• Română
  • English

fried calamari

Fried calamari

De câte ori se întâmplă să iau cina în oraș îmi face o deosebită plăcere să-mi comand calamari… de ce ??

pentru că dintotdeauna mi-am imaginat că este ceva foarte greu de preparat și că mirosul care va rămâne în bucătăria mea va dăinui zile întregi, ca să nu mai vorbim de mizeria care se va face ( asta am descoperit ulterior – prăjirea calamarilor presupune stropi de ulei peste tot )

Mi-am propus să încerc să depășesc acestă bariera… nu că ar fi vreun fel de Ultimate Challenge dar e multă muncă, mai ales cu omu’ care nu prea e fan fish.

Ieri însă m-am dat lovită și am pornit hota la puterea ei maximă, am trecut peste faptul că zgomotul asurzitor pe care-l făcea îmi va ucide auzul vreo câteva zile și m-am pus pe treabă. Am găsit relativ ușor secțiunea pește din supermarket după miros of course de unde mi-am procurat cei mai proaspeți calamari și m-am întors triumfătoare acasă de parcă eu i-aș fi pescuit.

Rezultatul îl vedeți și singuri … și dacă omul a mâncat înseamnă ca au fost perfecți… iar mirosul va dispărea în câteva zile 🙂

 

deep fried calamari

INGREDIENTE:

  • calmari (tuburi, tentaculele sau o combinație)
  • 1 ou
  • 1 lingură de lapte
  • 1/2 cană pesmet
  • ulei vegetal
  • felii de lămâie (opțional dar musai)

 

calamari

PREPARARE:     

  1. În cazul în care cumpărați calamari necurățați veți avea puțină bătaie de cap. Așa că sfatul meu este să-i lăsați pe alții să facă treaba murdară.
  2. Să presupunem că ați fost inspirați și ați cumpărat calamari curățați, adică fără piele, intestine și osul ăla ca de plastic și alte minuni care se mai ascund pe-acolo – prea multă muncă.
  3. Tuburile de calamari se clătesc sub jet de apă rece, chiar cu gheață.
  4. Se taie fiecare corp de calmar transversal în inele de juma de cm.
  5. Se întind la uscat pe prosoape de hârtie.
  6. Se bate oul cu laptele într-un bol mic. Se adaugă inelele de calamari și se amestecă pentru a se acoperi bine.
  7. Se împrăștie pesmet pe o farfurie. Inele de calmar trecute prin amestecul de ou se tăvălesc prin pesmet. Se așează pe hârtie cerată.
  8. Se lasă să se odihnească 10 până la 15 minute înainte de prăjire.   
  9. Folosiți o tigaie adâncă sau chiar o oală deoarece uleiul încins va stropi. Pentru a prăji calamari aveți nevoie de ulei foarte încins.( 190 grade C )
  10.   Prăjiți câte 8 – 10 bucăți de calmar odată, în ulei încins, 45-60 secunde pe fiecare parte sau până devin maro deschis.
  11. Îndepărtați calamari prăjiți cu spumiera și puneți-i pe prosoape de hârtie să se absoarbă uleiul în exces. Repetați cu inelele de calmar rămase
  12. Presărați calamarii prăjiți cu sare, piper și serviții fierbinți stropiți cu lămâie și însoțiți de niște sos tartar sau poate o maioneză cu usturoi.

deep calamari

 

 

Calamari prajiti
Write a review
Print
Ingredients
  1. calmari (tuburi, tentaculele sau o combinație)
  2. 1 ou
  3. 1 lingura de lapte
  4. 1/2 cana pesmet
  5. ulei vegetal
  6. felii de lămâie
Instructions
  1. În cazul în care cumpărați calamari necurățați veți avea puțină bătaie de cap. Așa că sfatul meu este să-i lăsați pe alții să facă treaba murdară.
  2. Să presupunem că ați fost inspirați și ați cumpărat calamari curățați, adică fără piele, intestine și osul ăla ca de plastic și alte minuni care se mai ascund pe-acolo – prea multă muncă.
  3. Tuburile de calamari se clătesc sub jet de apă rece, chiar cu gheață.
  4. Se taie fiecare corp de calmar transversal în inele de juma de cm.
  5. Se întind la uscat pe prosoape de hârtie.
  6. Se bate oul cu laptele într-un bol mic. Se adaugă inelele de calamari și se amestecă pentru a se acoperi bine.
  7. Se împrăștie pesmet pe o farfurie. Inele de calmar trecute prin amestecul de ou se tăvălesc prin pesmet. Se așează pe hârtie cerată.
  8. Se lasă să se odihnească 10 până la 15 minute înainte de prăjire.
  9. Folosiți o tigaie adâncă sau chiar o oală deoarece uleiul încins va stropi. Pentru a prăji calamari aveți nevoie de ulei foarte încins.( 190 grade C )
  10. Prăjiți câte 8 – 10 bucăți de calmar odată, în ulei încins, 45-60 secunde pe fiecare parte sau până devin maro deschis.
  11. Îndepărtați calamari prăjiți cu spumiera și puneți-i pe prosoape de hârtie să se absoarbă uleiul în exces. Repetați cu inelele de calmar rămase.
Notes
  1. Presărați calamarii prăjiți cu sare, piper și serviții fierbinți stropiți cu lămâie și însoțiți de niște sos tartar sau poate o maioneză cu usturoi.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/
 

deep fried



3 thoughts on “fried calamari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *