• Română
  • English

Dovleac copt in crusta de parmezan si rozmarin

Dovleac copt in crusta de parmezan

Miroase a primăvară… afară, dar în bucătărie la noi domnește un miros bun, de dovleac copt.

Întotdeauna mi-a plăcut dovleacul copt, și va fi unul din acele arome care îmi vor aminti de bucătăria mamei mele. Dovleacul copt și prăjitura cu mere. Și ca-n poveștile lui Creangă, făcea mama o adevărată magie în bucătărie.

Mă întreb câteodată, oare copiii mei ce arome își vor aminti??

 

  Ingrediente

  • un dovleac plăcintar
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ cană de parmezan ras
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • câteva linguri de pesmet
  • rozmarin proaspăt
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • iaurt grecesc sau smântână

  dovleac copt in crusta

Metoda:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  2. Tăiați dovleacul în felii și curățați-l de sâmburi. Puneți sâmburii la uscat deoarece la primăvară îi plantăm în grădină.
  3. Ungeți bine de tot fiecare felie de dovleac cu ulei de măsline.
  4. Într-un vas mai întins amestecați : parmezanul, rozmarinul tocat, usturoiul stors, o lingură de suc de lămâie, pesmetul, sarea și piperul.
  5. Feliile de dovleac unse bine cu ulei se tăvălesc prin amestecul de parmezan până sunt acoperite pe toate părțile și fețele.
  6. Într-o tavă întinsă, acoperită cu hârtie de copt se așează feliile de dovleac. Se împrăștie deasupra amestecul de parmezan rămas în vas.

dovleac copt

7. Dați la cuptor între 30 și 35 min. sau până dovleacul  este copt.

8. Se servește cald, cu iaurt și stropit cu restul de lămâie.

Dovleac copt in crusta parmezan  

 

Dovleac copt in crusta de parmezan si rozmarin
Write a review
Print
Ingredients
  1. un dovleac plăcintar
  2. 1 lingură ulei de măsline
  3. ½ cană de parmezan ras
  4. 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  5. câteva linguri de pesmet
  6. rozmarin proaspăt
  7. 2-3 căței de usturoi
  8. sare și piper, după gust
  9. iaurt grecesc sau smântână
Instructions
  1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  2. Tăiați dovleacul în felii și curățați-l de sâmburi. Puneți sâmburii la uscat deoarece la primăvară îi plantăm în grădină.
  3. Ungeți bine de tot fiecare felie de dovleac cu ulei de măsline.
  4. Într-un vas mai întins amestecați : parmezanul, rozmarinul tocat, usturoiul stors, o lingură de suc de lămâie, pesmetul, sarea și piperul.
  5. Feliile de dovleac unse bine cu ulei se tăvălesc prin amestecul de parmezan până sunt acoperite pe toate părțile și fețele.
  6. Într-o tavă întinsă, acoperită cu hârtie de copt se așează feliile de dovleac. Se împrăștie deasupra amestecul de parmezan rămas în vas.
  7. Dați la cuptor între 30 și 35 min. sau până dovleacul este copt.
Notes
  1. Se servește cald, cu iaurt și stropit cu restul de lămâie.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

Dovleac copt in crusta de parmezan, rozmarin    

 


Related Posts

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

      Știți care este cel mai bun lucru cu aceste cups /  muffins / brioșe pentru mic dejun ???   Poți să le faci cum te taie capul și poți să folosești ce ingrediente vrei: ardei, ciuperci, șuncă, ierburi, diferite brânzeturi sau ce […]

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

  Nu-ș cum să vă spun dar salata asta este cea mai cea salată pe care am făcut-o în ultimul timp, adică are de toate…este o salată care va face ravagii, credeți-mă pe cuvânt. Musai să o încercați, mai ales dacă vreți să impresionați. Inițial […]



4 thoughts on “Dovleac copt in crusta de parmezan si rozmarin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *