• Română
  • English

Carbonara cu dovlecei

Tot ce pot să vă spun despre acest preparat e că e tare bun mai ales dacă se mănâncă cu niscaiva prieteni alături … Adică e chiar super bun … Asta am gatit eu sâmbătă seara la munte.

Și dacă v-ați făcut rost de prieteni ( voi gătiți iară ei vin cu cimbru proaspăt ) să vă spun ce aveți de făcut. Apropo, mulțumesc pentru cimbru.

Meniu pentru 4 :
Am pus mai mult de jumate dintr-o cutie de penne la fiert în apă clocotită cu sare.
Am făcut sosul de carbonara din 3 gălbenușuri, o cutie de smântână pt. gatit 32% și o mână de parmezan ras, pe care l-am pus mai încolo pe masa.
In timp ce pancetta mea se prăjea în tigaie cu puțin ulei de măsline, am spălat, curățat, scobit și tăiat în bucăți mai mari vreo 3 dovleceii mici.

 Am avut și niște usturoi verde pe care l-am aruncat în tigaie. Când pancetta mea a prins culoare am adăugat dovleceii și o mână sănătoasă de cimbru verde. Am lăsat totul la foc până dovleceii s-au înmuiat și au început să se prăjească .


Când pastele au fost gata le-am mutat cu paleta de spumă direct în tigaie peste dovlecei (fără să le scurg prea tare ). Și acuma momentul mult așteptat: am luat tigaia de pe foc și am adăugat sosul de smântână și încă o mânuță de cimbru verde și piper proaspăt râșnit.


Am strigat pe toată lumea …dar din fericire erau deja la masă…
S-a servit fierbinte cu mult parmezan deasupra…


Așa prieteni să tot ai … Au lins până și oala…

Sursa : Jamie Oliver

Mulţumesc pentru vizită !!!!


Related Posts

Zucchini Yogurt Pancakes

Zucchini Yogurt Pancakes

2-3  grated and drained zucchini 80 gr. yogurt 100 gr. sifted all-purpose flour 1 teaspoon baking powder 1/2 teaspoon baking soda 60 ml. milk 2  egg whites salt and pepper   In a large mixing bowl stir together using a fork : grated zucchini with […]

blood orange Curd – 2 ways

blood orange Curd – 2 ways

  Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … am […]11 thoughts on “Carbonara cu dovlecei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *