• Spaghetti alla puttanesca

    by  • noiembrie 4 • Paste si Pizza • 17 Comments

    Spaghetti alla puttanesca

    Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!!

    Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci..

    Să știți voi că eu chiar nu am glumit :)

    3_original

    Ingrediente:

    •      spaghete din grâu integral
    •      1 farfurie plină de roșii cât unghia
    •      4-5 căței de usturoi
    •      1 legătură busuioc proaspăt
    •      1-2 ardei Chili
    •      2 linguri capere
    •     câteva măsline, fără sâmburi
    •      ulei de măsline
    •      sare de mare și piper negru

    rosii si ardei

    Metoda:

    1. Puneți apă cu sare la fiert și urmați instrucțiunile de pe cutia de spaghete.

    2. Într-o tigaie întinsă adăugați vreo 2 linguri de ulei de măsline, usturoiul tăiat felii și ardeiul chilii la fel. Rupeți busuiocul cu mâna și adăugați-l în tigaie cu caperele. Căliți pentru o vreme.

    3. În aceeași tigaie adăugați apoi roșiile întregi și măslinele. Dacă folosiți roșii cherry ar fi bine să le tăiați în jumătate.

    Cu mișcări fine din încheietură agitați puțin treburile în tigaie, până simțiți cum aroma lor vă invadează bucătăria. Sărați și piperați, după gust.

    4. Să nu uitați de spaghete. Nimănui nu-i plac pastele fierte la maxim.

    1_original

    5. Avem spaghete al dente și roșii gătite perfect, nu ne mai rămâne decât să le servim.

    Nu scurgeți pastele, ci transferați-le cu ajutorul unui clește sau lingură de paste peste roșiile din tigaie. Astfel veți muta și apa necesară pentru a finaliza sosul.

    6. Deasupra focului exersați încă puțin mișcarea din încheietură

    Spaghetti alla puttanesca la tigaie

    și serviți presărat cu mult parmezan.

    spaghetti

    Cum să nu mori de poftă !

    alla puttanesca

    You know I Luv U All !!!

    Print Friendly
    Ad

    17 Responses to Spaghetti alla puttanesca

    1. 05.11.2013 at 01:11

      Nice!!!! Arata minunat! Interesanta interpretarea ta fara ansoa. Pupici

      • 05.11.2013 at 10:11

        Diana :)
        ansoa…not a fan !!

    2. 05.11.2013 at 11:11

      One of the most beautiful, simple pasta dishes I’ve seen!

    3. Adi
      06.11.2013 at 08:11

      Nu-mi plac pastele. Din pacate, va trebui sa refuz. :(

      • 06.11.2013 at 04:11

        nu pot sa cred…nu-ti plac pastele mele sau in general ???

        • Adi
          06.11.2013 at 07:11

          Alex, in general. Nu iti pun la indoiala, calitatile de bucatar, deoarece este evident ca te pricepi. :)

    4. 06.11.2013 at 02:11

      Ador spaghetele oriunde si oricand :D iar acestea arata minunat!
      Te invitam la provocarea Dulce Romanie de luna aceasta, gazduita de noi! Te asteptam cu drag!

    5. 06.11.2013 at 05:11

      Mmmm, buna mancare!

    6. 07.11.2013 at 08:11

      Cum arata… Ma omori tu cu pozele tale.. Iar juniorul este dulce foc!

    7. 14.11.2013 at 12:11

      Chiar arata foarte bine, iar branza asta rasa e super!

    8. 20.11.2013 at 03:11

      Minunata reteta! Doresc si eu o portie! :)

    9. 09.12.2013 at 06:12

      La fiecare poza la care m-am uitat mi-a venit apa in gura! Daca as putea sa intru in monitor sa ajung la ele le-as fura pe toate! :) foarte tare!!

    10. 10.02.2014 at 09:02

      Arata foarte delicios. Imi place foarte mult ca ai pus rosii.

    Lasă un răspuns