• Română
  • English

Paste umplute cu ricotta si spanac, la cuptor

Nouă ne plac pastele și de aceea avem în casă de toate formele, mai ales forme pe care nu le pot face eu. Paccheri sunt niște tuburi gigantice care se pot umple cu tot felul de umpluturi și care arată demențial aranjate în tavă, asta ca să nu mai vorbim de gust.

Ce poate fi mai bun decât niște paste umplute cu ricotta și spanac, înecate în sos alb și parmezan, totul copt la perfecție?

 

Ingrediente

  • paste paccheri 250 gr.
  • semințe de pin prăjite

pentru umplutură:

  • 250gr. ricotta
  • 100 gr. mozarella
  • 125 gr. baby spanac
  • 1/2 cană parmezan ras
  • 1 ou mare
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • 2 căței de usturoi tocați
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • ulei de măsline

Sosul bechamel

  • 250 ml. lapte
  • 30 gr. unt
  • 25 gr. făină
  • o pișcătură sau cât prindeți între douî degete nucșoară
  • puțin parmezan ras

METODA

Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.

Gătiți pastele al dente, conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și lăsați-le deoparte.

Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mic. Când uleiul începe să strălucească, adăugați usturoiul și gătiți până când începe să-si schimbe culoarea, aproximativ un minut sau două. Adăugați spanacul și gătiți-l, amestecând ocazional, până când frunzele se fac mici, dar sunt încă verde strălucitor, în jur de 3 până la 4 minute. Spanacul trebuie să se reducă la jumătate. Indepărtați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească.

Într-un robot de bucătarie, amestecați împreună spanacul, ricotta, mozzarella, parmezanul, oul, busuiocul, sarea și piperul până când se obține un aspect omogen.

Pregatiti sosul bechamel :
Topiți untul într-o oală, la  foc mediu. Peste untul topit adăugați făina şi amestecați până când compoziţia devine netedă. Adăugați apoi laptele fierbinte şi folosind un tel,  amestecați continuu până când sosul începe să se îngroașe. Odată îngroșat, condimentați cu sare, piper şi nucşoară. Apoi îndepărtați de pe foc şi mai amestecați puţin. În sosul Bechamel obţinut adăugaţi puțin parmezan și amestecați foarte încet.

Turnați jumătate din cantitatea de sos bechamel în partea de jos a unui vas care merge la cuptor. Eu am o tigaie de fontă care mă ajută la asemenea preparate. Umpleți fiecare pasta cu o cantitate generoasă de amestec de spanac și ricotta și puneți-o în vas.
Acoperiți pastele cu sosul rămas si restul de parmezan.

Acoperiți tava cu folie de Al și coaceți acoperit  timp de 15-20 de minute.

Îndepărtați folia și continuați coacerea până când parmezanul de la suprafață începe să facă crustă și sosul să facă bule, încă 10-15 minute.

Presărați deasupra niște semințe de pin prăjite și serviți acest preparat cât încă e cald.

 

Paste umplute cu ricotta si spanac, la cuptor

Tuesday, 13 February 2018
: 4
: easy

Stuffed Baked Paccheri Pasta, a tasty creamy spinach & ricotta filling topped with a homemade bechamel sauce and Parmesan Cheese.

By:

Ingredients
  • paste paccheri 250 gr.
  • semințe de pin prăjite
  • Umplutura
  • 250gr. ricotta
  • 100 gr. mozarella
  • 125 gr. baby spanac
  • 1/2 cană parmezan ras
  • 1 ou mare
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • 2 căței de usturoi tocați
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • ulei de măsline
  • Sosul bechamel
  • 250 ml. lapte
  • 30 gr. unt
  • 25 gr. făină
  • o pișcătură sau cât prindeți între douî degete nucșoară
  • puțin parmezan ras
Directions
  • Step 1 Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  • Step 2 Gătiți pastele al dente, conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și lăsați-le deoparte.
  • Step 3 Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mic. Când uleiul începe să strălucească, adăugați usturoiul și gătiți până când începe să-si schimbe culoarea, aproximativ un minut sau două. Adăugați spanacul și gătiți-l, amestecând ocazional, până când frunzele se fac mici, dar sunt încă verde strălucitor, în jur de 3 până la 4 minute. Spanacul trebuie să se reducă la jumătate. Indepărtați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească.
  • Step 4 Într-un robot de bucătarie, amestecați împreună spanacul, ricotta, mozzarella, parmezanul, oul, busuiocul, sarea și piperul până când se obține un aspect omogen.
  • Step 5 Pregatiti sosul bechamel : Topiți untul într-o oală, la foc mediu. Peste untul topit adăugați făina şi amestecați până când compoziţia devine netedă. Adăugați apoi laptele fierbinte şi folosind un tel, amestecați continuu până când sosul începe să se îngroașe. Odată îngroșat, condimentați cu sare, piper şi nucşoară. Apoi îndepărtați de pe foc şi mai amestecați puţin. În sosul Bechamel obţinut adăugaţi puțin parmezan și amestecați foarte încet.
  • Step 6 Turnați jumătate din cantitatea de sos bechamel în partea de jos a unui vas care merge la cuptor. Eu am o tigaie de fontă care mă ajută la asemenea preparate. Umpleți fiecare pasta cu o cantitate generoasă de amestec de spanac și ricotta și puneți-o în vas.
  • Step 7 Acoperiți pastele cu sosul rămas si restul de parmezan.
  • Step 8 Acoperiți tava cu folie de Al și coaceți acoperit timp de 15-20 de minute.
  • Step 9 Îndepărtați folia și continuați coacerea până când parmezanul de la suprafață începe să facă crustă și sosul să facă bule, încă 10-15 minute.
  • Step 10 Presărați deasupra niște semințe de pin prăjite și serviți acest preparat cât încă e cald.


Related Posts

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

      Știți care este cel mai bun lucru cu aceste cups /  muffins / brioșe pentru mic dejun ???   Poți să le faci cum te taie capul și poți să folosești ce ingrediente vrei: ardei, ciuperci, șuncă, ierburi, diferite brânzeturi sau ce […]

Muffins cu lime, ricotta și fructe de pădure

Muffins cu lime, ricotta și fructe de pădure

  Ce nu am mai făcut eu de mult ???? și chiar se cerea așa ceva… Adică până și copii m-au atenționat : ” Măi mamă măi, tu nu ne mai faci muffin-uri ??? “ Așa că m-am conformat repede și am trântit o tavă […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *