• Română
  • English

(Română) Clafoutis cu caise proaspete

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

clafoutis cu caise proaspete

Clafoutis este o reteță franțuzească de aluat care nu e nici clătită dar nici vafe. Este un aluat care se umflă pe margini și totuși rămâne moale în interior…un aluat care se potrivește cu orice fruct, indiferent că este proaspăt sau din conservă/compot. Ideal este să știți rețeta de bază și apoi să vă jucați cu fructele. Este una dintre cele mai simple rețete și este de mare efect.

clafoutis cu caise proaspete

Ingrediente

  • 6-8 caise proaspete
  • 120 ml. lapte
  • 80 gr. zahăr brun
  • 60 gr. făină
  • 1 ou
  • 2 albușuri
  • 1/2 linguriță scorțisoară
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • un vârf cuțit sare
  • extract de vanilie

clafoutis cu caise proaspete

Metoda:

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
Ungeți cu unt tava sau vasul pe care îl veți folosi.

In bolul mixerului combinați laptele, zahărul brun, făina, albușurile, oul intreg, vanilia, scorțișoara, nucșoara și sarea.
Porniți mixerului la viteză medie și mixați până se obține un aluat omogen cu multă spumă deasupra. Procesul durează aproximativ 45 – 60 de secunde. Odată ce aluatul este complet neted,  îl lăsați deoparte să se odihnească în timp ce vă pregătiți fructele.

Pregătiți caisele: îndepărtați sâmburele și tăiați-le în felii. Dacă folosiți caise din surse sigure nu e nevoie să le curățați de coajă.

Să nu vă speriați, aluatul este unul lichid.

clafoutis cu caise proaspete

Turnați aluatul în vasul pregătit și dați la cuptorul preîncălzit vreo 5 minute.
Scoateți rapid tava din cuptor și așezați feliile de caise în cercuri concentrice peste aluat.
Coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când se umflă de mândrie și devine maro auriu pe margini.
Nu deschideți ușa cuptorului până la sfârșitul timpului de coacere altminteri se poate prăbuși.

clafoutis cu caise proaspete

Serviți cald, cu zahăr pudră deasupra sau poate cu iaurt sau smântână sau cremă de frișcă .

 

Clafoutis cu caise proaspete
Serves 4
Clafoutis este o reteță franțuzească de aluat care nu e nici clătită dar nici vafe. Este un aluat care se umflă pe margini și totuși rămâne moale în interior…un aluat care se potrivește cu orice fruct, indiferent că este proaspăt sau din conservă/compot.
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 6-8 caise proaspete
  2. 120 ml. lapte
  3. 80 gr. zahăr brun
  4. 60 gr. făină
  5. 1 ou
  6. 2 albușuri
  7. 1/2 linguriță scorțisoară
  8. 1/4 linguriță nucșoară
  9. un vârf cuțit sare
  10. extract de vanilie
Instructions
  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
  2. Ungeți cu unt tava sau vasul pe care îl veți folosi.
  3. In bolul mixerului combinați laptele, zahărul brun, făina, albușurile, oul intreg, vanilia, scorțișoara, nucșoara și sarea.
  4. Porniți mixerului la viteză medie și mixați până se obține un aluat omogen cu multă spumă deasupra. Procesul durează aproximativ 45 – 60 de secunde. Odată ce aluatul este complet neted, îl lăsați deoparte să se odihnească în timp ce vă pregătiți fructele.
  5. Pregătiți caisele: îndepărtați sâmburele și tăiați-le în felii. Dacă folosiți caise din surse sigure nu e nevoie să le curățați de coajă.
  6. Să nu vă speriați, aluatul este unul lichid.
  7. Turnați aluatul în vasul pregătit și dați la cuptorul preîncălzit vreo 5 minute.
  8. Scoateți rapid tava din cuptor și așezați feliile de caise în cercuri concentrice peste aluat.
  9. Coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când se umflă de mândrie și devine maro auriu pe margini.
  10. Nu deschideți ușa cuptorului până la sfârșitul timpului de coacere altminteri se poate prăbuși.
Notes
  1. Serviți cald, cu zahăr pudră deasupra sau poate cu iaurt sau smântână sau cremă de frișcă .
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/
Clafoutis cu cirese
Clafoutis cu cirese  http://alexjuncu.ro/clafoutis-cu-cirese/

 

clafoutis cu visine
Clafoutis cu visine  http://alexjuncu.ro/clafoutis/

Related Posts

cheesecake cu ciocolată albă și caise prăjite … la rece

cheesecake cu ciocolată albă și caise prăjite … la rece

In onoarea acestui val de căldură am pregătit un cheesecake fără cuptor, fără coacere, adică am făcut ceva dulce fără să folosesc cuptorul… și este bun, chiar foarte bun … omul meu a lansat deja comenzile următoare de genu: ” dacă se poate aș vrea […]

Moroccan lamb tagine with apricots

Moroccan lamb tagine with apricots

Sunday … Sunday lunch in the family … It’s beautiful, isn’t it? Imagine the whole family around the table, wonderful aromas floating from the kitchen, children, laughter and lots of noise. What’s wrong in this picture??? Me … Me sitting at the table. And why […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.