Paste umplute cu ricotta si spanac, la cuptor » Bucătăria familiei mele
Paste umplute cu ricotta si spanac, la cuptor

Paste umplute cu ricotta si spanac, la cuptor

4 Comments

Nouă ne plac pastele și de aceea avem în casă de toate formele, mai ales forme pe care nu le pot face eu. Paccheri sunt niște tuburi gigantice care se pot umple cu tot felul de umpluturi și care arată demențial aranjate în tavă, asta ca să nu mai vorbim de gust.

Ce poate fi mai bun decât niște paste umplute cu ricotta și spanac, înecate în sos alb și parmezan, totul copt la perfecție?

 

Ingrediente

  • paste paccheri 250 gr.
  • semințe de pin prăjite

pentru umplutură:

  • 250gr. ricotta
  • 100 gr. mozarella
  • 125 gr. baby spanac
  • 1/2 cană parmezan ras
  • 1 ou mare
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • 2 căței de usturoi tocați
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • ulei de măsline

Sosul bechamel

  • 250 ml. lapte
  • 30 gr. unt
  • 25 gr. făină
  • o pișcătură sau cât prindeți între douî degete nucșoară
  • puțin parmezan ras

METODA

Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.

Gătiți pastele al dente, conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și lăsați-le deoparte.

Între timp,

încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mic. Când uleiul începe să strălucească, adăugați usturoiul și gătiți până când începe să-si schimbe culoarea, aproximativ un minut sau două. Adăugați spanacul și gătiți-l, amestecând ocazional, până când frunzele se fac mici, dar sunt încă verde strălucitor, în jur de 3 până la 4 minute. Spanacul trebuie să se reducă la jumătate. Indepărtați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească.

Într-un robot de bucătarie, amestecați împreună spanacul, ricotta, mozzarella, parmezanul, oul, busuiocul, sarea și piperul până când se obține un aspect omogen.

Pregatiti sosul bechamel :
Topiți untul într-o oală, la  foc mediu. Peste untul topit adăugați făina şi amestecați până când compoziţia devine netedă. Adăugați apoi laptele fierbinte şi folosind un tel,  amestecați continuu până când sosul începe să se îngroașe. Odată îngroșat, condimentați cu sare, piper şi nucşoară. Apoi îndepărtați de pe foc şi mai amestecați puţin. În sosul Bechamel obţinut adăugaţi puțin parmezan și amestecați foarte încet.

Ce urmează?

Turnați jumătate din cantitatea de sos bechamel în partea de jos a unui vas care merge la cuptor. Eu am o tigaie de fontă care mă ajută la asemenea preparate. Umpleți fiecare pasta cu o cantitate generoasă de amestec de spanac și ricotta și puneți-o în vas.
Acoperiți pastele cu sosul rămas si restul de parmezan.

Acoperiți tava cu folie de Al și coaceți acoperit  timp de 15-20 de minute.

Îndepărtați folia și continuați coacerea până când parmezanul de la suprafață începe să facă crustă și sosul să facă bule, încă 10-15 minute.

Presărați deasupra niște semințe de pin prăjite și serviți acest preparat cât încă e cald.

 Mi-nu-na-te !

PASTE UMPLUTE CU RICOTTA SI SPANAC, LA CUPTOR
Write a review
Print
Ingredients
  1. paste paccheri 250 gr.
  2. semințe de pin prăjite
PENTRU UMPLUTURĂ
  1. 250gr. ricotta
  2. 100 gr. mozarella
  3. 125 gr. baby spanac
  4. 1/2 cană parmezan ras
  5. 1 ou mare
  6. câteva frunze de busuioc proaspăt
  7. 2 căței de usturoi tocați
  8. sare de mare și piper proaspăt râșnit
  9. ulei de măsline
  10. SOSUL BECHAMEL
  11. 250 ml. lapte
  12. 30 gr. unt
  13. 25 gr. făină
  14. o pișcătură sau cât prindeți între douî degete nucșoară
  15. puțin parmezan ras
Instructions
  1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  2. Gătiți pastele al dente, conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și lăsați-le deoparte.
  3. Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mic. Când uleiul începe să strălucească, adăugați usturoiul și gătiți până când începe să-si schimbe culoarea, aproximativ un minut sau două. Adăugați spanacul și gătiți-l, amestecând ocazional, până când frunzele se fac mici, dar sunt încă verde strălucitor, în jur de 3 până la 4 minute. Spanacul trebuie să se reducă la jumătate. Indepărtați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească.
  4. Într-un robot de bucătarie, amestecați împreună spanacul, ricotta, mozzarella, parmezanul, oul, busuiocul, sarea și piperul până când se obține un aspect omogen.
  5. Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  6. Gătiți pastele al dente, conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și lăsați-le deoparte.
  7. Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mic. Când uleiul începe să strălucească, adăugați usturoiul și gătiți până când începe să-si schimbe culoarea, aproximativ un minut sau două. Adăugați spanacul și gătiți-l, amestecând ocazional, până când frunzele se fac mici, dar sunt încă verde strălucitor, în jur de 3 până la 4 minute. Spanacul trebuie să se reducă la jumătate. Indepărtați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească.
  8. Într-un robot de bucătarie, amestecați împreună spanacul, ricotta, mozzarella, parmezanul, oul, busuiocul, sarea și piperul până când se obține un aspect omogen.
  9. Turnați jumătate din cantitatea de sos bechamel în partea de jos a unui vas care merge la cuptor. Eu am o tigaie de fontă care mă ajută la asemenea preparate. Umpleți fiecare pasta cu o cantitate generoasă de amestec de spanac și ricotta și puneți-o în vas.
  10. Acoperiți pastele cu sosul rămas si restul de parmezan.
  11. Acoperiți tava cu folie de Al și coaceți acoperit timp de 15-20 de minute.
  12. Îndepărtați folia și continuați coacerea până când parmezanul de la suprafață începe să facă crustă și sosul să facă bule, încă 10-15 minute.
  13. Presărați deasupra niște semințe de pin prăjite și serviți acest preparat cât încă e cald.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/


Related Posts

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups

Pesto alla siciliana : ricotta, seminte de pin si nuci

Pesto alla siciliana : ricotta, seminte de pin si nuci

Pesto alla siciliana cu spaghete. Rețeta pesto sicilian sau pesto roșu pentru paste. Pasta de ricotta cu nuci și semințe.



4 thoughts on “Paste umplute cu ricotta si spanac, la cuptor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.