Muffins cu dovleac copt și măr, cream cheese cu scorțișoară și migdale

Muffins cu dovleac copt și măr, cream cheese cu scorțișoară și migdale

9 Comments

 

 

12  Muffins :

  • 200 gr. făină
  • 150 gr. zahăr fin
  • 2 ouă
  • 100 gr. unt topit 
  • 1 linguriță cu vârf praf de copt
  • o pișcătură sare
  • 300 gr. piure de dovleac
  • 2 mere curățate și tăiate în cuburi
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță cardamon
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/4 linguriță ghimbir măcinat

Se încălzește cuptorul la 180 grade C.
Hârtiile speciale pentru muffins se aranjează în tavă.

Într-un castron se amestecă făina cernută + praful de copt + sarea + mirodeniile, iar în alt vas se freacă spumă zahărul + ouăle + untul topit + merele cuburi + dovleacul copt și făcut piure, până la omogenizare.

La acestea din urmă am adăugat compoziția făinoasă și aluatul obținut l-am pus cu lingura ( este un aluat mai moale ) în forme.

Se dă la cuptor vreo 20 minute sau până trec testul scobitorii.
Lăsați-le 5 minute să se răcească în tavă, apoi transferați-le pe un grătar să se răcească complet.

Glazura de Cream Cheese cu scorțișoară :

  • 2 linguri unt la temperatura camerei
  • 60 gr. Philadelphia Cream Cheese
  • 1/4 linguriță extract de vanilie
  • o pișcătură scorțișoară
  • 80 – 100 gr. zahăr pudră

Am amestecat toate ingredientele până am obținut o compoziție omogenă cu care am glazurat muffin-urile.

 Final touch – am presărat deasupra migdale sfărâmate. 

 
Poftă bună !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


Related Posts



9 thoughts on “Muffins cu dovleac copt și măr, cream cheese cu scorțișoară și migdale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.