• Crisp cu piersici… la borcan

    by  • decembrie 11 • Tarte si Placinte • 4 Comments

    crisp

    Știți nu-i așa că se apropie cea mai frumoasă și cea mai plină de viață și de zâmbete și de bucurie ăăăă… și de zăpadă sper, de dăruire și iertare, sărbătoare din an ?? ei da AMR 13 zile …

    Câtă nerăbdare, câtă foșneală și câte pregătiri…

    Rareș zice ieri: “Mama, eu sunt bun și cuminte în timp ce îl ciupea pe cel mic și știu că Moș Crăciun va fi bun cu mine pentru că merit”… adică Dragă Moș Crăciun copilu’ merită !!!

    Dar până intrăm în febra turtelor dulci și cozonacilor mă laud și eu cu ce pot !!!!

    Ingrediente:

    • 4 borcane (eu le-am folosit în loc de ramekinuri)
    • 6 piersici din conservă (nu sunt fan al produselor în conservă dar am primit una cadou și a fost super-mega bună)
    • 1 lingură suc de lămâie
    • o pișcătură nucșoară
    • 1 lingură extract de vanilie
    • cât prind între 2 degete ghimbir proaspăt ras
    • 3 linguri arrowroot
    • 150 gr. făină de migdale
    • 30-50 gr. musli
    • o pișcătură sare
    • 1/4 cană ulei de struguri (2 linguri unt topit)
    • 3 linguri sirop de arțar
    • 1/2 linguriță praf de copt

    piersici

    Metoda:

    Se încălzește cuptorul la 180 grade C.

    Într-un bol se pun : piersicile tăiate felii + sucul de lămâie + extractul de vanilie + arrowroot + nucșoara + ghimbirul. Se amestecă ușor și se pun deoparte.

    În alt bol se amestecă făina de migdale + musli + sarea + praf de copt + ulei(unt) +  sirop de arțar, până obțineți un aluat sfărâmicios.

    Fiecare borcan se umple în mod egal cu amestec de piersici.

    Peste piersici se presară aluatul obținut.

    Se așează borcane într-o tavă și se dă la cuptor vreo 30 de minute până încep să facă bulbuci pe margini.

    crisp 1

    Se servesc calde cu o lingură de înghețată de vanilie deasupra presărată cu puțină nucșoară.

    crisp cu piersici1

    O daaa !!!

    crisp cu piersici

    Să vină sărbătorile !!!

    crisp la borcan

    Crisp cu piersici… la borcan
    Write a review
    Print
    Ingredients
    1. 4 borcane (eu le-am folosit în loc de ramekinuri)
    2. 6 piersici din conservă
    3. 1 lingură suc de lămâie
    4. o pișcătură nucșoară
    5. 1 lingură extract de vanilie
    6. cât prind între 2 degete ghimbir proaspăt ras
    7. 3 linguri arrowroot
    8. 150gr. făină de migdale
    9. 30-50 gr. muesli
    10. o pișcătură sare
    11. 1/4 cană ulei de struguri (2 linguri unt topit)
    12. 3 linguri sirop de arțar
    13. 1/2 linguriță praf de copt
    Instructions
    1. Se încălzește cuptorul la 180 grade C.
    2. Într-un bol se pun : piersicile tăiate felii + sucul de lămâie + extractul de vanilie + arrowroot + nucșoara + ghimbirul. Se amestecă ușor și se pun deoparte.
    3. În alt bol se amestecă făina de migdale + musli + sarea + praf de copt + ulei(unt) + sirop de arțar, până obțineți un aluat sfărâmicios.
    4. Fiecare borcan se umple în mod egal cu amestec de piersici.
    5. Peste piersici se presară aluatul obținut.
    6. Se așează borcane într-o tavă și se dă la cuptor vreo 30 de minute până încep să facă bulbuci pe margini.
    Notes
    1. Se servesc calde cu o lingură de înghețată de vanilie deasupra presărată cu puțină nucșoară.
    Bucataria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/
    Print Friendly
    Ad

    4 Responses to Crisp cu piersici… la borcan

    1. 11.12.2013 at 07:12

      un desert intr-adevar savuros si original :)

    2. 12.12.2013 at 08:12

      Copilul are dreptate.. a fost cuminte :)) Fain desertul! Sper ca Mosul sa fie darnic cu voi toti, cu toata familia.. ca presimt eu ca si mami a fost cuminte :)

      • 13.12.2013 at 09:12

        super cuminte ❤

    Lasă un răspuns