• Română
  • English

Magazinul Selgros Târgu Mureş aniversează doi ani alături de voi!

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Au trecut 2 ani de când Selgros a deschis în Tîrgu Mureș un al doilea magazin. Și acest eveniment nu a trecut fără a fi marcat.

Pentru mine, în calitate de blogger totul este despre mâncare și despre ingredientele pe care le folosesc. Și știu sigur că Selgros nu m-a dezamăgit niciodată.

Nu, nu vreau să fac reclamă, dar este atât de adevărat. Este singurul magazin în care găsesc tot ce îmi trebuie și rapid, de genul one stop shop. Este un concept modern, mai aproape de client și de nevoile acestuia atât ca poziționare cât și ca sortimente oferite.

In 26/27 mai 2018 la Selgros Tîrgu Mureș s-a sărbătorit așa cum doar ei știu să o facă:

cu un live Cooking Show susținut chiar de Chef Emanuel Mocan (despre care v-am scris anul trecut atunci când a câștigat Arena Bucătarilor)

dar și o prezentare și degustare de vinuri cu somelierul Sergiu Nedelea.

Vreau să vă spun că am ajuns acolo exact în momentul în care Chef Emanuel Mocan își pregătea atât de migălos ingredientele pentru ceea ce avea să fie o minunăție de meniu. Recunosc că m-am tot frământat vreo 5 minute până mi-am făcut curaj să îl abordez. L-am tras puțin de limba pentru a afla mai multe despre preparate sale și tehnicile folosite.

Adică într-o bucătarie improvizată în mijlocul magazinului Selgros acest tânăr a reușit să creeze ceva ce mulți nu reusesc în bucătării profesioniste. Nu degeaba Emanuel Mocan este tânărul bucătar de doar 21 de ani ales să ne reprezinte în Franţa, la competiţia Les Chefs En Or 2018.

Vreau să vă spun că mirosul preparatele lui au atras o grămadă de pofticioși.

 

Dar să vă spun pe scurt cu ce i-a impresionat acest chef pe târgumureşenii:

  1. Velouté – supă spumă de sparanghel cu icre de somon, sparanghel blanșat și prosciutto crocant
  2. Piept de rață gătit sous-vide aromatizat cu cimbru, escalop de foie gras, cremă de păstârnac cu fenicul și morcov copt cu sos de caramel sărat
  3. Spumă de căpșuni și mousse de ciocolată albă și brânză

 

In timpul alocat preparării meniului m-am plimbat puțin și prin magazin, și cu toate că îi știu fiecare raion azi am fost mai mult decât impresionată de numărul mare de furnizori ai Selgros care aveau standuri amenajate și care te îmbiau să guști din produsele lor.

Selgros a aniversat 2 ani la Tîrgu Mureș cu show-uri culinare, degustări de produse și loterie publicitară …a fost un eveniment tare reușit si de aceea vă arăt și o parte a echipei care face ca totul să fie posibil !

 


Related Posts

Ouă românești sau ouă poșate ? cu leurdă și spanac

Ouă românești sau ouă poșate ? cu leurdă și spanac

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language. Ouă românești. Nu știu de ce se numesc românești când restul lumii […]

Arena bucatarilor – pasiune

Arena bucatarilor – pasiune

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.    Da am fost acolo … Arena Bucătarilor, concurs destinat gastronomilor din […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.