• Placinta de cartofi dulci si crema de branza

    by  • ianuarie 7 • Cheesecake, Tarte si Placinte • 11 Comments

    placinta

    Happy 2014 !!!

    Și ca la orice început de an vreau să vă urez vouă celor care mă suportați de câțiva ani buni

    un AN SUPER FERICIT !!!

    și pentru că bucuria vine din lucruri mărunte și liniștea vine din suflet ce ziceți să punem suflet și să facem o plăcintă mică.

    placinta de cartofi

    Nu vă enervează la culme atunci când se termină cutia de musli și totuși rămâne o cantitate care nu e deloc neglijabilă de  “firimituri” pe fundul cutiei ?? Ei bine, eu adun acele firimituri într-un borcan și le folosesc apoi în blatul tartelor și plăcintelor. 

    Ingrediente :

    • 2 cartofi dulci
    • resturi de musli și/sau biscuiți ( 150 gr.)
    • 50 gr. unt topit și răcit
    • 100 gr. zahăr brun
    • 180 gr. iaurt grecesc ( împărțit în 120 gr. și 60gr.)
    • 2 ouă + 1 gălbenuș
    • 1/2 linguriță scorțișoară
    • o pișcătură nucșoară
    • 60 gr. cream cheese
    • 1 lingură cu vârf zahăr pudră
    • o pișcătură praf de ghimbir

    cartofi dulci

    Metoda:

    1. Se încălzește cuptorul la 200 grade C. Cartofii dulci se învelesc în folie de Al. se așează într-o tavă și se dau la cuptor. În 45 min -1 oră sunt gata copți ( testați cu furculița). Se desface folia și se lasă la răcit.
    2. Se reduce temperatura cuptorului la 180 grade C şi se așează grătarul în centrul cuptorului. Se unge cu unt o forma de tort cu inel.
    3. Se amestecă împreună firimiturile de musli și/sau biscuiții ( pe care le obțineți zdrobind biscuiții în robotul de bucătărie) cu untul topit. Turnați firimiturile în formă și cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri sau poate cu mâna, presați bine de tot biscuiții pe fundul și pereții formei.
    4. Coaceți pentru aproximativ 10 minute sau până se rumenește ușor. Scoateți din cuptor şi așezați forma pe un grătar de sârmă să se răcească, în timp ce faceți umplutura.
    5. Se adaugă în bolul mixerului: cartofii dulci copți și dați puls până obțineți un piure fin. Se adaugă apoi zahărul brun, 120 gr. iaurt, ouăle, gălbenușul, scorțișoara și nucșoara ; puls doar până se combină. Turnați piureul obținut în crusta caldă.
    6. Curățați vasul mixerului și adăugați în el : restul de iaurt, zahărul pudră, cream cheese și ghimbirul. Puls până se obține o cremă omogenă. Cu ajutorul unei lingurițe adăugați crema de brânză obținută peste piureul de cartof.
    7. Pentru a crea un design răsucit treceți cu vârful unui cuțit subțire prin toată compoziția, făcând opturi.

    pie_original1

    8. Coaceți plăcinta până devine fermă la atingere și începe să se umfle pe margini, 25 – 30 de minute.  

    placinta de cartofi dulci

      9. Lăsați să se răcească complet înainte de servire.   

        Poftă bună !!   și un 2014 ca-n povești.

    potato pie   sweet_pie_original    

    Plăcintă de cartofi dulci și cremă de brânză
    Write a review
    Print
    Ingredients
    1. 2 cartofi dulci
    2. resturi de musli și/sau biscuiți ( 150 gr.)
    3. 50 gr. unt topit și răcit
    4. 100 gr. zahăr brun
    5. 180 gr. iaurt grecesc ( împărțit în 120 gr. și 60gr.)
    6. 2 ouă + 1 gălbenuș
    7. 1/2 linguriță scorțișoară
    8. o pișcătură nucșoară
    9. 60 gr. cream cheese
    10. 1 lingură cu vârf zahăr pudră
    11. o pișcătură praf de ghimbir
    Instructions
    1. Se încălzește cuptorul la 200 grade C. Cartofii dulci se învelesc în folie de Al. se așează într-o tavă și se dau la cuptor. În 45 min -1 oră sunt gata copți ( testați cu furculița). Se desface folia și se lasă la răcit.
    2. Se reduce temperatura cuptorului la 180 grade C şi se așează grătarul în centrul cuptorului. Se unge cu unt o forma de tort cu inel.
    3. Se amestecă împreună firimiturile de musli și/sau biscuiții ( pe care le obțineți zdrobind biscuiții în robotul de bucătărie) cu untul topit. Turnați firimiturile în formă și cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri sau poate cu mâna, presați bine de tot biscuiții pe fundul și pereții formei.
    4. Coaceți pentru aproximativ 10 minute sau până se rumenește ușor. Scoateți din cuptor şi așezați forma pe un grătar de sârmă să se răcească, în timp ce faceți umplutura.
    5. Se adaugă în bolul mixerului: cartofii dulci copți și dați puls până obțineți un piure fin. Se adaugă apoi zahărul brun, 120 gr. iaurt, ouăle, gălbenușul, scorțișoara și nucșoara ; puls doar până se combină. Turnați piureul obținut în crusta caldă.
    6. Curățați vasul mixerului și adăugați în el : restul de iaurt, zahărul pudră, cream cheese și ghimbirul. Puls până se obține o cremă omogenă. Cu ajutorul unei lingurițe adăugați crema de brânză obținută peste piureul de cartof.
    7. Pentru a crea un design răsucit treceți cu vârful unui cuțit subțire prin toată compoziția, făcând opturi.
    8. Coaceți plăcinta până devine fermă la atingere și începe să se umfle pe margini, 25 – 30 de minute.
    Notes
    1. Lăsați să se răcească complet înainte de servire.
    Bucataria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

           Sursa Eating Well       

    Print Friendly
    Ad

    11 Responses to Placinta de cartofi dulci si crema de branza

    1. 07.01.2014 at 11:01

      Opera de arta!
      Aprecierile se refera atit la preparat cit si la fotografiile sugestive si absolut superbe.

      • 07.01.2014 at 09:01

        Multumesc multumesc multumesc !!!

    2. florence
      07.01.2014 at 04:01

      la mine nu apare reteta:(

      • 07.01.2014 at 09:01

        oare de ce …hmmm

    3. 07.01.2014 at 10:01

      Arata infernal de bine! O reteta de exceptie! Felicitari! Trebuie neaparat sa o prestez si eu :). Un An Nou plin de realizari si cu multa sanatate!

      • 08.01.2014 at 10:01

        Yeee… Mulțumesc si ma bucur ca e pe placul tău.

    4. 08.01.2014 at 07:01

      Super arata! Pana acum n-am incercat cartofii astia dulci.. dar ii voi cauta in supermarketuri :)

      • 10.01.2014 at 10:01

        Este super, merita un drum la supermarket !!!

    5. 12.01.2014 at 11:01

      Arata super bine!!!

      • 12.01.2014 at 03:01

        Multumescccc :)

    6. 15.01.2014 at 01:01

      Arata binee rauuu. yumiii :))

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *