Pesto - din branza proaspata si busuioc - pentru paste sau doar asa de-ntins pe paine » Bucătăria familiei mele
Pesto – din branza proaspata si busuioc – pentru paste sau doar asa de-ntins pe paine

Pesto – din branza proaspata si busuioc – pentru paste sau doar asa de-ntins pe paine

1 Comment

 

pesto de branza

 

O daaa… ce faci când ai în casă o cutie mare de brânză proaspătă și nu ai nici un fel de idei?? Storci și ultima picătură din neuronul obosit după o săptămână de muncă și scoți cele mai bune paste gătite de tine în anul acesta. Si câte laude am primit pentru ele, nici nu vă mai povestesc că o sa ziceți că mă laud.

Copiii mei ar mânca paste dimineața, la amiază și la cină, chiar și în loc de desert. Oare doar la noi se întâmplă asta?? Câteodată chiar mă întreb dacă nu avem sânge de italian printre neamuri. Hahaha sper eu degeaba…

 Aaaa…și că tot veni vorba de copii…copiii unui food blogger sunt cei mai exigenți critici culinari. Tocmai ne-am întors de la o zi de naștere unde se pare că „aluatul de muffin a fost amestecat excesiv și nu erau suficient de pufoase…iar crema era fadă și exagerat de dulce”… și ai mei sunt băieți.

 

pesto branza proaspata

 

INGREDIENTE PESTO

  • 2 căței de usturoi
  • o mână sănătoasă de busuioc proaspăt sau pătrunjel, sau o combinație
  • 1 cutie brânză proaspătă de vaci
  • sare și piper
  • 1 lingură iaurt grecesc
  • 1 lingură ulei extra-virgin de măsline
  • 1/4 cană parmezan ras
  • paste după bunul plac sau poate niște toast

 

ingrediente pesto

METODA

  1. Pastele se pun la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj.
  2. Porniți blender-ul și adăugați încet în el cățeii de usturoi. Adăugați apoi busuiocul/pătrunjelul. Opriți blender-ul, curățați de pe marginile acestuia pasta obținută.
  3. Adăugați restul ingredientelor și mai dați câteva impulsuri până obțineți o pastă. Gustați și condimentați după bunul plac.
  4. Pastele scurgeți-le când sunt al dente, păstrând jumătate de pahar din apa în care au fiert. Acestă apă o veți folosi mai târziu în cazul în care doriți să mai diluați puțin pasta de busuioc obținută.
  5. Înainte de servire se presară cu parmezan și semințe de pin prăjite.

 

paste cu pesto

Pesto

 

Pesto – din branza proaspata si busuioc
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 căței de usturoi
  2. o mână sănătoasă de busuioc proaspăt sau pătrunjel, sau o combinație
  3. 1 cutie brânză proaspătă de vaci
  4. sare și piper
  5. 1 lingură iaurt grecesc
  6. 1 lingură ulei extra-virgin de măsline
  7. 1/4 cană parmezan ras
  8. paste
Instructions
  1. Pastele se pun la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj.
  2. Porniți blender-ul și adăugați încet în el cățeii de usturoi. Adăugați apoi busuiocul/pătrunjelul. Opriți blender-ul, curățați de pe marginile acestuia pasta obținută.
  3. Adăugați restul ingredientelor și mai dați câteva impulsuri până obțineți o pastă. Gustați și condimentați după bunul plac.
  4. Pastele scurgeți-le când sunt al dente, păstrând jumătate de pahar din apa în care au fiert. Acestă apă o veți folosi mai târziu în cazul în care doriți să mai diluați puțin pasta de busuioc obținută.
  5. Înainte de servire se presară cu parmezan și semințe de pin prăjite.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/
Pesto

Pesto cu branza

Alte tipuri de PESTO

Pesto


Related Posts

PESTO de busuioc

PESTO de busuioc

     Și toată treaba asta începe cam așa: ce credeți că-mi aduce mama, în valiză, la întoarcerea din Italia ????   răspuns corect : una bucată mare, imensă chiar, de parmezan de la mama lui. Cel mai frumos cadou !!!! Ei și când ai atâta […]

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Rețeta pentru salata din orez sălbatic amestecat cu dovleac copt și ceapa caramelizata, cu sos de pătrunjel și semințe de floarea soarelui



1 thought on “Pesto – din branza proaspata si busuioc – pentru paste sau doar asa de-ntins pe paine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.