• Română
  • English

Ciuperci trase la tigaie

  best of

Știu că am lipsit de pe aici o perioadă dar credeți-mă că tare mi-a fost dor de voi.. și de mine 🙂 … în bucătărie și printre tigăi, între fotografii și lumina perfectă, eu cea veche.
Promit să mă întorc …
Dar până la revenirea mea în acest minunat loc și alături de voi, vă las lângă niște ciuperci făcute cu ocazia primului nostru grătar … în sfârșit afară din casă și departe de oraș !!!
 

Ingrediente:

  • ciuperci
  • usturoi
  • cimbru și pătrunjel proaspăt
  • ulei de măsline
  • lămâie
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit

Metoda:

Am luat o tigaie care merge în foc și am așezat în ea ciupercile, fără să se încalece prea tare. Am turnat câteva linguri de ulei de măsline extra-virgin. Dacă vă întrebați, ciupercile le-am curățat și tăiat în felii, că doar nu era să le pun pline de pământ.

bruschete

Am zgâlțâit tigaia mea până toate ciupercile s-au acoperit cu ulei.  Am adăugat apoi vreo 3 căței de usturoi zdrobiți și verdeața.

 
ciuperci trase la tigaie
 
Am lăsat să se prăjească câteva minute și apoi am sărat, piperat și poate că am adăugat și puțin chilii iute.
Când toată treaba asta a început să se coloreze am pus puțin unt și am stors juma dintr-o lămâie mică.
 
ciuperci pe foc
Când am văzut că ciupercile sunt aproape gata am pus la prăjit câteva felii de pâine pe care apoi le-am frecat cu usturoi pe ambele părți.
 
Am servit ciupercile cu tot cu zeama lăsată, înfipte bine în pâinea prăjită.
 
Hai să ne fie de bine și un weekend minunat să avem!!!
 
bruschette
 
 
 
Ciuperci trase la tigaie
Write a review
Print
Ingredients
  1. ciuperci
  2. usturoi
  3. cimbru și pătrunjel proaspăt
  4. ulei de măsline
  5. lămâie
  6. sare de mare și piper proaspăt râșnit
Instructions
  1. Am luat o tigaie care merge în foc și am așezat în ea ciupercile, fără să se încalece prea tare. Am turnat câteva linguri de ulei de măsline extravirgin. Dacă vă întrebați, ciupercile le-am curățat și tăiat în felii, că doar nu era să le pun pline de pământ.
  2. Am zgâlțâit tigaia mea până toate ciupercile s-au acoperit cu ulei. Am adăugat apoi vreo 3 căței de usturoi zdrobiți și verdeața.
  3. Am lăsat să se prăjească câteva minute și apoi am sărat, piperat și poate că am adăugat și puțin chilii iute.
  4. Când ciupercile au început să prindă culoare am pus puțin unt și am stors juma dintr-o lămâie mică.
  5. Gata.
Notes
  1. Serviți ciupercile cu pâine prăjită, frecată cu usturoi.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/
 

Related Posts

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

  Funny Story  : se făcea că mă duc la aprozarul din cartier. Într-o lădiță parcă special ascunsă în colțul aprozarului foarte comunist văd ceva care mi-a atras atenția. Ceva care semăna cu ghimbirul dar parcă totuși nu era. Mă uit la etichetă și văd […]

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane de Parmezan

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane de Parmezan

    Oare v-am spus cât de mult ne plac pastele ??? cu siguranță… și dacă nu v-am spus vă spun acum : pastele sunt pentru copiii mei acel preparat cu care nu poți da greș. La întrebarea clasică : ce mâncăm azi ?? răspunsul […]



5 thoughts on “Ciuperci trase la tigaie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.