[:ro]Fish fingers cu wedges[:] » Bucătăria familiei mele
[:ro]Fish fingers cu wedges[:]

[:ro]Fish fingers cu wedges[:]

1 Comment

[:en]

Sunt atât de obosită că nici să mă tăiaţi nu-mi vine o traducere a acestui titlu.

De ce sunt obosită  ????…Ei , pentru că am avut o noapte albă. Nu avem prea multe dar şi când sunt , le simt , nu glumă…Lui ăla micu’ (A.K.A. Amicu’ ) îi cresc dinții .. şi m-am plimbat dintr-un pat într-altul , ricoşând din mobile toată noaptea…Ca să nu mai vorbim că Rareş a insistat să doarmă cu noi , invocând tot felul de motive care la ora aia păreau plauzibile. Încă vreo câteva nopți ca cea de ieri şi nu mai am nevoie de costum pentru Halloween. Voi avea nişte cearcăne şi o faţă , cu care o să pot speria copiii fără probleme.
Dar să revenim la reţeta mea. Nu prea suntem fani ai peştelui , dar cu acest preparat am reuşit să-i fac pe toţi să se lingă pe buze, ca să nu mai vorbim de cât este de sănătos, fiind gătit în cuptor şi nu în ulei .

 Aveţi nevoie de :

1-2  ouă, bătute
pesmet alb
coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
1 linguriţă oregano uscat
1 lingură ulei de măsline
400 gr. cod proaspăt , tăiat în fâşii
3 cartofi
sare, piper, boia
opţional , dar neapărat :  maioneză cu lămâie, sos tartar sau sos remoulade
Încălziţi cuptorul (eu l-am setat pe ventilator) la 180C .
 Se toarnă ouăle bătute într-un bol şi pesmetul pe o farfurie. Se amestecă coaja de lămâie în pesmet, împreună cu oregano, puţină sare şi piper.
Pe o foaie de copt pensulați jumătate din cantitatea de ulei. Scufundați peştele în ou, apoi îl tăvăliţi prin pesmet. Asezaţi fâşiile de peşte pe foaia de copt şi 
da-ți la cuptor timp de 20 de minute , până devine auriu.
Noi am servit fish fingers-urile cu cartofi wedges. Acet tip de cartofi se poate face la cuptor alături de peşte, deorece au nevoie de aceleaşi condiţii de coacere ( cuptor pe ventilator la  180C). Tăiaţi în 4 cartofii şi ungeţi-i cu restul de ulei de măsline şi boia.
Îi aranjaţi apoi într-un singur strat pe foaia de copt , lângă peşte şi da-ţi la cuptor timp de 30 de minute.

 

Între timp, amestecaţi maioneza cu sucul de lămâie sau deschideți un borcan de sos tartar ( pe care ştiu că îl aveţi undeva ascuns prin cămară , aşa că nu negați ).

Poftă bună !!!!!

Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 
Sunt atât de obosită că nici să mă tăiaţi nu-mi vine o traducere a acestui titlu.
De ce sunt obosită  ????…Ei , pentru că am avut o noapte albă. Nu avem prea multe dar şi când sunt , le simt , nu glumă…Lui ăla micu’ (A.K.A. Amicu’ ) îi cresc dinții .. şi m-am plimbat dintr-un pat într-altul , ricoşând din mobile toată noaptea…Ca să nu mai vorbim că Rareş a insistat să doarmă cu noi , invocând tot felul de motive care la ora aia păreau plauzibile. Încă vreo câteva nopți ca cea de ieri şi nu mai am nevoie de costum pentru Halloween. Voi avea nişte cearcăne şi o faţă , cu care o să pot speria copiii fără probleme.
Dar să revenim la reţeta mea. Nu prea suntem fani ai peştelui , dar cu acest preparat am reuşit să-i fac pe toţi să se lingă pe buze, ca să nu mai vorbim de cât este de sănătos, fiind gătit în cuptor şi nu în ulei .

 Aveţi nevoie de :

1-2  ouă, bătute
pesmet alb
coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
1 linguriţă oregano uscat
1 lingură ulei de măsline
400 gr. cod proaspăt , tăiat în fâşii
3 cartofi
sare, piper, boia
opţional , dar neapărat :  maioneză cu lămâie, sos tartar sau sos remoulade
 
 
Încălziţi cuptorul (eu l-am setat pe ventilator) la 180C .
 Se toarnă ouăle bătute într-un bol şi pesmetul pe o farfurie. Se amestecă coaja de lămâie în pesmet, împreună cu oregano, puţină sare şi piper.
 
 
Pe o foaie de copt pensulați jumătate din cantitatea de ulei. Scufundați peştele în ou, apoi îl tăvăliţi prin pesmet. Asezaţi fâşiile de peşte pe foaia de copt şi 
da-ți la cuptor timp de 20 de minute , până devine auriu.
 
Noi am servit fish fingers-urile cu cartofi wedges. Acet tip de cartofi se poate face la cuptor alături de peşte, deorece au nevoie de aceleaşi condiţii de coacere ( cuptor pe ventilator la  180C). Tăiaţi în 4 cartofii şi ungeţi-i cu restul de ulei de măsline şi boia.
 
 
Îi aranjaţi apoi într-un singur strat pe foaia de copt , lângă peşte şi da-ţi la cuptor timp de 30 de minute.
 

Între timp, amestecaţi maioneza cu sucul de lămâie sau deschideți un borcan de sos tartar ( pe care ştiu că îl aveţi undeva ascuns prin cămară , aşa că nu negați ).

Poftă bună !!!!!
 
 

[:]


Related Posts

Cartofi copți sau prăjiți / Crispy Potato Roast

Cartofi copți sau prăjiți / Crispy Potato Roast

Cartofi prăjiți      Doriți ceva light and easy ??? Cartofii ăștia sunt super easy, super tasty și super yummy … Sper că înțelegeți americanizarea cartofilor mei. Nu cred că v-ați gândit vreodată astfel la banalul cartof și la un preparat care să arate în halul […]

Pulpă de porc cu legume la cuptor

Pulpă de porc cu legume la cuptor

pulpa porc cuptor pulpa porc cuptor   Și gata cu vacanța noastră la Marea Neagră !!! Ne-am întors la realitate și este al naibii de cald… Am pornit aerul condiționat și m-am pus pe treabă, că doară s-a închis restaurantul …  Mama mea care este […]



1 thought on “[:ro]Fish fingers cu wedges[:]”

  • întotdeauna preparatele tale arată atât de bine!!îți vine să lași tot și să te apuci de gătit!cu prima ocazie încerc rețeta:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.