• Mozzarella, Prosciutto and Fig Ciabatta

    by  • August 28 • Appetizers and Snacks, Breakfast • 31 Comments

    13a

    Ingredients:

    •      2 mini Ciabatta
    •      4-5 tablespoons homemade Pesto
    •      2 x 100 gr. ball mozzarella
    •      2-3 fresh figs, sliced ​​or as desired 1-2 large tomatoes or cherry tomatoes
    •      8 slices prosciutto
    •      fresh basil leaves
    •      pepper and salt

    ingrediente

    Method:

    Arrange oven rack to middle position and preheat to 200 degrees C.

    Meanwhile build sandwiches. Cut each ciabatta in half.Coat well with pesto both sides, on the cut side. If you have pesto and it’s like very difficult to make some, use olive oil.

    On the bottom half of each, divide the the mozzarella torn into pieces.

    Season with salt and pepper.

    Top with figs (or tomato slices), prosciutto, and basil.

    Ciabatta_original

     Close sandwiches and place them in the oven.

    granarolo5

     In 10 minutes you will be able to delight your tastebuds with something wonderful. Serve immediately!!

    ciabatta

     

    Print Friendly
    Ad

    31 Responses to Mozzarella, Prosciutto and Fig Ciabatta

    1. 28.08.2013 at 09:08

      Alex ce sa spun ….m-ai dat gata!!!!Pe bune fata draga!!
      Postarea ta m-a lasat cu gura cascata,de prezentare …nici nu mai am cuvinte.Felicitari!
      Iti ziceam si pe Facebook ca datorita postarii tale ochii mei o sa caute prin supermarket-uri numa’ branza Granorolo,asa de tare m-ai convins:-)
      Bun,bun sa revin la treburi serioase si sa te pun pe tine la treaba,caci la ce misto treaba faci si la cat de bine ai scos in evidenta mozzarella asta supla si bella e musai nu?
      Ei bine eu mi-as dori de la tine o reteta cu fructe.
      Da,da propunerea mea pentru tine este sa faci ceva cu fructe si mozzarella Granarolo. Mmmmm, parca simt aroma pana aici.Ei, ce zici merge?

      Daca nu,sa sti ca io ma multumesc si cu o pizza generoasa de aia super-mega-tare cum numa tu sti sa faci.

      Sa mai zic?Deocamdata o las asa,nu vreau sa strigi dupa mine ca te pun la treaba:-)))))
      Abia astept sa vad cu ce o sa imi incanti privirea,ca gustul si festinul va fi doar al tau ,iar eu voi sta pofticioasa si voi privi cu nesat la bunatatile pe care le vei posta.
      Spor la treaba si spor si noua!Sa gatim cu Granarolo!!!!!
      Felicitari din nou,esti bestiala!
      Bravo…bravo…bravoo…etc…bravo!
      Pupacesc!!!

    2. Marius
      29.08.2013 at 03:08

      Alex draga mea, eu sunt nebun dupa semintele de pin prajite…Ce zici daca le-ai adauga langa mozzarella ???
      Ar fi asta o provocare pentru tine??

    3. Paula
      02.09.2013 at 01:09

      Buna Alex. Esti intotdeauna o inspiratie pentru mine.
      Ce zici de o salata racoritoare cu mozzarella sau de ce nu ceva dulce !?
      Te pup cu drag !

    4. Oana
      03.09.2013 at 11:09

      ce bine arataaaa!! eu propun o tarta cu carciofi si mozzarella !!!

    5. Lili
      04.09.2013 at 09:09

      Buna.Incerci ceva cu paste ?
      Multumim

    6. Ilinca
      04.09.2013 at 09:09

      Buna Alex,
      Vroiam sa-ti spun ca m-ai lasat cu gura cascata cu pozele. Felicitari.
      Ca sugestie ar fi mozzarella si fructe.
      Spor si voie buna,

    7. George
      06.09.2013 at 08:09

      Gnocchi de casa, rosii si un strat sanatos de mozzarella deasupra! :)

      • 06.09.2013 at 09:09

        Mmmmmm… George sa stii ca tare mi-ai facut pofta de o portie de gnocchi de cartofi la cuptor cu mozzarella !!! Si e si pe placul meu: simple, easy, fresh and irresistible ツ… Mdaaa cred ca avem un castigator !!!

    8. Cretu Veronica
      08.09.2013 at 10:09
    9. 08.09.2013 at 02:09

      Buna Alex,
      Iti dai seama ca nu m-am putut opri la un singur preparat
      http://angi-food.blogspot.ro/2013/09/snack-de-toamna.html

    10. 08.09.2013 at 02:09

      concursul asta este grozav! m-ai inspirat nu gluma http://angi-food.blogspot.ro/2013/09/salata-cu-smochine-si-mozzarella.html

    11. Monica
      08.09.2013 at 04:09
    12. 08.09.2013 at 11:09

      Pe ultima suta de metri, ma inscriu si eu in concurs: http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/salata-cherry-cu-mozzarella-si-rucola.html
      As vrea deserturi cu mozzarella ;-)

    13. 09.09.2013 at 12:09

      Comentariul meu de ieri vad ca nu a aparut…o fi in spam??

    14. 09.09.2013 at 12:09

      Oh, Doamne ajuta! Asa patesc mereu cand folosesc netul de pe stick :P

    15. 13.09.2013 at 11:09

      Iu-huuuu!!!!O sa gatesc cu mozzarella la discretie!!!
      Mersi mult Alex si multumesc si lui Granarolo!!
      Aveam de gand sa pregatesc atatea retete cu Granorolo, dar tare iute au trecut mingiutele alea delicioase.Acum pot sa le pun in practica…sunt happy!
      Mersi again!!!
      Ah, sa nu uit ce-i mai important,abia astept postarea ta cu gnocchi care suna mega delicios,ai facut o alegere tare buna!
      Puuuup!

    16. 07.05.2014 at 01:05

      De asta aveam nevoie, de idei pentru ca micul dejun sa fie cat mai hranitor, atragator si gustos. Retetele tale arata minunat, le voi incerca, insa aceasta mi se pare deosebita, m-a impresionat si cu siguranta, va fi pe placul copilului, care in general este foarte mofturos.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *