Ciuperci la ceaun cu mamaliga sau Polenta cu Porcini si Chanterelle
Ciuperci la ceaun cu mamaliga sau Polenta cu Porcini si Chanterelle

Ciuperci la ceaun cu mamaliga sau Polenta cu Porcini si Chanterelle

4 Comments

 

polenta      

Și dacă tot s-a deschis sezonul de cules ciuperci să vă arăt cu ce ne-am ales în weekend: o grămadă de hribi și gălbiori. O parte i-am pus pe grătar, alta pe iarnă și cu cea mai rămas am trântit o tocăniță de îți lasă gura apă… pot să vă spun cu mâna pe inimă că sunt un mare fan : i luv ciuperci!

 

hribi

INGREDIENTE:

  • Hribi (Porcini) proaspeți
  • Gălbiori (Chanterelle) proaspeți
  • 1 lingură unt
  • Ulei de măsline
  • O jumătate cană vin alb sec
  • 2-3 linguri de smântână
  • Pătrunjel proaspăt
  • o ceapă roșie mică
  • 3-4 căței de usturoi
  • Parmigiano-Reggiano, pentru servit
  • făină de mălai

 

hribi si galbiori

METODA

Mămăliga se face după bunul plac cu o singură diferență- eu am adăugat în compoziție spre final niște unt, puțină smântână și parmezan ras. 

polenta cu hribi

Sosul :

  1. Ciupercile se curăță de pământ cu ajutorul unei pensule și se taie în jumătate.
  2. În tigaie/oala de tuci adăugați untul și puțin ulei de măsline. Ceapa tocată mărunt se călește împreună cu usturoiul feliat subțire.
  3. Când ceapa devine translucidă se adaugă ciupercile.
  4. Lăsați ciupercile pe foc fără să amestecați până când apa lăsată se evaporă.
  5. Adăugați vinul și pătrunjelul și amestecați ușor cu o lingură de lemn.
  6. De îndată ce se reduce vinul adăugați smântâna, reduceți focul și lăsați să se gătească până se îngroașă smântâna.
  7. Îndepărtați de pe foc și serviți alături de mămăliga fierbinte, presărat cu Parmigiano-Reggiano.

 

mamaliga cu tocanita de ciuperci

Simply the Best !!

 

Ciuperci la ceaun cu mamaliga
Write a review
Print
Ingredients
  1. Hribi (Porcini) proaspeți
  2. Gălbiori (Chanterelle) proaspeți
  3. 1 lingură unt
  4. Ulei de măsline
  5. O jumătate cană vin alb sec
  6. 2-3 linguri de smântână
  7. Pătrunjel proaspăt
  8. o ceapă roșie mică
  9. 3-4 căței de usturoi
  10. Parmigiano-Reggiano, pentru servit
  11. făină de mălai
Instructions
  1. Ciupercile se curăță de pământ cu ajutorul unei pensule și se taie în jumătate.
  2. În tigaie/oala de tuci adăugați untul și puțin ulei de măsline. Ceapa tocată mărunt se călește împreună cu usturoiul feliat subțire.
  3. Când ceapa devine translucidă se adaugă ciupercile.
  4. Lăsați ciupercile pe foc fără să amestecați până când apa lăsată se evaporă.
  5. Adăugați vinul și pătrunjelul și amestecați ușor cu o lingură de lemn.
  6. De îndată ce se reduce vinul adăugați smântâna, reduceți focul și lăsați să se gătească până se îngroașă smântâna.
  7. Îndepărtați de pe foc și serviți alături de mămăliga fierbinte, presărat cu Parmigiano-Reggiano.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

 mamaliga la ceaun

Ciuperci la ceaun cu mamaliga

 


Related Posts

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

    Funny Story despre topinambur Se făcea că mă duc la aprozarul din cartier. Într-o lădiță parcă special ascunsă în colțul aprozarului foarte comunist văd ceva care mi-a atras atenția. Ceva care semăna cu ghimbirul dar parcă totuși nu era.  Mă uit la etichetă […]

Ciuperci rustice

Ciuperci rustice

Ciuperci rustice Ciupercile astea am fost convinsă că nu vor avea succes… adică sa nu mă intelegeti greșit : rețeta este minunată adaptată după Jamie, dar ai mei sunt tare fițoși și parcă era prea mult ulei și oțetul care trebuia fiert și ochii mei […]



4 thoughts on “Ciuperci la ceaun cu mamaliga sau Polenta cu Porcini si Chanterelle”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.