Paste de casă » Bucătăria familiei mele »
Paste de casă

Paste de casă

11 Comments

 

 

 
Am rămas datoare cu rețeta de paste de casă … înroșite cu sfeclă proaspătă.
Să v-o spun repede poate vă puneți pe treabă de dimineață.
 Înainte de a începe munca la făcut aluat și format paste să vă spun cum ajungem la culoarea roșie.

 
 Am luat 3 sfecle, le-am spălat și tăiat capetele, apoi le-am pus la fiert în multă apă. Când au fost gata le-am scurs, curățat de coajă și lăsat să se răcească.  După ce s-au răcit le-am făcut piure cu ajutorul blenderului.
 
 
Pentru aluatul de paste aveți nevoie de:

2 ouă mari sau 3 mai mici
3 1/2 căni de făină
1 linguriță de sare

Puneți făina și sarea pe suprafața de lucru și faceți o groapă în centru, în care se adaugă ouăle şi piureul de sfeclă.
 
Cu o furculiță începeți încet să amestecați ouăle în piure, apoi trageți treptat făină de pe margini spre interior în ingredientele umede, până când obțineți un aluat cu o consistență ce poate fi lucrată cu mâna. Este nevoie de aproximativ 10 minute pentru a obține un aluat moale și fin, dacă îl frământați cu mâna sau de vreo 6 minute, dacă utilizați un mixer pentru aluat 🙂
 
 
 După ce ați terminat cu frământarea aluatului puneți-l într-un vas uns și lăsați-l să se odihnească 20 de minute.
 
Acum vine partea distractivă!  Sunați soacra din dotare ( musai cu o zi înainte) și faceți rost de o mașină din aia antică de făcut paste. După ce vă prindeți urechile vreo 10 minute, faceți câteva foi de vreo 3 mm grosime. Dacă nu aveți o mașină de paste nu-i bai, puteți folosi cu încredere și sucitorul .
 
 
Și acum dați frâu liber imaginației și faceți ce modele de paste doriți.
 
spirale
 
 
 fundițe
 
  
sau poate din astea …
 
 
 Și dacă nici așa nu v-am convins să vă apucați de frământat fiți atenți aici – pregătiți o cremă din :

ricotta
parmezan ras
mozarella rasă
pătrunjel proaspăt
praf de usturoi
1 ou
sare de mare și piper proaspăt râșnit
nucșoară

și umpleți pastele cu ea.
 
 
 
Paste de casă
 
 
 
Acum că aveți paste nu vă rămâne decât să le pregătiți după bunul plac.
Poftă bună !!!!
 

Related Posts

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

  Mozarella Granarolo  Ce pot să vă spun?? Mi s-a propus să o includ în cina mea și să pregătesc ceva care să-i scoată în evidență adevărata valoare.   Știți cum e mozzarella asta ?? belea… gustoasă, cremoasă și lăptoasă, cu textura moale, suplă. Mozzarella Granarolo […]

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

    Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … […]



11 thoughts on “Paste de casă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.