• Română
  • English

(Română) Japchae ( korean glass noodles) – Tăiței de celofan cu legume

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Japchae Tăiței de celofan/korean glass noodles cu legume

Japchae înseamnă “amestec de legume” și nu te miri ce parascovenie … au și coreeni preparatele lor, și unele chiar sunt pe placul copiilor mei. Cu toate că este un preparat vegetarian la origine, a fost musai să adaug niște piept de pui făcut pe grătar, așa ca să aibă consistență. Și în final a fost ceva ce vom repeta cu siguranță, mai ales că suntem fani ai tăițeilor de celofan. De ce se numesc așa?  pentru că, după gătire devin transparenți, sticloși.

Japchae Tăiței de celofan/korean glass noodles cu legume

 

Ingrediente

  • 100 gr. tăiței de celofan
  • 1 linguriță de ulei de susan
  • 1/2 lingură de ulei ( poate fi de fistic, de măsline, de cocos)
  • 1-2 căței de usturoi tocați
  • 1/2 ceapă albă
  • o mână de ciuperci shiitake deshidrate
  • ½ ardei mare gras roșu
  • 1 morcov mediu
  • 150-200 gr. baby spanac
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 lingură de semințe de susan
  • 2 mușchiuleți de pui pentru variantă omnivoră

 Sos Japchae

    2 linguri de sos de soia

    1/2 lingură sos de soia negru

    1 linguriță de zahăr brun

Metoda

 Se pun la hidratat ciupercile. 

 Sosul Japchae: se pun toate ingredientele într-o cană și se amestecă pană când zahărul se dizolvă. Se pune deoparte.

 Se pune apa la fiert și se adaugă tăițeii. Se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg și se trec pe sub jet de apă rece. Dacă tăițeii sunt prea lungi se tăie în jumătate cu o foarfecă. Se adaugă deasupra uleiul de susan și se pun departe.

Legumele (ceapă, ardeiul, morcovul și ciupercile) se tăie în bastonașe de preferat de aceleași dimensiuni.

 Ceapa și usturoiul se adaugă într-o tigaie mare împreună cu uleiul de fistic. Se gătește până ceapă devine translucidă, moment în care se adaugă ciupercile, ardeiul și morcovul. Se gătește 3-4 minute până când legumele se înmoaie puțin.

 Acum este momentul în care se adaugă tăițeii și spanacul. Se amestecă puțin în tigaie și se adaugă sosul.

 Se lasă încă 2-3 minute pe foc și se îndepărtează.

 Se transferă în bolul de servire și se presară semințele de susan și ceapa verde tăiată mărunt.

În tot acest timp se pregătește în paralel și mușchiulețul de pui la grătar, care se adaugă și el în bolul de servire.

Japchae Tăiței de celofan/korean glass noodles cu legume

 

Să nu-mi spuneți că nu v-am convins să încercați…

 

Japchae ( korean glass noodles) – Tăiței de celofan cu legume

Thursday April 26th, 2018
: 2
: easy

By:

Ingredients
  • 100 gr. tăiței de celofan
  • 1 linguriță de ulei de susan
  • 1/2 lingură de ulei ( poate fi de fistic, de măsline, de cocos)
  • 1-2 căței de usturoi tocați
  • 1/2 ceapă albă
  • o mână de ciuperci shiitake deshidrate
  • ½ ardei mare gras roșu
  • 1 morcov mediu
  • 150-200 gr. baby spanac
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 lingură de semințe de susan
  • 2 mușchiuleți de pui pentru variantă omnivoră
  • Sos Japchae
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1/2 lingură sos de soia negru
  • 1 linguriță de zahăr brun
Directions
  • Step 1 Se pun la hidratat ciupercile.
  • Step 2 Sosul Japchae: se pun toate ingredientele într-o cană și se amestecă pană când zahărul se dizolvă. Se pune deoparte.
  • Step 3 Se pune apa la fiert și se adaugă tăițeii. Se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg și se trec pe sub jet de apă rece. Dacă tăițeii sunt prea lungi se tăie în jumătate cu o foarfecă. Se adaugă deasupra uleiul de susan și se pun departe.
  • Step 4 Legumele (ceapă, ardeiul, morcovul și ciupercile) se tăie în bastonașe de preferat de aceleași dimensiuni.
  • Step 5 Ceapa și usturoiul se adaugă într-o tigaie mare împreună cu uleiul de fistic. Se gătește până ceapă devine translucidă, moment în care se adaugă ciupercile, ardeiul și morcovul. Se gătește 3-4 minute până când legumele se înmoaie puțin.
  • Step 6 Acum este momentul în care se adaugă tăițeii și spanacul. Se amestecă puțin în tigaie și se adaugă sosul.
  • Step 7 Se lasă încă 2-3 minute pe foc și se îndepărtează.
  • Step 8 Se transferă în bolul de servire și se presară semințele de susan și ceapa verde tăiată mărunt.
  • Step 9 În tot acest timp se pregătește în paralel și mușchiulețul de pui la grătar, care se adaugă și el în bolul de servire.

 


Related Posts

grătar de pui în mix de condimente homemade

grătar de pui în mix de condimente homemade

De când avem cabană la munte folosirea grătarului este ceva săptămânal și musai… ȘI cel mai gustos și totodată ușor de preparat este grătarul de pui ( bineînțeles însoțit de alte minuni făcute pe același grătar).  Dar cum să-l faci deosebit de gustos și diferit […]

Rechin la grătar

Rechin la grătar

        Nouă nu ne prea place peștele…adică ne place dar să nu fie nevoie să-l gătim acasă…Ohhh mirosul !!! ăsta este ceva de care nu mai scapi … Primesc două bucăți mari de rechin file congelat … Mă zgâiesc eu la pungă și uit de miros. […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.