• Română
  • English

Ciuperci rustice

 

ciuperci la borcan

Ciupercile astea am fost convinsă că nu vor avea succes… adică sa nu mă intelegeti greșit : rețeta este minunată adaptată după Jamie, dar ai mei sunt tare fițoși și parcă era prea mult ulei și oțetul care trebuia fiert și ochii mei înlăcrimați de la aburii de oțet și multe alte nuuuu-uri.

Și ce bine că m-am înșelat…da m-am înșelat rău de tot, deoarece din cele câteva borcane puse de mine așa din curiozitate, nu a mai rămas nimic. Au lins până și borcanele!!  nu le-au lins efectiv ci le-au șters cu pâine prăjită. Clar rețeta asta va avea nevoie de un remake săptămâna viitoare.

 

   Ingrediente

  • 1 kg ciuperci după bunul plac ( dar nu amestecați diverse soiuri în același borcan, deoarece fiecare are tendința de a se comporta altfel la murare)
  • câteva fire de cimbru, rozmarin și salvie
  • 500 ml. oțet de vin alb
  • 1 lingură sare de mare
  • 500 ml. ulei de măsline extravirgin
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ardei iute (curățat de semințe și tocat)

ciuperci

Metoda:

  1. Dați în clocot oțetul împreună cu  500 ml. apă și sarea. Într-un alt vas amestecați uleiul de măsline cu usturoiul tăiat felii, ardeiul iute și ierburile aromate. Puneți deoparte.
  2. Curățați ciupercile. Eu le-am lăsat întregi, dar le puteți tăia dacă sunt prea mari.
  3. Pregătiți borcanele: spălate, curate și sterilizate. 
  4. În oțetul clocotit se scufundă ciupercile și se lasă acolo vreo 2-3 minute.
  5. Cu o spumieră se scot din oțet și se adaugă în uleiul aromat.

ciuperci in ulei_original

6. După ce ați amestecat bine, cu ajutorul unui polonic umpleți borcanele cu ciuperci și marinată, până sus.

ciuperci murate

7. Închideți ermetic și lăsați la răcit.

Ciuperci murate și marinate…cel mai bun antipasto ever !!!

antipasto borcan cu ciuperci


Related Posts

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

  Funny Story  : se făcea că mă duc la aprozarul din cartier. Într-o lădiță parcă special ascunsă în colțul aprozarului foarte comunist văd ceva care mi-a atras atenția. Ceva care semăna cu ghimbirul dar parcă totuși nu era. Mă uit la etichetă și văd […]

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane de Parmezan

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane de Parmezan

    Oare v-am spus cât de mult ne plac pastele ??? cu siguranță… și dacă nu v-am spus vă spun acum : pastele sunt pentru copiii mei acel preparat cu care nu poți da greș. La întrebarea clasică : ce mâncăm azi ?? răspunsul […]



11 thoughts on “Ciuperci rustice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *