• Română
  • English

Mini Cheesecakes cu Zmeură și Mure

Mergând pe aceeași idee, azi cheesecake cu fructe de pădure  în varianta individuală.

 

crusta 

  • 25 gr. migdale măcinate
  • 125 gr. biscuiți digestivi
  • 1 pișcătură ghimbir măcinat
  • 80 gr. unt topit

crema de brânză

  • 400 gr. cream cheese
  • 100 ml. smântână
  • 110 gr. zahăr pudră
  • 1 ou mare
  • 1 gălbenuș
  • 1 linguriță coajă de lime
  • 1/2 linguriță esență de vanilie

zmeură și mure proaspete sau înghețate opțional: frișcă

Înainte de a începe, scoateți din frigider crema de brânză, smântâna și ouăle. E musai ca ingrediente să fie la temperatura camerei înainte de amestecare. Preîncălziți cuptorul la 150  grade C. Se pregătește tava de muffins cu hârtie de copt. Biscuiții se zdrobesc cu ajutorul robotului de bucătărie. Se topește untul la microunde și se toarnă peste biscuiți împreună cu ghimbirul și migdalele măcinate. Se amestecă bine, până se absoarbe tot untul.  Turnați amestecul de biscuiți în forme și cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri presați bine de tot biscuiții pe fundul formelor. Când sunteți siguri că nu se poate presa mai tare puneți tava la frigider până faceți crema.

 
Între timp amestecați crema de brânză, smântâna și zahărul. Adăugați oul și apoi gălbenușul, esența de vanilie și coaja de lime. Aveți grijă să nu supra-amestecați deoarece se încorporează prea mult aer. Când ați terminat loviți de câteva ori vasul de masă pentru a scăpa de orice bulă de aer.
 
Cu ajutorul unei linguri umpleți formele cu această compoziție. Adăugați deasupra fructele.
 
 
Se dă la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute. Când sunt gata opriți cuptorul, lăsați ușa întredeschisă până se răcesc complet, brânzei nu-i plac schimbările bruște de temperatură. Nu coaceți mai mult decât este cazul, deci  e bine să fie moale în mijloc atunci când opriți cuptorul. Căldura care rămâne este suficientă pentru a găti pe deplin prăjiturelele. Eu nu m-am răbdat și le-am scos din cuptor cat încă erau foarte calde și au căzut puțin…
 

 
  Înainte de a servi îndepărtați hârtia și serviți mini cheesecake-urile acoperite cu frișcă și multe fructe.
 
 
 


Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

  S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la o […]

Pavlova for Luv

Pavlova for Luv

  Azi e V’day…  Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este ocazia ideală pentru a […]



12 thoughts on “Mini Cheesecakes cu Zmeură și Mure”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *