• Rosii coapte cu mozzarella – Salata caprese in flacari

    by  • noiembrie 1 • Aperitive si Snacks, Salate • 9 Comments

    rosii coapte

    Deci da, există și roșii mici cât unghia… și sunt dulci și buneee. Dar dacă sunt făcute la flacără devin mult mai dulci.

    Este foarte frumos afară și ieșirile la iarbă verde sunt încă la modă.

    Nu ratați !!!

    Rares si rosiile

    Ingrediente:

    300 gr. roșii cherry ( vreo 25 buc. )
     ulei de măsline extravirgin
    oțet balsamic de modena
    3 căței de usturoi, decojiți și tocați
    sare de mare și piper negru proaspăt râșnit
    vreo 2 fire busuioc proaspăt
    mozarella bocconcini
    pâine țărănească pentru prăjit pe grătar

    rosii

    Metoda:

    Roșiile se spală și se curăță de codițe.

    Într-un vas mai mare se adaugă roșiile, uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea, piperul și usturoiul.

    Zgâlțâiți vasul ușor, astfel încât roșiile să se îmbrace bine de tot în arome. Lăsați deoparte până pregătiți focul.

    Într-o tigaie numa bună de introdus în foc se așează roșiile, de preferat într-un singur strat. Cu mișcări fine din încheietură agitați tigaia vreo 2-3 min. până începe să crape pielea roșiilor (timpul de pregătire depinde și de mărimea lor). Treaba este aproape gata.

    rosii_original

    Așezați tigaia în mijlocul mesei și aruncați înăuntru busuiocul.

    Pe grătarul încins se prăjește niște pâine, se deschide cutia de bocconcini și se servește totul acolo, la botu’ calului.

    salata caprese

    Dacă nu sunteți posesori de grătar, pregătiți roșiile fie în cuptor, fie pe plită. Nu este același lucru, dar se apropie.

    Mor de poftă, nu alta !!

    salata de rosii

    Poftă bună și vacanță frumoasă !!!

    caprese

    Print Friendly
    Ad

    9 Responses to Rosii coapte cu mozzarella – Salata caprese in flacari

    1. Adi
      01.11.2013 at 09:11

      Arata mult prea bineeeeeee. Vreau si eu o farfurioara… si sa fie free :D

      • 01.11.2013 at 05:11

        farfurioara e free… despre continut mai discutam :)

        • Adi
          02.11.2013 at 06:11

          Farfurioara, nu se da niciodata goala, ca aduce ghinion … si nu mie :P

          • 02.11.2013 at 08:11

            perfect !!!

            • Adi
              03.11.2013 at 11:11

              OK, recunosc ca am inventat treaba cu ghinionul. :)) Pot sa zic o poezioara, daca e cazul. :))

    2. 01.11.2013 at 09:11

      need your adress… must come now…. hunger takes over me… must come now….

      • Admin
        01.11.2013 at 05:11

        oh…please do…

    3. 15.11.2013 at 08:11

      oh, cum reusesti sa faci pozele astea atat de profesioniste? vreun truc ceva? ce aparat folosesti? :D scuze ca sunt asa indiscreta, dar sunt bestiale pozele, de retete nici nu mai vorbesc.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *