• Română
  • English

Pesto de mazare si fasole lata, cu pecorino si menta

toast

as seen on VEG

 

 Voi știți care sunt avantajele unei grădini de legume?? deci nu pot să vă spun în cuvinte… este multă muncă dar satisfacția pe care ți-o poate da propria ta tufa de mazăre este priceless.

Poate nu mă credeți… dar sunt convinsă că fiecare din voi aveți în fereastra de la bucătărie măcar câteva ierburi într-un ghiveci… și cum vă crește inima atunci când în salata de roșii arunci câteva frunze de busuioc proaspăt. Ei bine cam așa și eu cu gradina mea… îmi crește inima când mă uit la ea…

 

 

Ingrediente proaspete (nu încercați cu congelate)

  • 200 gr. boabe de mazăre
  • 200 gr. boabe fasole lată
  • frunze de mentă
  • 75 gr. Pecorino Romano
  • zeamă de lămâie, după gust
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • pentru servire : 1-2 bucăți de mozzarella și niște lăstari de mazăre

pesto_original

  Metoda

  1. Într-un robot de bucătărie/blender se așează frumușel boabele de mazăre, câteva frunze de mentă și boabele de fasole. Dați câteva impulsuri blenderului până obțineți o pastă verde și groasă.
  2. Adăugați apoi puțin ulei de măsline și iar impulsuri. Adăugați Pecorino și impulsuri din nou.
  3. În final condimentați și adăugați zeama de lămâie. Gustați și iar gustați, apoi condimentați și ajustați pasta obținută pentru a fi pe placul vostru: sare, piper și poate mai mult ulei de măsline ?? voi știți…
  4. Indiferent cum veți servi această pastă, pe toast sau cu paste, va fi un adevărat festin al aromelor.
  5. Eu am servit-o după un model Jamie: am pregătit o salată din lăstari de mazăre, frunze de mentă și boabele mici de mazăre și fasole (care au rămas pe lângă atunci când le-am scos din păstăi). Am dres salata cu zeamă de lămâie, ulei de măsline extra-virgin, sare și piper.
  6. Am întins pasta de mazăre și fasole pe o felie de pâine prăjită (frecată bine cu usturoi), peste care am rupt niște bucăți de mozzarella și am presărat-o cu salata de lăstari.      

mazare_original

    ”  – Mmm, this is yummy.      

– Mmm, delicious.    

   Double delicious.    

                                           – This calls for another cracker.”                     

                                                       (W.Disney- „The AristoCats”)

pesto

pasta de mazare

pesto de mazare

 

Pesto de mazare si fasole lata, cu pecorino si menta
Write a review
Print
Ingredients
  1. 200 gr. boabe de mazăre
  2. 200 gr. boabe fasole lată
  3. frunze de mentă
  4. 75 gr. Pecorino Romano
  5. zeamă de lămâie, după gust
  6. ulei de măsline extravirgin
  7. sare de mare și piper proaspăt râșnit
Instructions
  1. Într-un robot de bucătărie/blender se așează frumușel boabele de mazăre, câteva frunze de mentă și boabele de fasole. Dați câteva impulsuri blenderului până obțineți o pastă verde și groasă.
  2. Adăugați apoi puțin ulei de măsline și iar impulsuri. Adăugați Pecorino și impulsuri din nou.
  3. În final condimentați și adăugați zeama de lămâie. Gustați și iar gustați, apoi condimentați și ajustați pasta obținută pentru a fi pe placul vostru: sare, piper și poate mai mult ulei de măsline.
Notes
  1. Se servește după un model Jamie: o salată din lăstari de mazăre, frunze de mentă și boabele mici de mazăre și fasole, cu zeamă de lămâie, ulei de măsline extra-virgin, sare și piper.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/


Related Posts

Supă cremă de mazăre cu mentă

Supă cremă de mazăre cu mentă

Supa asta verde pal este numa bună într-o zi rece de iarnă, asta dacă o mâncați caldă….dar este la fel de bună și rece. Ei și dacă mai doriți să adăugați și niște șunculiță prăjită este deja o mega supă cremă. Am tăiat 2 șalote […]

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

      Știți care este cel mai bun lucru cu aceste cups /  muffins / brioșe pentru mic dejun ???   Poți să le faci cum te taie capul și poți să folosești ce ingrediente vrei: ardei, ciuperci, șuncă, ierburi, diferite brânzeturi sau ce […]



3 thoughts on “Pesto de mazare si fasole lata, cu pecorino si menta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *