• Română
  • English

Trufe negre, oua, ciabatta si blue cheese

trufe negre

 Ce pot să vă spun decât că sunt minunate… este acel gen de ingredient care spune totul.

Trufa neagră de vară in all it’s beauty !!!

trufa

Ingrediente:

2 ouă, de preferat de țară

1 trufă neagră

ciabatta

2 căței de usturoi

blue cheese cremoasă

câteva frunze de salată sau chiar busuioc

ulei de măsline

sare și piper

trufe

Metoda:

  • Pregătirea în cazul trufelor negre este absolut necesară și necesită vreo 2-3 zile. Într-un container de plastic cu capac așezați 2 ouă proaspete ( negătite, da?) și o trufă neagră. Este foarte important de știut că aroma trufelor trece prin coaja oului și uite așa banalul ou devine ceva minunat.
  • Acum că au trecut cele 2 zile și așteptarea a ajuns la cote maxime și după ce ați dat târcoale trufei din frigider timp de 2 zile este cazul să trecem la următorul nivel. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Așezați feliile de ciabatta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Striviți usturoiul și cu pasta obținută ungeți bine feliile de ciabatta și stropiți cu ulei de măsline. Dați la cuptor până se rumenește.
     

    trufa nearga

  • În timp ce ciabatta prinde culoare pregătiți ouăle ochiuri sau poșate ( depinde de voi).
  • Peste ciabatta prăjită întindeți brânza cu mucegai. Apoi așezați niște frunze de salată și deasupra ouăle ochiuri.
  • Presărați deasupra trufa neagră ( fie dată prin răzătoare, fie feliată subțire). Niște sare de mare și puțin piper, parmezan (poate?) și POFTĂ MARE !!!    

truffa trufe cu blue cheese trufe negre cu ciabatta

 

Trufe negre, oua, ciabatta si blue cheese
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 ouă, de preferat de țară
  2. 1 trufă neagră
  3. ciabatta
  4. 2 căței de usturoi
  5. blue cheese cremoasă
  6. câteva frunze de salată sau chiar busuioc
  7. ulei de măsline
  8. sare și piper
Instructions
  1. Pregătirea în cazul trufelor negre este absolut necesară și necesită vreo 2-3 zile. Într-un container de plastic cu capac așezați 2 ouă proaspete ( negătite, da?) și o trufă neagră.
  2. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Așezați feliile de ciabatta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Striviți usturoiul și cu pasta obținută ungeți bine feliile de ciabatta și stropiți cu ulei de măsline. Dați la cuptor până se rumenește.
  3. În timp ce ciabatta se prăjește pregătiți ouăle ochiuri sau poșate (depinde de voi).
  4. Peste ciabatta prăjită întindeți brânza cu mucegai. Apoi așezați niște frunze de salată și deasupra ouăle ochiuri. Asezonați cu sare și piper.
  5. Presărați deasupra trufa neagră ( fie dată prin răzătoare, fie feliată subțire).
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

Related Posts

Mozzarella, Prosciutto and Fig Ciabatta

Mozzarella, Prosciutto and Fig Ciabatta

Ingredients:      2 mini Ciabatta      4-5 tablespoons homemade Pesto      2 x 100 gr. ball mozzarella      2-3 fresh figs, sliced ​​or as desired 1-2 large tomatoes or cherry tomatoes      8 slices prosciutto      fresh basil leaves      pepper and salt Method: Arrange […]

blood orange Curd – 2 ways

blood orange Curd – 2 ways

  Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … am […]



4 thoughts on “Trufe negre, oua, ciabatta si blue cheese”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.