Pesto alla siciliana : ricotta, seminte de pin si nuci

[:ro]

 
 
și iară paste la cină … pai ce să-i faci dacă ne plac !!! mult !!!!
 
Acesta este un sos făcut după ochi … ai mei, de fapt mai mult după gustul meu, așa că aveți încredere că e bun:  
  •  roșii
  • sare și piper
  • Parmigiano Reggiano ras
  • usturoi
  • ricotta
  • busuioc verde
  • semințe de pin
  • nuci 
  • ulei de măsline
 
 
Curățați și spălați roșiile, tăiați-le în jumătate și stoarceți-le în mana pentru a îndepărta excesul de lichid și semințele, apoi așezați-le frumușel direct în blender. Treptat adăugați busuioc spălat și uscat, nucile, semințele de pin, un cățel de usturoi, parmezan ras, ricotta și ulei.

Jucați-vă cu butonul blenderului, la viteză mică, pentru a putea controla gradul de cremozitate. Când pesto-ul  a atins consistența dorită, adăugați sare și piper după gust.

Dacă nu îl utilizați imediat peste o porție de paste, turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire, dar nu mai mult de câteva zile.

 
Nu vă mai rămâne decât să fierbeți pastele alea și cina e gata !!! 
 
 
 
PESTO ALLA SICILIANA : RICOTTA, SEMINTE DE PIN SI NUCI
Write a review
Print
Ingredients
  1. roșii
  2. sare și piper
  3. Parmigiano Reggiano ras
  4. usturoi
  5. ricotta
  6. busuioc verde
  7. semințe de pin
  8. nuci
  9. ulei de măsline
Instructions
  1. Curățați și spălați roșiile, tăiați-le în jumătate și stoarceți-le în mana pentru a îndepărta excesul de lichid și semințele, apoi așezați-le frumușel direct în blender. Treptat adăugați busuioc spălat și uscat, nucile, semințele de pin, un cățel de usturoi, parmezan ras, ricotta și ulei.
  2. Jucați-vă cu butonul blenderului, la viteză mică, pentru a putea controla gradul de cremozitate. Când pesto-ul a atins consistența dorită, adăugați sare și piper după gust.
  3. Dacă nu îl utilizați imediat peste o porție de paste, turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire, dar nu mai mult de câteva zile.
Notes
  1. Nu vă mai rămâne decât să fierbeți pastele și cina e gata !!!
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/
 
Inspirația:  Giallo Zafferano
 

[:en]

 

 

și iară paste la cină … pai ce să-i faci dacă ne plac !!! mult !!!!
 
Acesta este un sos făcut după ochi … ai mei, de fapt mai mult după gustul meu, așa că aveți încredere că e bun:
 
 roșii
sare și piper
Parmigiano Reggiano ras
usturoi
ricotta
busuioc verde
semințe de pin
nuci 
ulei de măsline
Curățați și spălați roșiile, tăiați-le în jumătate și stoarceți-le în mana pentru a îndepărta excesul de lichid și semințele, apoi așezați-le frumușel direct în blender.
Treptat adăugați busuioc spălat și uscat, nucile, semințele de pin, un cățel de usturoi, parmezan ras, ricotta și ulei.
 
Jucați-vă cu butonul blenderului, la viteză mică, pentru a putea controla gradul de cremozitate.
Când pesto-ul  a atins consistența dorită, adăugați sare și piper după gust.

Dacă nu îl utilizați imediat peste o porție de paste, turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire, dar nu mai mult de câteva zile.

 
 

Nu vă mai rămâne decât să fierbeți pastele alea și cina e gata !!! 

 
Inspirația:  Giallo Zafferano
Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:]


Related Posts

[:ro]Bacon & Cheese Baked Egg Cups

[:ro]Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups

[:ro]Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata[:en]Roasted pumpkin & onion Wild Rice Salad[:]

[:ro]Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata[:en]Roasted pumpkin & onion Wild Rice Salad[:]

[:ro]  Nu-ș cum să vă spun dar salata asta este cea mai cea salată pe care am făcut-o în ultimul timp, adică are de toate…este o salată care va face ravagii, credeți-mă pe cuvânt. Musai să o încercați, mai ales dacă vreți să impresionați. Inițial […]



14 thoughts on “Pesto alla siciliana : ricotta, seminte de pin si nuci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.