Pavlova for Luv » Bucătăria familiei mele » Prajituri si torturi
Pavlova for Luv

Pavlova for Luv

29 Comments

 

 
Pavlova pentru că Azi e V’day… 
Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este ocazia ideală pentru a mânca în oraș împreună cu omul, doar noi doi, no kids, mâncare gătită de alții ( adică este pretextul folosit pentru  a scăpa de acasă preț de câteva ore și de a lasă copiii cu mama ). De abea aștept …
 

Dar până atunci : Iubiți-vă … mult !!!

Pavlova

4 albușuri la temperatura camerei
220 gr. zahăr pudră, cernut
1 pișcătură sare
1 linguriță extract vanilie
1/4 linguriță cream of tartar
2 linguri arrowroot ( sau amidon )
1 linguriță oțet din vin alb

 
 Topping

frișcă
blood orange curd ( rețeta AICI )
rodie

 
1.  Se încălzește cuptorul la 200 ° C. Desenați un cerc de 20 cm ( cam cât o farfurie) pe o foaie de hârtie de copt. Așezați hârtia în tava de copt cu desenul în jos.
2.  Albușurile de ou împreună cu cream of tartar și esența de vanilie se mixează până face vârfuri tari. Adăugați zahărul pudră, câte o lingură odată, până când  tot zahărul este încorporat și dizolvat iar amestecul de albuș devine gros și lucios.
 

3.  Adăugați acum arrowroot și oțetul.
4.  Compoziția obținută se așează în interiorul cercului desenat pe hârtia de copt și se aranjează ușor cu ajutorul unei spatule sau cuțit. Se dă la cuptor și se reduce temperatura imediat la 130 ° C.
 
 
5.  Se coace timp de 1 oră și 20 de minute, apoi se oprește cuptorul, se fixează ușa să rămână întredeschisă și se lasă înăuntru până Pavlova s-a răcit complet ( căci despre dânsa este vorba aici )
6.  Între timp pregătiți niște frișcă și curățați o rodie și scoateți din frigider Blood Orange Curd-ul făcut ieri.
 
 
7.  Se întinde frișca deasupra Pavlovei. Faceți la fel cu Blood Orange Curd-ul și împrăștiați boabele de rodie .
 
 
  Serviți imediat.
 
 
 Poftă bună și Happy Valentine’s Day !!!
 
 
 
 
 

 


Related Posts

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

    Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … […]

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

    Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]



29 thoughts on “Pavlova for Luv”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.