[:en]Carrot Cupcake with cream cheese frosting[:ro]Cupcake cu morcovi si glazura de cream cheese[:]

[:en]

 

Fie ca ziua de 8 Martie să vă aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ.  La mulţi ani !  INGREDIENTE

 
Pentru cupcakes :
     180 gr. făină, trecută prin sită
        1 linguriță praf de copt
        1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
       o pișcătură de sare
        1/4 linguriță de scorțișoară
        1/4 linguriță ghimbir măcinat
        1/4 linguriță nucșoară rasă
        100 gr. unt topit
        150 gr. zahăr brun
        1 ou mare
        2 linguri iaurt gras
        1/4 linguriță extract de vanilie
        4 morcovi medii curățați și trecuți prin blender ( cam 200 gr. de piure morcovi)
 
    Glazura de cream cheese:
        200 gr. cremă de brânză, la temperatura camerei
        50 gr. unt, la temperatura camerei
        300 gr. zahăr pudră
1 linguriță miere
50 gr. nuci
        opțional – 1 linguriță coajă de portocală rasă
 

METODA

  •     Încălziți cuptorul la 180 de grade C. Pregătiți tava cu hârtiuțe.
  •     Într-un castron mare amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara.
  •     Într-un alt castron mare amestecați împreună untul topit, zahăr brun, oul, iaurtul și vanilia. Se amestecă apoi piureul de morcovi.
  • În ingredientele uscate se adaugă amestecul de unt până când se obține o compoziție omogenă. Se distribuie aluatul obținut în forme, cu ajutorul unei linguri sau cupe de înghețată.

  •    Se dă la cuptor vreo 20 minute sau până trec testul scobitorii.
  • Lăsați-le 5 minute să se răcească în tavă, apoi transferați-le pe un grătar să se răcească complet înainte de glazurare. Glazura: Folosind un mixer electric se bate crema de brânză împreună cu untul, zahărul pudră și mierea până la omogenizare. În final se adaugă coaja de portocală. Cu ajutorul unui cuțit de unt se ornează muffin-urile. Bineînțeles puteți folosi un poș pentru ornare, dar mie personal îmi place aspectul puțin dezordonat al cupcake-urilor.  Final touch – am presărat deasupra nuci sfărâmate.  Poftă bună !!!
 

 
 
 
 
 

[:][:ro]

 

Fie ca ziua de 8 Martie să vă aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ. 

La mulţi ani ! 
 
 

INGREDIENTE
 
Pentru cupcakes :

       180 gr. făină, trecută prin sită

     1 linguriță praf de copt

        1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

       o pișcătură de sare

        1/4 linguriță de scorțișoară

        1/4 linguriță ghimbir măcinat

        1/4 linguriță nucșoară rasă

        100 gr. unt topit

        150 gr. zahăr brun

        1 ou mare

        2 linguri iaurt gras

        1/4 linguriță extract de vanilie

        4 morcovi medii curățați și trecuți prin blender ( cam 200 gr. de piure morcovi)

 
    Glazura de cream cheese:

        200 gr. cremă de brânză, la temperatura camerei

        50 gr. unt, la temperatura camerei

        300 gr. zahăr pudră

       1 linguriță miere

       50 gr. nuci

        opțional – 1 linguriță coajă de portocală rasă

 
METODA
  •     Încălziți cuptorul la 180 de grade C. Pregătiți tava cu hârtiuțe.
  •     Într-un castron mare amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara.
  •     Într-un alt castron mare amestecați împreună untul topit, zahăr brun, oul, iaurtul și vanilia. Se amestecă apoi piureul de morcovi.    
  • Peste ingredientele uscate se adaugă amestecul de unt până când se obține o compoziție omogenă. Se distribuie aluatul obținut în forme, cu ajutorul unei linguri sau cupe de înghețată.
 
 
  • Se dă la cuptor vreo 20 minute sau până trec testul scobitorii. Lăsați-le 5 minute să se răcească în tavă, apoi transferați-le pe un grătar să se răcească complet înainte de glazurare.
  • Glazura: Folosind un mixer electric se bate crema de brânză împreună cu untul, zahărul pudră și mierea până la omogenizare. În final se adaugă coaja de portocală.
  • Cu ajutorul unui cuțit de unt se ornează muffin-urile. Bineînțeles puteți folosi un poș pentru ornare, dar mie personal îmi place aspectul puțin dezordonat al cupcake-urilor. 
  • Final touch – am presărat deasupra nuci sfărâmate. 

Poftă bună !!!

 
 

 

[:]


Related Posts

[:ro]Cheesecake cu ananas caramelizat[:en]Caramelized Pineapple Cheesecake[:]

[:ro]Cheesecake cu ananas caramelizat[:en]Caramelized Pineapple Cheesecake[:]

[:ro]       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile pentru a-l […]

[:ro]Clătite cu zucchini și iaurt[:en]Zucchini Yogurt Pancakes[:]

[:ro]Clătite cu zucchini și iaurt[:en]Zucchini Yogurt Pancakes[:]

[:ro]   Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]



14 thoughts on “[:en]Carrot Cupcake with cream cheese frosting[:ro]Cupcake cu morcovi si glazura de cream cheese[:]”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.