Trufe negre cu fettuccine si ciuperci

 

 

 

trufe negre

 Acu două zile am ieșit din casă în tricou și tare mă bucuram că în sfârșit vine primăvara… efectiv am plâns azi dimineață când am văzut că ninge…nu știu cum e la voi dar la Târgu Mureș sunt 2 grade… în martie…

Oare de ce nu mai vine primăvara???  Mi-e dor de mirosul ăla de primăvară, de flori, de soare – am senzația că bateriile mele sunt descărcate complet. Până și iepurașul Duracell se oprește după atâta frig.

Și ca să schimbăm puțin subiectul și să trecem la ceva mult mai plăcut… vă prezint prânzul sau cina.

black truffle

 Trufe negre… cu paste. Și ce paste au ieșit! ce de arome, ce de miresme…de vis. Trufele, hribii, celelalte ciuperci, pătrunjelul, pastele – o combinație to die for.

trufe negre si hribi

INGREDIENTE:

  • 1 trufă neagră
  • Hribi deshidratați sau proaspeți
  • și alte feluri  de ciuperci
  • Fettuccine
  • Pătrunjel proaspăt
  • 2 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • Ulei de măsline
  • Sare de mare și piper

trufe

METODA:

  1. Dacă folosiți hribi deshidratați ar fi indicat să îi hidratați așezându-i în apă fierbinte pentru 30 minute.
  2. Strecurați hribii dar păstrați apa.
  3. Pregătiți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
  4. Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline și ciupercile proaspete. Căliți-le până elimina tot lichidul și încep să-și schimbe culoarea. Acum este momentul sa adăugați usturoiul și hribii rehidratați. Amestecați încă un minut și adăugați pătrunjelul tocat.
  5. Pastele fierte și scurse se adaugă în tigaia cu ciuperci. Dacă este nevoie adăugați lichidul păstrat.
  6. Și acum minunea: trufa neagră se curăță cu ajutorul unei pensule și se feliază subțire cu un cuțit bine ascuțit sau o răzătoare.
  7. Înnobilați fiecare farfurie cu feliile de trufe și serviți.
  8. Noi ne-am mai presărat niște fulgi de chili și parmezan ras deasupra și ne-am bucurat de cele mai reușite paste preparate la noi în bucătărie.

black truffle 1

Să aveți o săptămână cu soare.  

Alte rețete cu trufe negre: Trufe negre, ouă, ciabatta și blue cheese

fettucine      

Trufe negre cu fettuccine si ciuperci
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 trufă neagră
  2. Hribi deshidratați sau proaspeți
  3. și alte feluri de ciuperci
  4. Fettuccine
  5. Pătrunjel proaspăt
  6. 2 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  7. Ulei de măsline
  8. Sare de mare și piper
Instructions
  1. Dacă folosiți hribi deshidratați ar fi indicat să îi hidratați așezându-i în apă fierbinte pentru 30 minute.
  2. Strecurați hribii dar păstrați apa.
  3. Pregătiți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
  4. Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline și ciupercile proaspete. Căliți-le până elimina tot lichidul și încep să-și schimbe culoarea. Acum este momentul sa adăugați usturoiul și hribi rehidratați. Amestecați încă un minut și adăugați pătrunjelul tocat.
  5. Pastele fierte și scurse se adaugă în tigaia cu ciuperci. Dacă este nevoie adăugați lichidul păstrat.
  6. Și acum minunea: trufa neagră se curăță cu ajutorul unei pensule și se feliază subțire cu un cuțit bine ascuțit sau o răzătoare.
  7. Înnobilați fiecare farfurie cu feliile de trufe.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

black truffles


Related Posts

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

  Funny Story  : se făcea că mă duc la aprozarul din cartier. Într-o lădiță parcă special ascunsă în colțul aprozarului foarte comunist văd ceva care mi-a atras atenția. Ceva care semăna cu ghimbirul dar parcă totuși nu era. Mă uit la etichetă și văd […]

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane de Parmezan

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane de Parmezan

    Oare v-am spus cât de mult ne plac pastele ??? cu siguranță… și dacă nu v-am spus vă spun acum : pastele sunt pentru copiii mei acel preparat cu care nu poți da greș. La întrebarea clasică : ce mâncăm azi ?? răspunsul […]



4 thoughts on “Trufe negre cu fettuccine si ciuperci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *