• Supa crema de dovleac copt si dulce

    by  • noiembrie 8 • Supe si Ciorbe • 9 Comments

    supa crema de dovleac

    Imaginați-vă asta:

    O seara târzie și rece de toamnă…asta se vede afară…

    În casă este cald și bine și miroase a dovleac copt…mmm și a scorțișoară…și vă încearcă o răceală ușoară…

    Cum vă doctoriciți?? și cum vă petreceți seara??? să nu aud auto-medicamentație….

    Știu… o supă delicioasă și sănătoasă, numai bună în această situație ♥

    Ingrediente

    • 1 bucată dovleac plăcintar ( sau 1/2 ) aprox. 1 kg.
    • 2 cartofi
    • 1 ceapă albă
    • 3-4-5 căței de usturoi
    • ½ lingură miere
    • 1 crenguță de rozmarin proaspăt
    • ulei de măsline
    • sare de mare și piper proaspăt râșnit
    • ghimbir și scorțișoară, după gust
    • 1 și ½ l. sau mai mult supă de pui

    ingrediente

    Metoda

    Se încălzește cuptorul la 180 de grade C.

    Dovleacul – se taie în jumătate și se curăță de semințe. Se unge bine cu ulei de măsline pe suprafața tăiată, se asezonează cu sare de mare și se dă la cuptorul preîncălzit.

    Cartofii – se spală în apă rece şi se înțeapă de mai multe ori, cu o scobitoare sau cu vârful unei frigărui. Cartofii încă uzi se asezonează cu sare de mare și se învelesc în folie de Al. Se dau la cuptor pe lângă dovleac.

      dovleac copt

    Ceapa – se curăță de coji și se taie în jumătate. Jumătățile de ceapă împreună cu cățeii de usturoi (cu coaja pe ei) se ung bine cu ulei de măsline și se condimentează cu sare de mare. Se așează în tavă lângă dovleac și cartofi.

    Ceapa și usturoiul vor fi gata înaintea cartofilor și a dovleacului. No problem, scoateți-le din cuptor mai repede.

    Când toate legumele sunt gata, aduceți blenderul.

    Cartofii copți se taie în jumătate și se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. La fel procedați și în cazul dovleacului.

    În vasul blederului adăugați legumele pe rând: cartofii, ceapa, usturoiul stors din coajă și dovleacul. Veți obține un piure portocaliu.

    1_original

    Acum adăugați supa de pui, mierea și rozmarinul. Puteți lucra în mai multe etape, în funcție de blenderul pe care îl folosiți. Ideea este ca totul să treacă prin el.

    Gustați și asezonați: sare, piper, ghimbir și scorțișoară.

    Înainte de servire reîncălziți, dacă este cazul.

    supa de dovleac

    Mmmmmm….miroase a toamnă !!!

    I luv u all !!

    crema de dovleac

    crema

    Print Friendly
    Ad

    9 Responses to Supa crema de dovleac copt si dulce

    1. 08.11.2013 at 11:11

      Delicioasa aceasta supa crema!

    2. 11.11.2013 at 02:11

      cred ca e grozava cu atatea condimente bune :)

    3. bianca.oltean@gmail.com
      22.10.2014 at 03:10

      Eram SIGURA ca stiu sa o fac si eu : pun la fiert dovleacul si blenduiesc !
      Ce bine ca ne ai detaliat secretele , ca ma faceam de mandra rusine !!!!
      Arata GROZAV si sunt sigura ca si gustul este la fel de GROZAV !
      Multumim , Alex si asteptam si alte provocari !

      • 22.10.2014 at 07:10

        Multumesc ….. si sa stii ca este numai buna de savurat pe partia de schi :)

        • bianca.oltean@gmail.com
          24.10.2014 at 04:10

          rasaritului13

          • bianca.oltean@gmail.com
            24.10.2014 at 04:10

            da, abia astept sa dau nas in nas cu familia ta frumoasa pe partie !!! By the way , stii ca azi a fost prima ninsoare la Toplita?

            • 25.10.2014 at 10:10

              Super..partia ne asteapta !!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *