• Română
  • English

Pesto alla siciliana : ricotta, seminte de pin si nuci

 
 
și iară paste la cină … pai ce să-i faci dacă ne plac !!! mult !!!!
 
Acesta este un sos făcut după ochi … ai mei, de fapt mai mult după gustul meu, așa că aveți încredere că e bun:  
  •  roșii
  • sare și piper
  • Parmigiano Reggiano ras
  • usturoi
  • ricotta
  • busuioc verde
  • semințe de pin
  • nuci 
  • ulei de măsline
 
 
Curățați și spălați roșiile, tăiați-le în jumătate și stoarceți-le în mana pentru a îndepărta excesul de lichid și semințele, apoi așezați-le frumușel direct în blender. Treptat adăugați busuioc spălat și uscat, nucile, semințele de pin, un cățel de usturoi, parmezan ras, ricotta și ulei.

Jucați-vă cu butonul blenderului, la viteză mică, pentru a putea controla gradul de cremozitate. Când pesto-ul  a atins consistența dorită, adăugați sare și piper după gust.

Dacă nu îl utilizați imediat peste o porție de paste, turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire, dar nu mai mult de câteva zile.

 
Nu vă mai rămâne decât să fierbeți pastele alea și cina e gata !!! 
 
 
 
PESTO ALLA SICILIANA : RICOTTA, SEMINTE DE PIN SI NUCI
Write a review
Print
Ingredients
  1. roșii
  2. sare și piper
  3. Parmigiano Reggiano ras
  4. usturoi
  5. ricotta
  6. busuioc verde
  7. semințe de pin
  8. nuci
  9. ulei de măsline
Instructions
  1. Curățați și spălați roșiile, tăiați-le în jumătate și stoarceți-le în mana pentru a îndepărta excesul de lichid și semințele, apoi așezați-le frumușel direct în blender. Treptat adăugați busuioc spălat și uscat, nucile, semințele de pin, un cățel de usturoi, parmezan ras, ricotta și ulei.
  2. Jucați-vă cu butonul blenderului, la viteză mică, pentru a putea controla gradul de cremozitate. Când pesto-ul a atins consistența dorită, adăugați sare și piper după gust.
  3. Dacă nu îl utilizați imediat peste o porție de paste, turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire, dar nu mai mult de câteva zile.
Notes
  1. Nu vă mai rămâne decât să fierbeți pastele și cina e gata !!!
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/
 
Inspirația:  Giallo Zafferano
 

Related Posts

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

      Știți care este cel mai bun lucru cu aceste cups /  muffins / brioșe pentru mic dejun ???   Poți să le faci cum te taie capul și poți să folosești ce ingrediente vrei: ardei, ciuperci, șuncă, ierburi, diferite brânzeturi sau ce […]

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

  Nu-ș cum să vă spun dar salata asta este cea mai cea salată pe care am făcut-o în ultimul timp, adică are de toate…este o salată care va face ravagii, credeți-mă pe cuvânt. Musai să o încercați, mai ales dacă vreți să impresionați. Inițial […]



14 thoughts on “Pesto alla siciliana : ricotta, seminte de pin si nuci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.