• Mar copt

    by  • noiembrie 18 • Aperitive si Snacks, Garnituri • 8 Comments

    umplut cu gorgonzola, bacon, nuci, cranberry și stropit cu miere

    mar copt

    Nu știu voi cum sunteți dar eu tare m-am bucurat că nu a venit iarna…încă…și de aceea am avut un weekend bun.. din nou. Nu, nu vreau să mă laud … dar atât e de bine să poți să te bucuri de ultimele zile de toamnă… mar copt umplut

    Ingrediente

    • 4 mere
    • 4-5 felii bacon
    • un pumn de nuci și migdale prăjite
    • 50 gr. cranberry deshidratate
    • gorgonzola
    • sucul de la 1 lime
    • sucul de la 1/2 portocală
    • 1/2 linguriță scorțișoară
    • ghimbir ras, cam cât prindeți cu două degete

    mar umplut ingrediente

    Metoda

    Se pregătește baconul fie în tava grill, fie în cuptor ( metoda AICI ). Se lasă la răcit și se rupe cu mâna, în bucățele.

    Nucile și migdalele se prăjesc și se strivesc cu sucitorul sau se mărunțesc din cuțit.

    Se pregătește umplutura: nucile și migdalele + gorgonzola tăiată bucăți mai mici + cranberry + baconul bucățele. Se amesteca ușor și se pune deoparte.

    Într-un vas mai adânc se adaugă sucul de lime, cel de portocală, scorțișoara și ghimbirul. Se pune deoparte.

    Mărul, măria sa mărul… se taie capacul și se scobește interiorul.

    Cu un cuțit ascuțit tăiați felii fiecare măr, apoi înmuiați fiecare felie în sucul obținut mai devreme. Aveți grijă la ordinea feliilor deoarece îl veți monta înapoi.

    1_original

    În tavă așezați hârtie de copt și ca atunci când vă jucați cu lego aduceți fiecare măr la forma inițială.

    Adăugați umplutura cu vârf  în fiecare măr și stropiți mărul cu sucul rămas.

    Se dă la cuptor preîncălzit la 180 grade C sau se pot coace pe grill. Sunt gata atunci când mărul se frăgezește și umplutura începe să facă bulbuci.

    mar cu bacon

    Stropiți cu miere și serviți cu drag.

    mar copt si umplut

    Să aveți o săptămână bună !!!

    mar copt si umplut cu bacon

    Print Friendly
    Ad

    8 Responses to Mar copt

    1. 18.11.2013 at 08:11

      interesanta combinatie… pot fura putin?

    2. Adi
      20.11.2013 at 12:11

      Alex, astia mi-au gresit scrisul la tort: http://www.cik.ro/la-multi-i-funny/ . Trebuia sa-l fac la tine. :)

    3. 21.11.2013 at 02:11

      Tot timpul am avut o slabiciune pentru mar copt… dar asa cum l-ai prezentat aici… hmmm… imi cam ploua in gura…

    4. 07.12.2013 at 10:12

      Felicitari pentru reteta! Arata delicios si sunt sigura ca este si foarte gustos! Eu in faceam simplu si nu era cine stie ce reteta mea, dar asta….yami-yami! Nu mai ai nevoie de altfel de prajitura!

    5. Pingback: Family Honey: Gibbs {Dundas, Ontario} - Countlan Magazine

    6. Pingback: Family Bees: Gibbs Honey - Countlan Magazine

    Lasă un răspuns