Macaroane cu brânză și crustă din fulgi de porumb – Mac ‘n’ Cheese

Macaroane cu brânză și crustă din fulgi de porumb – Mac ‘n’ Cheese

10 Comments

 

macaroane cu brânză

O rețetă scurtă, clasică și rapidă, dar tare dragă nouă… sau cel puțin mie care am crescut cu așa ceva…

Mmmmm foarte bun !!! Iară pe copii i-am dat pe spate cu prezentarea . Fără prea multă introducere, știu că v-am făcut poftă sau cel puțin v-am trezit niște amintiri ta da da daaam:

 

Macaroane cu brânză pentru 6-8 forme de muffin :

 200 gr. paste
35 gr. unt
15 gr. făină
250 ml lapte
180 gr. brânză ( mozzarella, parmezan, cașcaval afumat)
nucșoară
oregano
sare
fulgi de porumb și încă puțin unt
 
 
Se pun pastele la fiert conform indicațiilor de pe pachet.
Se caută forme de brioșe din silicon sau orice altă formă doriți sau aveți în dotare. Formele se ung cu unt și se tapetează cu pesmet sau parmezan.Va face o crustă perfectă.
Eu am folosit fulgi de porumb, dar merge la fel de bine și cu pesmet sau chipsuri de cartofi.
Am strivit fulgii până i-am făcut „praf”.

Într-o tigaie am pus cam 2 linguri de unt la topit. Am adăugat peste fulgii de porumb striviți și i-am lăsat puțin la prăjit. Când am considerat că sunt gata i-am luat de pe foc și i-am pus deoparte.

 

 

Sosul. Este clasicul sos Béchamel. Într-o altă cratiță am pus unt la topit. Când a început să facă bulbuci am adăugat făina și am mai lăsat 1 min. Peste amestecul de făină se toarnă încet laptele fierbinte. Se amestecă constant până se îngroașă și face bule. Închidem focul și adăugam sare, poate și puțin piper și nucșoara și brânza rasă ( nu toată – mai păstrăm puțin pentru crustă ). 

 

 

Pastele fierte al dente se trec în strecurătoare.

NU se spală sub jet de apă rece și nici alte minuni.

Nu știu cine a inventat-o pe aia cu uleiul în apa în care fierb și cu spălatul pastelor la final, dar nu e bine deloc. In general pastele nici nu ar trebui scurse ci doar transferate peste sos. Eu nu m-am sincronizat însă prea bine și pastele mele au fost gata înaintea sosului 🙂

Într-un vas suficient de mare se amestecă sosul de brânză cu pastele.

 

 
Se toarnă pastele în forme, se presară cu brânza rămasă și fulgii de porumb prăjiți.
 
 
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade cam 20-30 minute până se rumenește bine în partea de sus și face o crustă numa’ bună.
 

 

Se lasă să se răcească cam 5 min. pe un grătar ( asta ca să nu se ardă copiii flămânzi ) și se servește, fie în formă fie răsturnate într-o farfurie. 

 

Multă poftă  !!!

 
 

 


Related Posts

[:ro]Cupcakes ciocolatosi si un Halloween pe masura [:en]Spooky Halloween Cupcakes[:]

[:ro]Cupcakes ciocolatosi si un Halloween pe masura [:en]Spooky Halloween Cupcakes[:]

[:ro]     Și uite așa așteptăm noi noaptea de Halloween. Și ce dacă e obicei împrumutat de la alții ??? Atâta timp cât ne adună și intră în categoria Precious Family Time, sunt de acord cu orice. Am început pregătirile din timp deoarece întâlnirea […]

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

  Spaghetti alla puttanesca. Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!! Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci.. Să știți voi că eu chiar nu am glumit 🙂 […]



10 thoughts on “Macaroane cu brânză și crustă din fulgi de porumb – Mac ‘n’ Cheese”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.