legumele.

Adăugați roșiile și ardeii copți peste legume, condimentați cu sare și fierbeți înăbușit până se reduce la jumătate.

Spre final adăugați frunzele de busuioc și cele de țelină.

2_original

Sosul obținut îl puneți în blender pentru obține o pastă. Și această pastă o treceți de două ori prin sită până veți obține un sos omogen.

Îl turnați înapoi în vas, adăugați zahărul și oțetul și lăsați să fiarbă până ajunge la textura dorită.

În final condimentați cu sare și piper, după gust.

ketchup galben

Se toarnă fierbinte în sticle sterilizate, se sigilează și se depozitează în cămară.

Încă e toamnă, așa că o toamnă frumoasă și bogată vă doresc !

ketchup de casa

Adaptare dupa Jamie Oliver „Jamie at home

Print Friendly

Related Posts

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!! Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci.. Să știți voi că eu chiar nu am glumit 🙂

Print Friendly
Cea mai tare salată de roșii ….

Cea mai tare salată de roșii ….

    Atât de simplă acestă salată încât iți vine să râzi … Dar este incredibilă,  merită să o încercați …  Omul meu nu prea se dă în vânt după roșii dar reacția de pe fața lui a fost priceless. Noi am servit această salată […]

Print Friendly


13 thoughts on “Ketchup de casa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *