[:ro]Muffins cu vârf nins pentru dimineața de Crăciun - cu clementine și cranberries[:] » Bucătăria familiei mele
[:ro]Muffins cu vârf nins pentru dimineața de Crăciun – cu clementine și cranberries[:]

[:ro]Muffins cu vârf nins pentru dimineața de Crăciun – cu clementine și cranberries[:]

12 Comments

[:en]

Ce este mai frumos decât dimineața de Crăciun ??? Adică atunci când copilașii se trezesc devreme și se grăbesc să ajungă la brad pentru a vedea cadourile lăsate de Moșu’…
 în casă miroase a scorțișoară, clementine și brad… se aud colinde … când micul dejun se servește în jurul bradului… și întreaga familie este împreună în această zi minunată !!

❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄


  •      250 gr. făină
  •      2 lingurițe praf de copt
  •      ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  •      100 gr. de zahăr fin
  •      1 linguriță de scorțișoară
  •      ¼ linguriță nucșoară măcinată
  •     coaja de la 2 clementine
  •      75 ml. suc clementine proaspăt stors
  •      125 ml. lapte gras
  •      75 gr. unt topit, lăsat să se răcească ușor
  •      1 ou 
  •      175 gr. uscate afine

   
Se încălzește cuptorul la 180 ° C . Hârtiile speciale pentru muffins se aranjează în tavă. Musai să vă faceți rost de hârtiuțe cu Moș Crăciun. Este unul din acele momente în care aspectul contează !!!


Se amestecă făina + praful de copt + bicarbonatul de sodiu + zahărul + scorțișoară și nucșoară + coaja de clementine rasă într-un castron mare. Dacă pregătiți aluatul în avans, adăugați coaja de clementine doar în dimineața de Crăciun.
Strângeți sucul de clementine într-o cană gradată și adăugați laptele până când ajunge la 200 ml.
Într-un alt vas se amestecă ușor untul topit și ușor răcit cu oul. Se toarnă acest amestec lichid în vasul de ingrediente uscate și se amestecă până când totul este mai mult sau mai puțin combinat, amintindu-ne că un aluat amestecat în exces face brioșe grele: cu alte cuvinte, un aluat cu cocoloașe este un lucru bun în cazul de față.
Adăugați acum merișoarele, apoi cu o lingură turnați aluatul în formele.


 Se dă la cuptor vreo 20 minute sau până trec testul scobitorii.
 Lăsați-le 5 minute să se răcească în tavă, apoi transferați-le pe un grătar să se răcească complet.
 



În acest timp pregătiți glazura:

  • coaja de la 1 lămâie
  • coaja de la 1 clementină
  • zeama de la ½ lămâie
  • 140 ml. smântână 20% Oly
  • 2 linguri cu vârf zahăr pudră
  • 1 păstaie vanilie

 


Amestec toate ingredientele și dau la frigider până se răcesc muffinurile.



Și apoi ornez și servesc.  Și mă bucur împreună cu ai mei !!!!




Adaptare după – Nigella

Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 
 
Ce este mai frumos decât dimineața de Crăciun ??? Adică atunci când copilașii se trezesc devreme și se grăbesc să ajungă la brad pentru a vedea cadourile lăsate de Moșu’…
 în casă miroase a scorțișoară, clementine și brad… se aud colinde … când micul dejun se servește în jurul bradului… și întreaga familie este împreună în această zi minunată !!
 

❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄

     250 gr. făină
     2 lingurițe praf de copt
     ½ linguriță bicarbonat de sodiu
     100 gr. de zahăr fin
     1 linguriță de scorțișoară
     ¼ linguriță nucșoară măcinată
    coaja de la 2 clementine
     75 ml. suc clementine proaspăt stors
     125 ml. lapte gras
     75 gr. unt topit, lăsat să se răcească ușor
     1 ou 
     175 gr. uscate afine

   

Se încălzește cuptorul la 180 ° C . Hârtiile speciale pentru muffins se aranjează în tavă. Musai să vă faceți rost de hârtiuțe cu Moș Crăciun. Este unul din acele momente în care aspectul contează !!!

 
Se amestecă făina + praful de copt + bicarbonatul de sodiu + zahărul + scorțișoară și nucșoară + coaja de clementine rasă într-un castron mare. Dacă pregătiți aluatul în avans, adăugați coaja de clementine doar în dimineața de Crăciun.
Strângeți sucul de clementine într-o cană gradată și adăugați laptele până când ajunge la 200 ml.
Într-un alt vas se amestecă ușor untul topit și ușor răcit cu oul. Se toarnă acest amestec lichid în vasul de ingrediente uscate și se amestecă până când totul este mai mult sau mai puțin combinat, amintindu-ne că un aluat amestecat în exces face brioșe grele: cu alte cuvinte, un aluat cu cocoloașe este un lucru bun în cazul de față.
Adăugați acum merișoarele, apoi cu o lingură turnați aluatul în formele.
 
 
 
 Se dă la cuptor vreo 20 minute sau până trec testul scobitorii.
 Lăsați-le 5 minute să se răcească în tavă, apoi transferați-le pe un grătar să se răcească complet.
 

În acest timp pregătiți glazura:

coaja de la 1 lămâie
coaja de la 1 clementină
zeama de la ½ lămâie
140 ml. smântână 20% Oly
2 linguri cu vârf zahăr pudră
1 păstaie vanilie

 
Amestec toate ingredientele și dau la frigider până se răcesc muffinurile.
 
 
Și apoi ornez și servesc.  Și mă bucur împreună cu ai mei !!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Adaptare după – Nigella

[:]


Related Posts

Cozonac trandafir cu caramel sau ROSENKRANZ

Cozonac trandafir cu caramel sau ROSENKRANZ

  Crăciunul e aici deci să tot coacem nişte cozonac.  Caut eu reţete : mai simple şi mai rapide, mai grele, cu nucă, fără nucă. Într-un final găsesc reţeta potrivită : cozonac dar nu orice fel ci un cozonac în formă de trandafir cu zahăr caramelizat.  Reţeta originală La Gabriela, mult mai detaliată decât sunt eu capabilă să v-o povestesc. […]

Bezele cu Mentă ☃

Bezele cu Mentă ☃

    BEZELE Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun și în bucătăria mea pregătirile sunt în toi. Azi ne ocupăm de Bezelele care vor fi o parte importantă in my Christmas Goodie Bags.  Eu sunt de modă veche și încă mai cred că […]



12 thoughts on “[:ro]Muffins cu vârf nins pentru dimineața de Crăciun – cu clementine și cranberries[:]”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.