[:ro]Branza de capra in sos marinara, la cuptor[:]

[:ro]

Ideea asta a apărut în mintea mea acu vreo câțiva ani, am citi rețeta pe o conservă de roșii și de atunci tot aștept momentul potrivit. Și acesta a venit săptămâna trecută când mare surpriză mare am primit o cutie plină de bunătăți de la La Colline. Și fără prea multă vorbă hai să vă povestesc ce am făcut.


INGREDIENTE

5 linguri de ulei de măsline extra virgin
2 cepe medii, tăiate mărunt
2 căței de usturoi, tocați

 

1  conservă de roșii decojite
1 linguriță de busuioc uscat
1 linguriță de oregano uscat
s
are și piper  după gust
brânză de capră, la temperatura camerei ( eu am combinat La Colline- Brânză proaspătă cu La Colline Rulou cu piper presărat cu o pudră de piper alb, verde, roșu și negru)
frunze proaspete de busuioc ( am în pervaz busuioc roșu pam pam)

 


METODA


Sosul marinara

    Încălziți uleiul într-o tigaie pe foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți până devine translucidă.
   
Adăugați apoi roșiile cu tot cu suc, busuiocul, oregano, sarea și piperul. Acoperiți cu capac și fierbeți timp de 10 minute. Ridicați capacul și amestecați până când se strivesc roșiile. Lăsați pe  foc neacoperit pentru alte 15 minute.


    
Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
    
Într-un vas mic de fontă sau o tavă rotundă, presați brânza de capră pentru a se potrivi cu forma vasului.
    Adăugați
2-3 linguri de sos Marinara la marginea vasului, lăsând brânză din mijloc expusă. 


    
Coaceți 15-20 de minute sau până când brânza de capră se înmoaie și sosul marinara începe să facă bulbuci.
   
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească câteva minute, apoi serviți fierbinte cu crostini sau pâine prăjită frecată cu usturoi.

 

Ca idee: dacă nu prea aveți timp pentru minunea asta, cu toate că este tare rapidă puteți pregăti sosul cu câteva zile înainte și îl țineți la frigider.

 

Mulțumesc La Colline pentru surpriză !!

Branza de capra in sos marinara, la cuptor

iulie 17
: easy

By:

Ingredients
  • 5 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 2 cepe medii, tăiate mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 conservă de roșii decojite
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • sare și piper după gust
  • brânză de capră, la temperatura camerei ( eu am combinat La Colline- Brânză proaspătă cu La Colline Rulou cu piper presărat cu o pudră de piper alb, verde, roșu și negru)
  • frunze proaspete de busuioc
Directions
  • Step 1 Încălziți uleiul într-o tigaie pe foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți până devine translucidă.
  • Step 2 Adăugați apoi roșiile cu tot cu suc, busuiocul, oregano, sarea și piperul. Acoperiți cu capac și fierbeți timp de 10 minute. Ridicați capacul și amestecați până când se strivesc roșiile. Lăsați pe foc neacoperit pentru alte 15-20 de minute.
  • Step 3 Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  • Step 4 Într-un vas mic de fontă sau o tavă rotundă, presați brânza de capră pentru a se potrivi cu forma vasului.
  • Step 5 Adăugați 2-3 linguri de sos Marinara la marginea vasului, lăsând brânză din mijloc expusă.
  • Step 6 Coaceți 15-20 de minute sau până când brânza de capră se înmoaie și sosul marinara începe să facă bulbuci.
  • Step 7 Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească câteva minute, apoi serviți fierbinte cu crostini sau pâine prăjită cu usturoi.

 

[:]


Related Posts

[:en]Berries,Thyme and Chevre Popsicle[:ro]Popsicle cu branza de capra, cimbru si fructe de padure negre[:]

[:en]Berries,Thyme and Chevre Popsicle[:ro]Popsicle cu branza de capra, cimbru si fructe de padure negre[:]

[:en]  You’re hot, right?? And you’ve had enough of the classic ice cream?? Then it’s time to try something really special. Ingredients:      250 ml. Milk      100-120 gr. Honey (I used thyme honey , brought from Crete, Greece)      2-3 Sprigs Thyme      100 […]

[:en]Grilled Apricots with Goat Cheese[:ro]Caise la gratar cu branza de capra[:]

[:en]Grilled Apricots with Goat Cheese[:ro]Caise la gratar cu branza de capra[:]

[:en] With this recipe you can play in so many ways … important is to have grilled apricots … I mean why not fill them with some Greek yogurt, sprinkled with honey and cinnamon?? AAAAA and this … filled with ricotta, sprinkled with pepper, rosemary […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.