[:ro]Tarte cu unt de arahide, caise și ciocolată albă[:] » Bucătăria familiei mele
[:ro]Tarte cu unt de arahide, caise și ciocolată albă[:]

[:ro]Tarte cu unt de arahide, caise și ciocolată albă[:]

2 Comments

[:ro]

 
 

 Tarte cu unt de arahide, caise și ciocolată albă

125 gr. făină
½ linguriță bicarbonat de sodiu
o pișcătură de sare
½ ceașcă unt de arahide (cam 100 gr)
2 linguri de unt, la temperatura camerei (cam 50 gr.)
125 gr zahăr
1 ou mare
2 lingurițe de esență de vanilie
jumatate borcănaș gem de caise
100 gr. ciocolată  albă
 

Metoda

1. Încălziți cuptorul la 180 grade; luați o tavă pentru brioșe și așezați frumușel hârtii colorate în ea.

2. Amestecați împreună făina, praful de copt, sarea și puneți deoparte. Într-un alt bol amestecați untul de arahide și untul până devine cremă, apoi în acestă cremă adăugați zahărul. Se amestecă apoi oul bătut și vanilia, iar la final se amestecă și ingredientele uscate.

3. Apăsați bine 2 lingurițe de aluat în fiecare formă de brioșă.

 

 4. Coaceți până când aluatul se umflă și se deschide puțin la culoare, aproximativ 12 până la 14 minute. 

Imediat după scoaterea din cuptor, apăsați ușor cu o lingură sau linguriță sau ce altă unealtă vă este la-îndemnă pentru a face o adâncitură în fiecare biscuite. În adânciturile formate puneți câte o linguriță de dulceață de caise și lăsați să se răcească complet.

 
Odată răcite se ornează cu ciocolată albă topită.
 
 
 
 

 Poftă bună !!!

 
 

[:en]

Azi vreau să vă povestesc despre untul de arahide… nu ăla de-l găsiți în comerț câteodată la raionul cu delicatese și care mai mult ca sigur este plin de ingrediente nefolositoare, îndulcitori și chimicale ci despre ăla de-adevăratelea făcut din 100% arahide. Ce e aia unt de arahide ??? Untul de arahide este o pastă obținută prin măcinarea arahidelor.


La un moment dat, ” în tinerețe” , am locuit în Statele Unite.  Asta v-o spun nu ca să mă laud ci ca să înțelegeți de unde și până unde am ajuns  sa mănânc Unt de arahide. Americanii sunt înnebuniți după el, și nu or fi nebuni cu toții. Nu pot să spun că sunt mare fan, dar îmi place și poți găti niște chestii cool cu el.
Eu zic că dacă doriți un mic dejun sănătos și ușor de realizat încercați niște pancakes ori vafe din făină integrală unse cu unt de arahide și gem, sau poate o felie de pâine prăjită unsă și câteva fructe proaspete lângă. Adică dacă tot vreți să-l încercați măcar să începeți cu stil. Cu siguranță veți deveni fani sau poate nu.


Un astfel de mic dejun mi-a fost cauzat de cei de la www.myproteins.ro , care m-au cadorisit cu o găleată de unt de arahide, a se citi cu atenție- 100% arahide. So pentru că am mai mâncat unt de arahide la mama lui acasă, pot să vă spun că ăsta este chiar bun, adică the real stuff.


 Potrivit myproteins.ro : el are  un gust minunat și este o sursă naturală de proteine sănătoase, carbohidrați și grăsimi polinesaturate fabricat din alune 100% cu nimic altceva adăugat sau luat! Este plin de vitamine și minerale esențiale, precum vitamina E, magneziu dar și de acizi grași benefici, fibre s.a.m.d.  El poate fi folosit atât ca o gustare, întins pe pâine, cât și în preparate dulci : tarte, biscuiți, fursecuri sau preparate mult mai complexe.


 Și pentru că tot aveam o găleată plină am trântit rapid niște

 Tarte cu unt de arahide, caise și ciocolată albă

125 gr. făină
½ linguriță bicarbonat de sodiu
o pișcătură de sare
½ ceașcă unt de arahide (cam 100 gr)
2 linguri de unt, la temperatura camerei (cam 50 gr.)
125 gr zahăr
1 ou mare
2 lingurițe de esență de vanilie
juma borcănaș dulceață de caise
100 gr. ciocolată  albă

1. Încălziți cuptorul la 180 grade; luați o tavă pentru brioșe și așezați frumușel hârtii colorate în ea.

2. Amestecați împreună făina, praful de copt, sarea și puneți deoparte. Într-un alt bol amestecați untul de arahide și untul până devine cremă, apoi în acestă cremă adăugați zahărul. Se amestecă apoi oul bătut și vanilia, iar la final se amestecă și ingredientele uscate.

3. Apăsați bine 2 lingurițe de aluat în fiecare formă de brioșă.

 4. Coaceți până când aluatul se umflă și se deschide puțin la culoare, aproximativ 12 până la 14 minute. 


Imediat după scoaterea din cuptor, apăsați ușor cu o lingură sau linguriță sau ce altă unealtă vă este la-îndemnă pentru a face o adâncitură în fiecare biscuite. În adânciturile formate puneți câte o linguriță de dulceață de caise și lăsați să se răcească complet.

Odată răcite se ornează cu ciocolată albă topită.


 Poftă bună !!!

Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:]


Related Posts

Cupcakes cu ciocolată albă și glazură de bezea

Cupcakes cu ciocolată albă și glazură de bezea

Rețeta și ingrediente pentru cupcakes cu ciocolata alba. Rețeta pentru marshmallow frosting sau glazura de bezea.

Cupcakes cu ciocolată / Spooky Halloween Cupcakes

Cupcakes cu ciocolată / Spooky Halloween Cupcakes

      Cupcakes cu ciocolată. Și uite așa așteptăm noi noaptea de Halloween. Și ce dacă e obicei împrumutat de la alții? Atâta timp cât ne adună și intră în categoria Precious Family Time, sunt de acord cu orice. Am început pregătirile din timp […]



2 thoughts on “[:ro]Tarte cu unt de arahide, caise și ciocolată albă[:]”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.