Porumb la grătar

Porumb la grătar

10 Comments

 

 Înainte să se închidă sezonul de grătare : faimosul porumb  !!!!
Dacă vă place porumbul măcar atâta cât îmi place mie, dar niciodată nu ați știut cum se obține porumbul perfect,  trebuie să încercați asta.

4 știuleți îmbrăcați

Nu cumva să curățați porumbul. Lăsați pănușii, îndepărtați doar mustața.
Scufundați știuleții pe deplin în apă, pentru cel puțin 20 minute înainte de a-i prăji.

Așezați-i pe grătarul încins cu pănuși cu tot până se prăjesc.

Curățați-i de pănuși și serviți.

Ce este în apă ?? 
În apa în care scufundați porumbul puteți pune sare sau zahăr, totul depinde de gustul fiecăruia. Eu pun zahăr deoarece îmi place porumbul mai dulce.
Aveți grijă ca porumbul să fie scufundat întru totul în apă. Puteți chiar folosi o greutate pentru a-l ține scufundat. Lăsați-l să se scurgă de apă.
Puneți porumbul necurățat direct pe grătar, deasupra focului, întorcându-l odată la câteva minute.

Nu vă panicați dacă se carbonizează puțin  foile care înfășoară știuletele.
Învârtiți porumbul până este „aproape ars” de jur-împrejur.
Scoteți-l de pe grătar și lăsați-l 5 minute să stea înainte de a-l curăța și servi. Folosiți un prosop pentru a vă proteja mâinile în timp ce-l curățați.
Îl puteți servi uns cu unt sau poate unt cu usturoi, cine poate știi ce idei vă vin??

 Și uite așa obțineți un porumb perfect prăjit !!!

 

 


Related Posts

grătar de pui în mix de condimente homemade

grătar de pui în mix de condimente homemade

  De când avem cabană la munte folosirea grătarului este ceva săptămânal și musai… ȘI cel mai gustos și totodată ușor de preparat este grătarul de pui ( bineînțeles însoțit de alte minuni făcute pe același grătar).      Dar cum să-l faci deosebit de […]

Rechin la grătar

Rechin la grătar

[:en]         Nouă nu ne prea place peștele…adică ne place dar să nu fie nevoie să-l gătim acasă…Ohhh mirosul !!! ăsta este ceva de care nu mai scapi … Primesc două bucăți mari de rechin file congelat … Mă zgâiesc eu la pungă și uit de […]



10 thoughts on “Porumb la grătar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.