• Română
  • English

croque monsieur or croque madame- vegetarian si gluten free

croque monsieur or          

  Voi știți că este Luna Internațională Fără Gluten?? ei bine dacă nu știți vă spun eu: acum este. Și are loc în cea mai frumoasă lună din an.

  Șiii primesc eu o cutie de bunătăți de la Schar… și printre ele pâine cu multicereale fără gluten … pentru mine pâine = sandwich. Și nu orice fel de sandwich ci unul clasic franțuzesc plin cu bunătăți și uns cu un minunat sos bechamel tot gluten free, cu brânză și legume la grătar.  

Imaginați-vă o lume fără sandwich-uri… Gata??  este de neimaginat, știu…

Cică contele de Sandwich l-ar fi inventat în timp ce paria la jocurile de noroc. Treaba lui ce făcea, important este că a lăsat omenirii ceva ce nici nu știu cum să vă spun- mai ceva ca o poveste de dragoste.

Respirați adânc, faceți rost de un șervețel pentru că veți saliva muuuult și citiți mai departe (sau uitați-vă la fotografii). 

croque monsieur

Uitați că pâinea tăiată felii este cea mai bună invenție…important este ce puneți pe ea.

Se spune adesea francezii nu fac sandwich-uri. Este adevărat doar pentru cei care nu au experimentat în mod evident un Croque Monsieur. Acest sandwich minimalist s-ar zice este deosebit prin ingredientele care-l compun: pâinea prăjită, brânza și șunca, în cazul meu legumele, sosul bechamel se combină în ceva to die for.

  croque

  Ingrediente:

  • pâine cu multicereale fără gluten – Pan Blanca de la Schar
  • 1 vânătă
  • câteva ciuperci
  • un ardei galben
  • 2 roșii mari
  • 50 gr. Emmental ( sau Gruyère )  
  • 50 gr. Parmigiano Reggiano
  • un cub unt (cam 10 gr)
  • 1/2 lingura faina fără gluten – Farina de la Schar
  • 1/2 cana lapte ( cam 120 ml)
  • sare, piper și nucșoară
  • ulei de măsline
  • unt
  • oua
  • menta proaspătă

ingrediente

  Metoda:  

  1. Pregătiți legumele. Vânăta, ardeiul și roșiile se taie în felii, iar ciupercilor li se îndepărtează pielea. Se ung bine cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper.
  2. Se încinge tigaia grill și se prăjesc toate legumele.
  3. În acest timp se pregătește sosul bechamel. Într-o oala mai mică se topește untul, la foc mediu. Se adaugă făina și se amestecă aproximativ un minut. Apoi se adaugă lapte foarte încet, amestecând încontinuu. Când a ajuns la fierbere adăugați sare, piper și nucșoară, apoi îndepărtați de pe foc. Se adaugă jumătate din cantitatea de Emmental și Parmigiano Reggiano. Cantitatea de brânzeturi este și în funcție de gust. Amestecați până obțineți o compoziție cremoasă.
  4. Ungeți cu unt feliile de pâine și adăugați sos bechamel, și începeți să construiți sandwich-ul. Puteți face fie un sandwich simplu fie un double decker, folosind ingredientele pregătite: legumele la grătar, restul de Emmental. Încheiați construcția cu o felie de pâine peste care turnați sosul bechamel rămas și restul de Emmental.
  5. Se introduce sub grill până se topește brânza.
  6. Acum este momentul să pregătiți oul- după preferințe.
  7. Se îndepărtează sandwich-ul de sub grill, se adăugă oul deasupra și așa se obține cel mai bun croque madame vegetarian, gluten free ever made în bucătăria mea.

 croque madame or      

 

   

croque monsieur or croque madame- vegetarian si gluten free
Write a review
Print
Ingredients
  1. pâine cu multicereale fără gluten – Pan Blanca de la Schar
  2. 1 vânătă
  3. câteva ciuperci
  4. un ardei galben
  5. 2 roșii mari
  6. 50 gr. Emmental ( sau Gruyère )
  7. 50 gr. Parmigiano Reggiano
  8. un cub unt (cam 10 gr)
  9. 1/2 lingura faina fără gluten – Farina de la Schar
  10. 1/2 cana lapte ( cam 120 ml)
  11. sare, piper și nucșoară
  12. ulei de măsline
  13. unt
  14. oua
  15. menta proaspătă sau busuioc
Instructions
  1. Pregătiți legumele. Vânăta, ardeiul și roșiile se taie în felii, iar ciupercilor li se îndepărtează pielea. Se ung bine cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper.
  2. Se încinge tigaia grill și se prăjesc toate legumele.
  3. În acest timp se pregătește sosul bechamel. Într-o oala mai mică se topește untul, la foc mediu. Se adaugă făina și se amestecă aproximativ un minut. Apoi se adaugă lapte foarte încet, amestecând încontinuu. Când a ajuns la fierbere adăugați sare, piper și nucșoară, apoi îndepărtați de pe foc. Se adaugă jumătate din cantitatea de Emmental și Parmigiano Reggiano. Cantitatea de brânzeturi este și în funcție de gust. Amestecați până obțineți o compoziție cremoasă.
  4. Ungeți cu unt feliile de pâine și adăugați sos bechamel, și începeți să construiți sandwich-ul. Puteți face fie un sandwich simplu fie un double decker, folosind ingredientele pregătite: legumele la grătar, restul de Emmental. Încheiați construcția cu o felie de pâine peste care turnați sosul bechamel rămas și restul de Emmental.
  5. Se introduce sub grill până se topește brânza.
  6. Acum este momentul să pregătiți oul- după preferințe.
  7. Se îndepărtează sandwich-ul de sub grill si se adăugă oul deasupra.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

 

 

croque madame


Related Posts

Muffins cu fructe de padure si iaurt – gluten free

Muffins cu fructe de padure si iaurt – gluten free

    Deci daaaaa…este vineri și e aproape weekend… și cineva pleacă la munte !!!! Dar până atunci vă povestesc repede despre aceste muffinuri deosebite…. a fost o lună minunată: Luna Internațională Fără Gluten, în care am avut deosebita plăcere să încerc o grămadă de […]

Pita Pizza cu Ciuperci

Pita Pizza cu Ciuperci

    Povestea acestei minunate pizza este asemănătoare cu cea de luna trecută. De când am descoperit această metodă de a face pizza în 5 minute, pot să vă spun că se repetă foarte des la noi în bucătărie. Am încercat zeci de variante toate […]



3 thoughts on “croque monsieur or croque madame- vegetarian si gluten free”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.