American pancakes servite cu sirop proaspăt de cireșe »
American pancakes servite cu sirop proaspăt de cireșe

American pancakes servite cu sirop proaspăt de cireșe

19 Comments

 

 

Asta e o reteță veche … tare veche pot spune … să tot fi trecut de atunci vreo 3 aparate foto si multe, tare multe fotografii … de aceea zic eu se cerea o față nouă … si mai ales că este rețeta care se repetă cel mai des la noi în bucătărie…

In acesta dimineață au fost stropite cu sirop de cireșe, dar avem și dimineți mai caramelizate când stropim totul cu sos de caramel.

DE-li-cios !!!

 

Pentru 10-15 bucăți pancakes este nevoie de :

 
200 gr. făină
250 gr. lapte
2 ouă
1 și 1/2 lingurițe rase praf de copt cu șofran
1/2 linguriță rase bicarbonat
o pișcătură sare
1 plic zahăr vanilat
3 linguri rase zahăr brun
3 linguri ulei de struguri sau unt topit

Se cerne făină și se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul și zahărul vanilat.
Se separă ouăle, iar albușurile se bat spumă. Gălbenușurile se mixează cu puțină sare și se adaugă laptele și uleiul. 

Mixul de lapte se adaugă peste amestecul de făină. Se amestecă încet iar spre sfârșit se adaugă albușurile spumă. Se amestecă de sus în jos pentru a încorpora cât mai încet spuma de albuș (ar fi tare bine să nu se lase). Și gata compoziția.
Adevărata artă este în a le prăji.  Se așează o tigaie pe foc, se pune puțin unt care apoi se șterge cu un șervet de hârtie. În tigaia încinsă se toarnă încet aluat cu polonicul. Nu se mișcă tava ca la clătite autohtone și nici nu se ating. Se observă că pe suprafața lor vor începe să apară bule.

După prima bulă se întorc. Și asta este toată arta.

 
Se servesc cu un delicios siropul de cireșe că tot e sezon, care se face așa: se iau două căni de cireșe și se lasă fără sâmburi. Apoi se adaugă în blender și se fac piure. Se pune pe foc o cratiță în care adăugăm piureul de cireșe, apă (cam un sfert de cană) și zahăr (vreo 2 linguri).
 
 
Se fierbe vreo 10 minute până începe să se îngroașe puțin și să capete aspect de sirop. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Se toarnă într-un ulcior mic și se servește lângă pancakes. Același sirop îl puteți obține și dacă diluați cu apă niște dulceață, prin aceeași metoda.
 
 
Sau poate doar unse cu acestă minunată rapsodie de fructe de pădure
 
 

 Fie mânjite cu gem de rubarbă

 
 
 
 Să-mi spuneți dacă nu ați auzit ieri aplauzele și strigăturile care s-au auzit din bucătăria mea ❣❣❣❣
 

Related Posts

Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

   Am de făcut o mărturisire: niciodată nu am fost mare fan al prăjiturii cu brânză.  Dar această prăjitură este altfel. Textura ei este delicată, este combinația ideală între dulce și aromat, este cremoasă, netedă, bogată, este dulce dar-nu-prea-dulce. Este genul de prăjitură care îți […]

Pancakes cu Mascarpone, Fructe de pădure și sirop de Agave

Pancakes cu Mascarpone, Fructe de pădure și sirop de Agave

Pancakes. Rețeta și ingrediente. Cel mai bun mic dejun. Pancakes cu mascarpone și fructe de pădure îmbogățit cu sirop de agave



19 thoughts on “American pancakes servite cu sirop proaspăt de cireșe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.