Humus de sfecla rosie » Bucătăria familiei mele »
Humus de sfecla rosie

Humus de sfecla rosie

5 Comments

 

humus

As seen on VEG

Nu mă prea dau în vânt după sfeclă, în general o folosesc mai mult la colorat, dar minunea asta este de-li-cioasă.

Iar dacă o serviți lângă niște brânză de capră și mentă proaspătă obțineți o adevărată explozie de arome.


Ingrediente Humus de sfecla roșie

  • 3-4 sfecle
  • 1 lingură semințe de susan
  • 5 linguri suc de lămâie proaspăt stors
  • 1 cățel usturoi
  • 1 lingură chimion
  • 1 lingură coajă de lămâie (de la 2 lămâi)
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit

sfecla rosie

Metoda:

  1. În primul rând se gătește sfecla. Puteți fie să o coaceți în cuptor, fie să o fierbeți.
  2. Eu personal o prefer coaptă…adică o spăl bine, îndepărtez capetele și o stropesc cu ulei de măsline. Apoi o învelesc în folie de Al. și o dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până se înmoaie.
  3. Timpul de coacere este în funcție de dimensiunea sfeclei pe care o folosiți. Când este gata o îndepărtați din cuptor, deschideți folia și o lăsați să se răcească atât cât este necesar ca să îi puteți îndepărta coaja.Coaja se curăță foarte ușor dacă frecați sfecla între palme, fie folosind un cuțit ascuțit
  4. Se adaugă în blender toate ingredientele și se mixează până se omogenizează.
  5. Se gustă și se condimentează după gust.

  humus de sfecla

Sfat: Prăjiți pita (lipii grecești) sau crostini și serviți lângă humus.

lipie

Să mori de poftă nu alta !

Humus de sfecla rosie
Write a review
Print
Ingredients
  1. 3-4 sfecle
  2. 1 lingură semințe de susan
  3. 5 linguri suc de lămâie proaspăt stors
  4. 1 cățel usturoi
  5. 1 lingură chimion
  6. 1 lingură coajă de lămâie (de la 2 lămâi)
  7. sare de mare și piper proaspăt râșnit
Instructions
  1. În primul rând se gătește sfecla. Puteți fie să o coaceți în cuptor, fie să o fierbeți.
  2. Eu personal o prefer coaptă…adică o spăl bine, îndepărtez capetele și o stropesc cu ulei de măsline. Apoi o învelesc în folie de Al. și o dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până se înmoaie.
  3. Timpul de coacere este în funcție de dimensiunea sfeclei pe care o folosiți. Când este gata o îndepărtați din cuptor, deschideți folia și o lăsați să se răcească atât cât este necesar ca să îi puteți îndepărta coaja.Coaja se curăță foarte ușor dacă frecați sfecla între palme, fie folosind un cuțit ascuțit
  4. Se adaugă în blender toate ingredientele și se mixează până se omogenizează.
  5. Se gustă și se condimentează după gust.
Notes
  1. Prăjiți pita (lipii grecești) sau crostini și serviți lângă humus.
  2. Pentru o adevărată explozie de arome încercați-l acompaniat de niște brânză de capră și mentă proaspătă.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

Related Posts

Paste de casă

Paste de casă

Cum fac paste în casa? Paste roșii colorate cu sfeclă. Rețeta și ingrediente pentru paste de casă umplute cu ricotta.

Ton în crustă de susan

Ton în crustă de susan

  Nimic nu se compară cu o salată și un steak de ton proaspăt, marinat și gătit la perfecțiune în propria bucătărie.  Dacă urmezi câțiva pași simpli este imposibil să dai greș: În primul rând povestește cu cei de la raionul de pește și cumpără […]



5 thoughts on “Humus de sfecla rosie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.