Dulceață de trandafiri » Bucătăria familiei mele »
Dulceață de trandafiri

Dulceață de trandafiri

9 Comments  /  Jump to Recipe

                                         
 
 
Niciodată nu mi-au plăcut trandafirii… mda sunt una din acele puține femei … 
mie îmi plac lalelele … asta este.
M-a cuprins panica atunci când am văzut că îmi plantează maică-mea în fața cabanei o groază de trandafiri … efectiv m-a apucat disperarea… dar de ce trandafiri??? sunt foarte frumoși când sunt înfloriți, dar când încep să se scuture fac multă mizerie și devin urâți.
Dar în acest sfârșit de vară totul s-a schimbat. Când i-am văzut atât de frumoși și înfloriți și foarte bine mirositori i-am cules. Hi hi hi…. și i-am făcut dulceață. Așa că am scăpat de mizerie și am obținut o dulceață super parfumată.
 

ingrediente

– petale de trandafiri ( am avut cam 200 gr)
– cam aceeași cantitate de zahăr
– apă plată
– suc proaspăt de la 1 lămâie
 
 

metoda

Am spălat cu grijă petalele de trandafir sub jet de apă. Am îndepărtat micile “ defecțiuni” și părți albe. Într-un vas am pus toate petalele, am turnat deasupra o lingură bună de zahăr și sucul de la juma de lămâie. 

Am frământat cu mâna până au început să lase zeamă. Apoi am acoperit vasul și l-am pus la rece până am pregătit siropul.

Într-o oală am pus la fiert restul de zahăr împreună cu apa, cât să-l acopere cam cu un deget. Am lăsat să fiarbă la foc mic până a început să se lege și să se transforme în sirop. Am adăugat jumătatea de lămâie feliată și am mai lăsat încă vreo 5 minute.

 

Am adăugat petalele.

 

Când acestea s-au înmuiat bine și siropul s-a îngroșat, faceți testul cu farfuria refrigerată și gustați.

 Dacă e gata treceți la turnat în borcane .

Poftă bună !!!!

dulceață de trandafiri

 
This recipe has no ratings just yet.

Dulceață de trandafiri

septembrie 7

By:

Ingredients
  • petale de trandafiri ( am avut cam 200 gr)
  • – cam aceeași cantitate de zahăr
  • – apă plată
  • – suc proaspăt de la 1 lămâie
Directions
  • Step 1 Am spălat cu grijă petalele de trandafir sub jet de apă. Am îndepărtat micile “ defecțiuni” și părți albe. Într-un vas am pus toate petalele, am turnat deasupra o lingură bună de zahăr și sucul de la juma de lămâie.
  • Step 2 Am frământat cu mâna până au început să lase zeamă. Apoi am acoperit vasul și l-am pus la rece până am pregătit siropul.
  • Step 3 Într-o oală am pus la fiert restul de zahăr împreună cu apa, cât să-l acopere cam cu un deget. Am lăsat să fiarbă la foc mic până a început să se lege și să se transforme în sirop. Am adăugat jumătatea de lămâie feliată și am mai lăsat încă vreo 5 minute.
  • Step 4 Am adăugat petalele.
  • Step 5 Când acestea s-au înmuiat bine și siropul s-a îngroșat, faceți testul cu farfuria refrigerată și gustați.
  • Step 6 Dacă e gata treceți la turnat în borcane .
 

Si ca să compenseze că nu mă dau în vânt după trandafiri tocmai am achiziționat 15 tufe de levănțică și o groază de bulbi de lalele, așa că mâine plantăm.Yeeee !!!

levantica

 



9 thoughts on “Dulceață de trandafiri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.