Coaste de porc glazurate cu sos barbeque

Nu știu cum aș putea să fac o introducere mai bună la cum să pregătiți coastele fără să sufere nimeni decât dacă vă las să încercați singuri sau îl întrebați pe al meu husband.

Pot să vă spun că după ce am terminat cu coastele astea bucătăria mea arată ca după război sau să vă spun că a meritat toată mizeria și oalele murdare adunate?


INGREDIENTE

  •     coaste de porc
  •     sucul de la o lămâie 
  •     un sfert ceșcuță condimente uscate (rețeta mai jos în text)     
  •     o ceșcuță sos barbeque (rețeta mai jos în text)

Condimente uscate:

  • 1/4 cană de zahăr brun
  • 2 lingurițe praf de chili
  • 2 lingurițe boia dulce
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță muștar pudră ( se obține din boabe de muștar măcinate)
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • 1/2 linguriță ceapă pudră
  • 1/4 linguriță piper măcinat

 

SOS BARBEQUE

Ingrediente:

  •     2 linguri ulei de măsline  
  •    1 ceapa, tocată mărunt    
  •    1 cățel de usturoi, tocat   
  •    1/2 cană de oțet de cidru  
  •    1/2 cană apă  
  •    1/2 cană ketchup       
  •    1/2 cană de zahăr brun
  •    2 linguri de melasă
  •    2 linguri muștar picant
  •    1 lingura sos Worcestershire   
  •    praf de chili dacă le vreți picante

Se încălzește uleiul într-o cratiță la foc mediu și se călește ceapa și usturoiul timp de 2 minute, până la devine sticloasă.

Se adaugă restul ingredientelor și se aduce la fiebere.

Se reduce focul și se fierbe, amestecând ocazional, timp de aproximativ 25 de minute. Se gustă și se adaugă ce credeți voi că lipsește. Se lasă deoparte.

Veți vedea că sosul barbeque se va îngroșa cînd se răcește.


METODA

  •  Se încălzește cuptorul la 150 ° C.    
  •  Se îndepărtează excesul de grăsime de pe coaste. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit se curăță pielițele de pe partea din spate a coastelor – se apuca cu un prosop de hârtie pentru a putea elimina pielea  în exces. După ce s-au curățat, se taie coastele în bucăți individuale.     

  • Coastele tăiate se pun într-un vas mai mare și se ung peste tot cu suc de lămâie.    
  • Se adaugă apoi condimentele uscate și se învârt în vas până sunt tapetate peste tot. 

 

  •  Într-o tava de copt se așează coastele cu osul în sus și se acoperă bine cu folie, partea lucioasă a foliei în afară.  Fără nici un fel de lichid sau sos.
  •  Se coace în cuptor timp de 2 1/2 ore.  După scurgerea timpului se scot din cuptor și se îndepărtează lichidul adunat în tavă.
  •  Acum vine momentul mult așteptat. Se ung cu sos bbq pe toate părțile. De coaste vorbesc.

   

  • Există 2 variante de a finaliza aceste coaste: pe grătar sau în cuptor.
  • Dacă aveți grătar este perfect. Coastele unse cu sos se așează pe grătarul încins și se rotesc de câteva ori până sunt gata, aproximativ 10 minute.  

  •   Dacă optați pentru cuptor: Pentru a termina coastele în cuptor, porniți grillul sau încălzirea superioară a cuptorului și introduceți coastele unse cu tavă cu tot în cuptor, neacoperind tava, aproximativ 5 minute pe fiecare parte, urmărind ca acestea să nu se ardă. Aveți grijă când le întoarceți de pe o parte pe alta deoarece sunt atât de fragede încât vi se sfarmă în mână.

 Și cam atât am avut de spus.

 

Coaste de porc glazurate cu sos barbeque

Wednesday, 1 March 2017

By:

Ingredients
  • INGREDIENTE
  • coaste de porc
  • sucul de la o lămâie
  • un sfert ceșcuță condimente uscate (rețeta mai jos în text)
  • o ceșcuță sos barbeque (rețeta mai jos în text)
  • Condimente uscate:
  • 1/4 cană de zahăr brun
  • 2 lingurițe praf de chili
  • 2 lingurițe boia dulce
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță muștar pudră ( se obține din boabe de muștar măcinate)
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • 1/2 linguriță ceapă pudră
  • 1/4 linguriță piper măcinat
  • SOS BARBEQUE
  • Ingrediente:
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapa, tocată mărunt
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1/2 cană de oțet de cidru
  • 1/2 cană apă
  • 1/2 cană ketchup
  • 1/2 cană de zahăr brun
  • 2 linguri de melasă
  • 2 linguri muștar picant
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • praf de chili dacă le vreți picante
  • Se încălzește uleiul într-o cratiță la foc mediu și se călește ceapa și usturoiul timp de 2 minute, până la devine sticloasă. Se adaugă restul ingredientelor și se aduce la fiebere. Se reduce focul și se fierbe, amestecând ocazional, timp de aproximativ 25 de minute. Se gustă și se adaugă ce credeți voi că lipsește. Se lasă deoparte. Veți vedea că sosul barbeque se va îngroșa cînd se răcește.
Directions
  • Step 1 Se încălzește cuptorul la 150 ° C.
  • Step 2 Se îndepărtează excesul de grăsime de pe coaste. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit se curăță pielițele de pe partea din spate a coastelor – se apucă cu un prosop de hârtie pentru a putea elimina pielea în exces. După ce s-au curățat, se taie coastele în bucăți individuale.
  • Step 3 Coastele tăiate se pun într-un vas mai mare și se ung peste tot cu suc de lămâie.
  • Step 4 Se adaugă apoi condimentele uscate și se învârt în vas până sunt tapetate peste tot.
  • Step 5 Într-o tava de copt se așează coastele cu osul în sus și se acoperă bine cu folie, partea lucioasă a foliei în afară. Fără nici un fel de lichid sau sos.
  • Step 6 Se coace în cuptor timp de 2 1/2 ore. După scurgerea timpului se scot din cuptor și se îndepărtează lichidul adunat în tavă.
  • Step 7 Se ung cu sos bbq pe toate părțile.
  • Step 8 Exista 2 variante de a finaliza aceste coaste: pe grătar sau în cuptor.
  • Step 9 Dacă aveți grătar este perfect. Coastele unse cu sos se așează pe grătarul încins și se rotesc de câteva ori până sunt gata, aproximativ 10 minute.
  • Step 10 Dacă optați pentru cuptor: Pentru a termina coastele în cuptor, porniți grillul sau încălzirea superioară a cuptorului și introduceți coastele unse cu tavă cu tot în cuptor, neacoperind tava, aproximativ 5 minute pe fiecare parte, urmărind ca acestea să nu se ardă. Aveți grijă când le întoarceți de pe o parte pe alta deoarece sunt atât de fragede încât vi se sfarmă în mână.



2 thoughts on “Coaste de porc glazurate cu sos barbeque”

  • imi pare bine ca ai luat pielita … stiu ca dauna la reteta. am facut reteta ta …e ghiar gustuasa. eu incerc ca sa am 5 ingrediente pentru toatate retetele mele cale eu le prepar..( TE URMARESC DE CATVA TIMP ) si chia imi place ce poztezi. retata mea pentru ceafa de porc e ffff simpla si chiar te rog ca so o faci. ceafa de porc lasatq 24 de ore in suc de portocale in frigider. apoi pui ori ce fel ce souce pe ele si la cuptor ( 375 ferenhight ) pentry 30-35 de minute acoperite . iar apoi se las la aceias temp. pentru 10 mim. descoperite. sunt minune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *