• Română
  • English

Branza de capra in sos marinara, la cuptor

Ideea asta a apărut în mintea mea acu vreo câțiva ani, am citi rețeta pe o conservă de roșii și de atunci tot aștept momentul potrivit. Și acesta a venit săptămâna trecută când mare surpriză mare am primit o cutie plină de bunătăți de la La Colline. Și fără prea multă vorbă hai să vă povestesc ce am făcut.


INGREDIENTE

5 linguri de ulei de măsline extra virgin
2 cepe medii, tăiate mărunt
2 căței de usturoi, tocați

 

1  conservă de roșii decojite
1 linguriță de busuioc uscat
1 linguriță de oregano uscat
s
are și piper  după gust
brânză de capră, la temperatura camerei ( eu am combinat La Colline- Brânză proaspătă cu La Colline Rulou cu piper presărat cu o pudră de piper alb, verde, roșu și negru)
frunze proaspete de busuioc ( am în pervaz busuioc roșu pam pam)

 


METODA


Sosul marinara

    Încălziți uleiul într-o tigaie pe foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți până devine translucidă.
   
Adăugați apoi roșiile cu tot cu suc, busuiocul, oregano, sarea și piperul. Acoperiți cu capac și fierbeți timp de 10 minute. Ridicați capacul și amestecați până când se strivesc roșiile. Lăsați pe  foc neacoperit pentru alte 15 minute.


    
Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
    
Într-un vas mic de fontă sau o tavă rotundă, presați brânza de capră pentru a se potrivi cu forma vasului.
    Adăugați
2-3 linguri de sos Marinara la marginea vasului, lăsând brânză din mijloc expusă. 


    
Coaceți 15-20 de minute sau până când brânza de capră se înmoaie și sosul marinara începe să facă bulbuci.
   
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească câteva minute, apoi serviți fierbinte cu crostini sau pâine prăjită frecată cu usturoi.

 

Ca idee: dacă nu prea aveți timp pentru minunea asta, cu toate că este tare rapidă puteți pregăti sosul cu câteva zile înainte și îl țineți la frigider.

 

Mulțumesc La Colline pentru surpriză !!

Branza de capra in sos marinara, la cuptor

Monday, 17 July 2017
: easy

By:

Ingredients
  • 5 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 2 cepe medii, tăiate mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 conservă de roșii decojite
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • sare și piper după gust
  • brânză de capră, la temperatura camerei ( eu am combinat La Colline- Brânză proaspătă cu La Colline Rulou cu piper presărat cu o pudră de piper alb, verde, roșu și negru)
  • frunze proaspete de busuioc
Directions
  • Step 1 Încălziți uleiul într-o tigaie pe foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți până devine translucidă.
  • Step 2 Adăugați apoi roșiile cu tot cu suc, busuiocul, oregano, sarea și piperul. Acoperiți cu capac și fierbeți timp de 10 minute. Ridicați capacul și amestecați până când se strivesc roșiile. Lăsați pe foc neacoperit pentru alte 15-20 de minute.
  • Step 3 Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  • Step 4 Într-un vas mic de fontă sau o tavă rotundă, presați brânza de capră pentru a se potrivi cu forma vasului.
  • Step 5 Adăugați 2-3 linguri de sos Marinara la marginea vasului, lăsând brânză din mijloc expusă.
  • Step 6 Coaceți 15-20 de minute sau până când brânza de capră se înmoaie și sosul marinara începe să facă bulbuci.
  • Step 7 Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească câteva minute, apoi serviți fierbinte cu crostini sau pâine prăjită cu usturoi.

 


Related Posts

Popsicle cu branza de capra, cimbru si fructe de padure negre

Popsicle cu branza de capra, cimbru si fructe de padure negre

As seen on VEG Vă e cald, nu-i așa???  Și v-ați săturat de înghețata clasică??? Atunci este timpul să încercați ceva cu adevărat deosebit. 250 ml. lapte gras 100-120 gr. miere ( eu am folosit miere de cimbru, adusă de la mama ei ) 2-3 […]

Caise la gratar cu branza de capra

Caise la gratar cu branza de capra

As seen on VEG Cu rețeta asta vă puteți juca în o mie și una de feluri…important este să aveți caisele prăjite la grătar … adică de ce nu ar merge umplute cu niște iaurt grecesc, stropite cu miere și presărate cu scorțișoară ??? AAAAA […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *