[:ro]Îngheţată de mango[:]

[:ro]Îngheţată de mango[:]

0 Comments

[:en]


A venit și sfârşitul de săptămână…Ultima zi la grupa mică…
 Pentru unii începe vacanța, ceea ce nu este valabil și pentru mine. Începând de azi și până în septembrie postările mele vor fi puțin mai rare . Asta nu înseamnă că nu mai gătesc pentru familia mea, ci doar că nu voi mai avea atât de mult timp pentru gătit, fotografiat, postat .
Aşa că pentru copii și pentru a satisface dorințele unor prieteni dragi din zona Sebeşului am hotărât să fac niște îngheţată care să ne răcorească în zilele călduroase care vor urma.
Cea mai bună îngheţată în acestă perioadă este înghețata de mango.
Acum mango este în vârf de sezon, moale, copt şi parfumat.

Aveţi nevoie de :

  • Un mango proaspăt pentru pastă
  • 1/2 mango proaspăt tăiat cuburi ( opțional)- doar dacă vă plac bucățelele de fructe în îngheţată
  • Lapte condensat: 100 ml
  • Frișcă: 200 gr.




1.  Se prepară frișca. Dintr-o cutie de 200 ml frișcă lichidă obțineți cam 180 gr. frișcă. Dacă adăugați puţin lapte rece, aprox.  o ceașcă espresso obțineți 200 gr. Aşa am făcut eu , deci vă rog să nu mă blestemați dacă nu obțineți aceeași cantitate. In principiu este bine să citiți instrucțiunile de pe ambalaj( -ul de frișcă lichidă). În cazul în care folosiți frișcă gata făcută aveți nevoie de vreo 200 gr. 



2. Se curăță fructul de coajă și se îndepărtează 
sâmburele , se taie bucăţele şi apoi se transformă în pastă ( piure) cu ajutorul unui blender. În funcție de cât este de dulce fructul pe care îl veți folosi , puteți adăuga și puțin zahăr. Al meu a fost foarte dulce , aşa că am renunțat complet la orice fel de îndulcitor.


3.  Se amestecă toate ingredientele.

4. Toată compoziția se toarnă într-o  cutie de plastic cu capac şi se introduce în congelator.


După 30 minute, scoateți și amestecați în  îngheţată cu ajutorul unei linguri. Repetați această operațiune de vreo 2 ori și apoi lăsați înghețata la congelator câteva ore bune sau până devine solidă. La ultima amestecare adăugați bucățele de mango.




Cu o jumătate de oră înainte de servire,

scoateți  înghețata din congelator( pentru a se înmuia puțin) , altfel riscați să salivați lângă ea fără să o puteți avea….

Se decorează cu frunze de mentă şi se serveşte rece…..
Să aveți o zi răcoroasă !!!!

Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 
 
 
 
A venit și sfârşitul de săptămână…Ultima zi la grupa mică…
 Pentru unii începe vacanța, ceea ce nu este valabil și pentru mine. Începând de azi și până în septembrie postările mele vor fi puțin mai rare . Asta nu înseamnă că nu mai gătesc pentru familia mea, ci doar că nu voi mai avea atât de mult timp pentru gătit, fotografiat, postat .
Aşa că pentru copii și pentru a satisface dorințele unor prieteni dragi din zona Sebeşului am hotărât să fac niște îngheţată care să ne răcorească în zilele călduroase care vor urma.
Cea mai bună îngheţată în acestă perioadă este înghețata de mango.
Acum mango este în vârf de sezon, moale, copt şi parfumat.
Aveţi nevoie de :

  • Un mango proaspăt pentru pastă
  • 1/2 mango proaspăt tăiat cuburi ( opțional)- doar dacă vă plac bucățelele de fructe în îngheţată
  • Lapte condensat: 100 ml
  • Frișcă: 200 gr.
1.  Se prepară frișca. Dintr-o cutie de 200 ml frișcă lichidă obțineți cam 180 gr. frișcă. Dacă adăugați puţin lapte rece, aprox.  o ceașcă espresso obțineți 200 gr. Aşa am făcut eu , deci vă rog să nu mă blestemați dacă nu obțineți aceeași cantitate. In principiu este bine să citiți instrucțiunile de pe ambalaj( -ul de frișcă lichidă). În cazul în care folosiți frișcă gata făcută aveți nevoie de vreo 200 gr. 

 
 
2. Se curăță fructul de coajă și se îndepărtează 
sâmburele , se taie bucăţele şi apoi se transformă în pastă ( piure) cu ajutorul unui blender. În funcție de cât este de dulce fructul pe care îl veți folosi , puteți adăuga și puțin zahăr. Al meu a fost foarte dulce , aşa că am renunțat complet la orice fel de îndulcitor.

3.  Se amestecă toate ingredientele.

4. Toată compoziția se toarnă într-o  cutie de plastic cu capac şi se introduce în congelator.
 
După 30 minute, scoateți și amestecați în  îngheţată cu ajutorul unei linguri. Repetați această operațiune de vreo 2 ori și apoi lăsați înghețata la congelator câteva ore bune sau până devine solidă. La ultima amestecare adăugați bucățele de mango.

 
Cu o jumătate de oră înainte de servire,

scoateți  înghețata din congelator( pentru a se înmuia puțin) , altfel riscați să salivați lângă ea fără să o puteți avea….

Se decorează cu frunze de mentă şi se serveşte rece…..
Să aveți o zi răcoroasă !!!!
 
 
 

[:]


Related Posts



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.