Tagliatelle alfredo cu sos de conopida

tagliatelle

Niște paste??? să nu-mi spuneți că nu vă plac…

ei și dacă nu vă plac faceți doar sosul și mâncați-l cu lingura…sau lângă niște grătare de pui sau poate în lasagna,  da astea sunt tot paste … Indiferent cum vedeți rețeta asta – faceți sosul – e belea !!!

Ingrediente:

  • 1 conopidă, nu foarte mare
  • 1 cană de mazăre proaspătă (merge și congelată)
  • tagliatelle homemade ( sunt deosebite dacă le faceți cu mâna voastră, dar și cele din comerț sunt bune)
  • 2 cepe, tocate
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 200 ml. smântână de gătit 32 %, poate mai mult sau mai puțin
  • ½ cană parmezan ras (Parmigiano Reggiano) sau mai mult, depinde de voi
  • 1 cub de unt
  • sare și piper proaspăt
  • ¼  linguriță nucșoară
  • câteva frunze de pătrunjel

tagliatelle_original

Metoda:

1) Începeți cu pastele, dacă veți folosi paste proaspete. Rețeta mai jos

Puneți 200 gr. făină albă într-un bol adânc. În mijloc faceți o adâncitură în care spargeți 2 ouă. Amestecați încet cu furculița și apoi frământați până se obține un aluat elastic. Se învelește în folie alimentară și se lasă la odihnit vreo 20-25 min. Treceți aluatul prin mașina de paste, uscați vreo 20 minute și sunt gata de pus la fiert.

2) Conopida se curăță de frunze și se desface în buchețele. Se pune la fiert în multă apă și se fierbe timp de 30-40 minute, până când se înmoaie. Îndepărtați de pe foc și scurgeți apa, păstrând jumătate de pahar din apa în care a fiert.

tagliatelle alfredo cu sos de conopida

3) Într-o tigaie se pune untul la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa tocată și usturoiul și se gătește până când devine sticloasă. Se adaugă apoi smântâna și 1/2 din cantitatea de parmezan și se aduce la fierbere. Odată parmezanul topit îndepărtați de pe foc.

4) Conopida fiartă și sosul de smântână obținut se trec prin blender, până se obține un sos cremos. Simțiți-vă liberi în a mai adăuga smântână sau apa în care s-a fiert conopida, pentru a subția sosul dacă vi se pare prea gros. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară, după gust.

tagliatelle alfredo cu sos

5) Următorul pas este mazărea. Fierbeți mazărea în apă clocotită aproximativ 5 minute sau în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj,  în cazul în care utilizați mazăre congelată. Scurgeți.

6) Fierbeți tagliatellele în apă clocotită cu sare, până devin al dente. Când sunt gata, scurgeți-le și puneți-le înapoi în oală. Adăugați peste ele sosul de conopidă (de la pasul 4) și mazărea fiartă (de la pasul 5). Așezați pe un foc mediu și amestecați ușor până se combină frumos.

7) În timp ce amestecați tagliatellele și sosul, încorporați restul de parmezan și decorați cu pătrunjel.

Chemați lumea la masă și serviți imediat.

tagliatelle alfredo


Related Posts

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!! Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci.. Să știți voi că eu chiar nu am glumit 🙂

Ketchup de casa

Ketchup de casa

Este o rețetă foarte bună și se obține un ketchup de vis, dar să nu mă înjurați deoarece este munca și sunt vase murdare.



12 thoughts on “Tagliatelle alfredo cu sos de conopida”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *