• Română
 • English

(Română) Steak cu vinete, rosii, branza si ierburi aromate

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.Să vă povestesc despre salata mea sau despre cum am ajuns să o pregătesc? Nuuuu, aceste detalii minore nu schimbă cu nimic faptul că acestă salată a avut loc și că a fost minunată. ” O imagine valorează cât o mie de cuvinte” asta o știu, și mai știu că această fotografie v-a influențat subconștientul în așa hal încât acum vă grăbiți să  cumpărați cele necesare pentru un asemenea preparat. Dar hai să nu ne luam cu vorba că pierdem esența și motivul pentru care suntem aici: sssteak!!!!

Ingrediente

 • 1 bucată de steak de cea mai bună calitate
 • un cățel întreg de usturoi
 • 5-6 fire de cimbru proaspăt
 • unt
 • 1-2 roşii dulci de grădină
 • 75 -100 gr. brânză feta
 • 1 ceapă dulce, tăiată felii rotunde
 • 1 vânătă medie, tăiată felii cu grosimea 1,5 cm
 • ulei de măsline extra virgin
 • sare de mare grunjoasă şi piper negru, proaspăt râşnit
 • câteva fire de pătrunjel, cimbru, busuioc toate verzi şi proaspete

METODA

Se încălzeşte o tigaie grill.

Se taie felii ceapa şi vânata, se ung pe ambele părţi cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper şi se gătesc pe ambele părţi. Când sunt gata se îndepărtează din tigaie şi se lasă deoparte.

Steak-ul se unge cu ulei şi se asezonează din belșug cu sare și piper pe ambele părți. Acestea vor forma crusta fripturii.

Se încălzește o tigaie de fontă și se adaugă puțin ulei. Se prăjește vita la foc mare aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte ( 56-58 grade pe un termometru de carne), inclusiv capetele până își schimbă culoarea. Se adaugă cățelul de usturoi tăiat în jumătate și cimbrul. Când s-au înfierbântat treburile și cimbrul nu mai sfârâie se așează carnea deasupra. Se adaugă un cub de unt în tigaie și cu sosul obținut se stropește carnea.

Medium rare este felul în care se servește această carne. Altă variantă nu știu și nici nu vreau să aud. 

Când este gata se scoate pe o farfurie şi se lasă să se odihnească 10 minute, apoi se taie subţire perpendicular pe direcţia fibrelor cărnii.

Roşiile se taie felii şi se condimentează cu sare şi piper apoi se adaugă şi ele pe platou. Pe același platou unde ați așezat înainte vinetele și ceapa.
Se presară cu jumătate din brânză şi jumătate din amestecul de ierburi tocate.
Se aşează deasupra feliile de steak.
Se finalizează platoul cu restul de brânză şi ierburile rămase.

 

Și cam asta a fost tot.

Chiar nu cred că aveți nevoie de mai mult 🙂

Steak cu vinete, rosii, branza feta si ierburi aromate
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Ingredients
 1. 1 bucată de steak de cea mai bună calitate
 2. un cățel întreg de usturoi
 3. 5-6 fire de cimbru proaspăt
 4. unt
 5. 1-2 roşii dulci de grădină
 6. 75 -100 gr. brânză feta
 7. 1 ceapă dulce, tăiată felii rotunde
 8. 1 vânătă medie, tăiată felii cu grosimea 1,5 cm
 9. ulei de măsline extra virgin
 10. sare de mare grunjoasă şi piper negru, proaspăt râşnit
 11. câteva fire de pătrunjel, cimbru, busuioc toate verzi şi proaspete
Instructions
 1. Se încălzeşte o tigaie grill.
 2. Se taie felii ceapa şi vânata, se ung pe ambele părţi cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper şi se gătesc pe ambele părţi. Când sunt gata se îndepărtează din tigaie şi se lasă deoparte.
 3. Steak-ul se unge cu ulei şi se asezonează din belșug cu sare și piper pe ambele părți. Acestea vor forma crusta fripturii.
 4. Se încălzește o tigaie de fontă și se adaugă puțin ulei. Se prăjește vita la foc mare aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte ( 56-58 grade pe un termometru de carne), inclusiv capetele până își schimbă culoarea. Se adaugă cățelul de usturoi tăiat în jumătate și cimbrul. Când s-au înfierbântat treburile și cimbrul nu mai sfârâie se așează carnea deasupra. Se adaugă un cub de unt în tigaie și cu sosul obținut se stropește carnea.
 5. Când este gata se scoate pe o farfurie şi se lasă să se odihnească 10 minute, apoi se taie subţire perpendicular pe direcţia fibrelor cărnii.
 6. Roşiile se taie felii şi se condimentează cu sare şi piper apoi se adaugă şi ele pe platou. Pe același platou unde ați așezat înainte vinetele și ceapa.
 7. Se presară cu jumătate din brânză şi jumătate din amestecul de ierburi tocate.
 8. Se aşează deasupra feliile de steak.
 9. Se finalizează platoul cu restul de brânză şi ierburile rămase.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

Related Posts

Eggplant Parmesan / Parmigiana

Eggplant Parmesan / Parmigiana

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.   Încă de când eram mică mi-au plăcut vinetele … în salată. […]

(Română) Vită în sos dulce-acrișor

(Română) Vită în sos dulce-acrișor

Când vine vorba de mâncare chinezească prefer să dau telefon … asta este una din încercările mele și spre surprinderea mea a fost chiar un prânz delicios și ușor de pregătit, mai ales că nu a fost nevoie să dau fuga la magazin după te […]Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.