Gem de vişine cu zmeură » Bucătăria familiei mele

[:ro]

 
Şi în timp ce pe un ochi de la aragaz fierbea Dulceaţa mea de vişine , am trecut la cea de-a doua parte a zile şi anume Gemul de vișine cu zmeură… Mare diferență… 
Veți vedea în cele ce urmează şi unde anume sunt diferențele…  
 
 
Prima diferență este cantitatea de zahăr iar a doua ar fi că dulceața are în general bucăți de fructe prin ea , pe când gemul conține fructe zdrobite ( acesta este răspunsul primit de la bunica mea).

Pentru 3-4 borcănașe aveți nevoie de :

– 1 kg vișine
– 200 gr. zmeură
– 1 lămâie mare
– 600 gr zahăr
–  2 plicuri zahăr vanilat

1. Vișinele se spală şi se curăță de sâmburi . Se zdrobesc cu ajutorul blender-ului.
 
 
2. Într-o oală cu fundul dublu se pune pasta de vişine , zahărul şi sucul de la o lămâie. 
Puneţi oala la fiert, la un foc mic. 
 
 
3. Adăugăm acum şi zmeura. Se lasă la fiert până când zahărul se topește şi începe să se lege. Se spumează de câteva ori şi se șterge marginea oalei cu un prosop de bucătărie umed, asta ca să nu se caramelizeze siropului .
 
 
4. Deoarece eu am acasă bărbați mofturoși care au o problemă cu pielițele rămase şi cu sâmburei de zmeură ( nu cumva să le rămână între dinți ) am fost nevoită să dau prin sită gemul, imediat ce am observat că începe să se gelifieze.  După ce l-am trecut prin sită  l-am așezat din nou pe foc pentru încă 10 min.
 

5.   În timp ce gemul se fierbea, eu am pus o farfurioară în congelator.

 Odată ce scad bulele şi gemul pare că a început să se îngroașe serios, culegeți spuma,  opriți focul şi picurați o cantitate mică de gem pe farfurioara rece. Introduceți farfurioara din nou în congelator. După câteva minute, dacă atunci când înghiontiți gemul face riduri gemul dvs. este gata. 
Dacă nu, gătiți ceva mai mult, opriți din nou focul şi testați gemul din nou.
6. Când considerați că este gata puteți adăuga câteva picături de extract de migdale, dar nu prea mult, sau gemul dvs. va avea gustul unui tort italian ieftin.
 7.  Se lasă puţin să se răcească apoi se toarnă în borcane curate, uscate şi sterilizate, se înfiletează capacele şi se răstoarnă, sprijinindu-se pe capac, pentru un sfert de oră. După aceea se întorc în poziția normală iar când s-au răcit de tot se depozitează în cămară.
Să aveți poftă !!!!!
 

[:en]

Şi în timp ce pe un ochi de la aragaz fierbea Dulceaţa mea de vişine , am trecut la cea de-a doua parte a zile şi anume Gemul de vișine cu zmeură… Mare diferență… 
Veți vedea în cele ce urmează şi unde anume sunt diferențele…  
Prima diferență este cantitatea de zahăr iar a doua ar fi că dulceața are în general bucăți de fructe prin ea , pe când gemul conține fructe zdrobite ( acesta este răspunsul primit de la bunica mea).


Pentru 3-4 borcănașe aveți nevoie de :
– 1 kg vișine
– 200 gr. zmeură
– 1 lămâie mare
– 600 gr zahăr
–  2 plicuri zahăr vanilat

1. Vișinele se spală şi se curăță de sâmburi . Se zdrobesc cu ajutorul blender-ului.
2. Într-o oală cu fundul dublu se pune pasta de vişine , zahărul şi sucul de la o lămâie. 
Puneţi oala la fiert, la un foc mic. 
3. Adăugăm acum şi zmeura. Se lasă la fiert până când zahărul se topește şi începe să se lege. Se spumează de câteva ori şi se șterge marginea oalei cu un prosop de bucătărie umed, asta ca să nu se caramelizeze siropului .
4. Deoarece eu am acasă bărbați mofturoși care au o problemă cu pielițele rămase şi cu sâmburei de zmeură ( nu cumva să le rămână între dinți ) am fost nevoită să dau prin sită gemul, imediat ce am observat că începe să se gelifieze.  După ce l-am trecut prin sită  l-am așezat din nou pe foc pentru încă 10 min.
5.   În timp ce gemul se fierbea, eu am pus o farfurioară în congelator.

 Odată ce scad bulele şi gemul pare că a început să se îngroașe serios, culegeți spuma,  opriți focul şi picurați o cantitate mică de gem pe farfurioara rece. Introduceți farfurioara din nou în congelator. După câteva minute, dacă atunci când înghiontiți gemul face riduri gemul dvs. este gata. 
Dacă nu, gătiți ceva mai mult, opriți din nou focul şi testați gemul din nou.
6. Când considerați că este gata puteți adăuga câteva picături de extract de migdale, dar nu prea mult, sau gemul dvs. va avea gustul unui tort italian ieftin.
 7.  Se lasă puţin să se răcească apoi se toarnă în borcane curate, uscate şi sterilizate, se înfiletează capacele şi se răstoarnă, sprijinindu-se pe capac, pentru un sfert de oră. După aceea se întorc în poziția normală iar când s-au răcit de tot se depozitează în cămară.
Să aveți poftă !!!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:]



1 thought on “Gem de vişine cu zmeură”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.