• Română
  • English

(Română) Supă de bere cu bacon și brânză cheddar

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Cum poate fi o supă de brânză?? adică să bei brânză lichidă caldă?? Nu poate fi ceva sănătos…și când te gândești că adaugi și o sticlă de bere în compoziție. neahh. Nimic bun nu poate ieși de aici. Și totuși am mâncat două boluri. Concluzie never say never. Credeți-mă pe cuvânt este o minunăție, mai ales dacă vă place berea.

 Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 500 ml. bere
  • 250-300 gr. brânză cheddar
  • câteva felii bacon, prăjite
  • 1 lingură muștar Dijon
  • 1 morcov mare, dat prin răzătoare
  • 1 ceapă albă, tocată mărunt
  • 2 căței usturoi, tocați mărunt
  • 1 lingură de făină, aprox. 30 gr.
  • 500 ml supă de pui
  • 150 ml smântâna pentru gătit 32%
  • 1 cub de unt
  • sare, piper
  • câteva fire de cimbru proaspăt
  • opțional : 1 linguriță sos Worcestershire

Metoda

Gătiți baconul într-o tigaie încăpătoare la foc mediu. Îl scoateți pe un prosop de hârtie pentru a se scurge, păstrând 2 linguri de grăsime în tigaie.
Adăugați ceapa și morcovul și căliți până se înmoaie, aproximativ 10 minute.
Adăugați usturoiul și cimbru și gătiti până simțiți că se parfumează bucătăria, aproximativ un minut.


Adăugați untul și lăsați-l să se topească. Când începe să facă bulbuci presărați făina și lăsați să se gătească până când prinde culoare, aproximativ 1-2 minute.
Adăugați berea și supa de pui și lăsați să se degreseze tigaia. Se gătește încă vreo de 10 minute.
Adăugați muștarul, sosul Worcestershire, smântână și brânza ( puteți lăsa deoparte și pentru servire) și gătiți până când brânza se topește, fără să fiarbă.
Condimentați cu sare și piper după gust și serviți cu bacon presărat și mai multă brânză.

 

Supă de bere cu bacon și brânză cheddar

Tuesday March 20th, 2018
: 4
: 10 min
: 40 min
: 50 min
: easy

By:

Ingredients
  • 500 ml. bere
  • 250-300 gr. brânză cheddar
  • câteva felii bacon, prăjite
  • 1 lingură muștar Dijon
  • 1 morcov mare, dat prin răzătoare
  • 1 ceapă albă, tocată mărunt
  • 2 căței usturoi, tocați mărunt
  • 1 lingură de făină, aprox. 30 gr.
  • 500 ml supă de pui
  • 150 ml smântâna pentru gătit 32%
  • 1 cub de unt
  • sare, piper
  • câteva fire de cimbru proaspăt
  • opțional : 1 linguriță sos Worcestershire
Directions
  • Step 1 Gătiți baconul într-o tigaie încăpătoare la foc mediu. Îl scoateți pe un prosop de hârtie pentru a se scurge, păstrând 2 linguri de grăsime în tigaie.
  • Step 2 Adăugați ceapa și morcovul și căliți până se înmoaie, aproximativ 10 minute.
  • Step 3 Adăugați usturoiul și cimbru și gătiti până simțiți că se parfumează bucătăria, aproximativ un minut.
  • Step 4 Adăugați untul și lăsați-l să se topească. Când începe să facă bulbuci presărați făina și lăsați să se gătească până când prinde culoare, aproximativ 1-2 minute.
  • Step 5 Adăugați berea și supa de pui și lăsați să se degreseze tigaia. Se gătește încă vreo de 10 minute.
  • Step 6 Adăugați muștarul, sosul Worcestershire, smântână și brânza ( puteți lăsa deoparte și pentru servire) și gătiți până când brânza se topește, fără să fiarbă.
  • Step 7 Condimentați cu sare și piper după gust și serviți cu bacon presărat și mai multă brânză.


2 thoughts on “(Română) Supă de bere cu bacon și brânză cheddar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.