Prajitura cu mineole, malai si alune » Bucătăria familiei mele
Prajitura cu mineole, malai si alune

Prajitura cu mineole, malai si alune

6 Comments

[:ro]

 

       prajitura

M-am trezit că vreau ceva dulce, dar nu foarte dulce și totuși dulce … și care să fie cu fructe și ușor de preparat, pentru că mi-e atât de lene încât mai bine m-aș culca. Aș putea transforma lenea în somn, dar mai bine o pun de-o prăjitură.

Și uite așa după vreo 2 ore la noi în casă mirosea divin. 

Ingrediente:

  • 2 mineole (4 mandarine)
  • 1 cană de alune și nuci (mărunțite bine)
  • 250 gr. unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 180 gr. zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 160 gr. mălai grișat
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 pișcătură sare

1_original     Metoda:

  1. Se acoperă mineolele cu apă rece și se pun la fiert. După primul clocot se aruncă apa și se repetă operațiunea. Se aruncă și a doua apă și se lasă să se răcească.
  2. Se încălzește cuptorul la 150 grade C cu ventilatorul pornit.
  3. Se unge cu unt și se tapetează cu făină o formă de tort. Dacă este o forma de tort cu inel adăugați și hârtie de copt pe fundul formei.
  4. Mineolele se curăță de coajă și se scot sâmburii, iar pulpa rămasă se trece prin blender sau se strivește cu furculița.
  5. Untul, zahărul și vanilia se mixează până se obține o cremă deschisă la culoare. Se adaugă ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare. Atenție mare deoarece nu vreți să se taie crema de unt. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
  6. În crema obținută se adaugă mălaiul, mineolele, nucile și praful de copt.
  7. Aluatul obținut se toarnă în tava unsă și se dă la cuptor aprox. 1 oră și 15 min. până scobitoarea introdusă în mijloc iese curată.

2_original         

   8. Când este gata se scoate din cuptor și se mai lasă în tavă încă vreo 10-15 min. să se odihnească, apoi se așează pe un suport de sârmă la răcit.

polenta cake

Se servește cu zahăr pudră și multă dragoste.

polenta cake1  

 

 

Prajitura cu mineole, malai si alune
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 mineole (4 mandarine)
  2. 1 cană de alune și nuci (mărunțite bine)
  3. 250 gr. unt la temperatura camerei
  4. 1 linguriță extract de vanilie
  5. 180 gr. zahăr pudră
  6. 3 ouă
  7. 160 gr. mălai grișat
  8. 1 linguriță praf de copt
  9. 1 lingură zahăr pudră
  10. 1 pișcătură sare
Instructions
  1. Se acoperă mineolele cu apă rece și se pun la fiert. După primul clocot se aruncă apa și se repetă operațiunea. Se aruncă și a doua apă și se lasă să se răcească.
  2. Se încălzește cuptorul la 150 grade C cu ventilatorul pornit.
  3. Se unge cu unt și se tapetează cu făină o formă de tort. Dacă este o forma de tort cu inel adăugați și hârtie de copt pe fundul formei.
  4. Mineolele se curăță de coajă și se scot sâmburii, iar pulpa rămasă se trece prin blender sau se strivește cu furculița.
  5. Untul, zahărul și vanilia se mixează până se obține o cremă deschisă la culoare. Se adaugă ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare. Atenție mare deoarece nu vreți să se taie crema de unt. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
  6. În crema obținută se adaugă mălaiul, mineolele, nucile și praful de copt.
  7. Aluatul obținut se toarnă în tava unsă și se dă la cuptor aprox. 1 oră și 15 min. până scobitoarea introdusă în mijloc iese curată.
  8. Când este gata se scoate din cuptor și se mai lasă în tavă încă vreo 10-15 min. să se odihnească, apoi se așează pe un suport de sârmă la răcit.
Notes
  1. Se servește cu zahăr pudră și multă dragoste.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

 

[:en]

 

       prajitura

M-am trezit că vreau ceva dulce, dar nu foarte dulce și totuși dulce … și care să fie cu fructe și ușor de preparat, pentru că mi-e atât de lene încât mai bine m-aș culca. Aș putea transforma lenea în somn, dar mai bine o pun de-o prăjitură.

Și uite așa după vreo 2 ore la noi în casă mirosea divin.

 

Ingrediente:

  • 2 mineole (4 mandarine)
  • 1 cană de alune și nuci (mărunțite bine)
  • 250 gr. unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 180 gr. zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 160 gr. mălai grișat
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 pișcătură sare

1_original     Metoda:

  1. Se acoperă mineolele cu apă rece și se pun la fiert. După primul clocot se aruncă apa și se repetă operațiunea. Se aruncă și a doua apă și se lasă să se răcească.
  2. Se încălzește cuptorul la 150 grade C cu ventilatorul pornit.
  3. Se unge cu unt și se tapetează cu făină o formă de tort. Dacă este o forma de tort cu inel adăugați și hârtie de copt pe fundul formei.
  4. Mineolele se curăță de coajă și se scot sâmburii, iar pulpa rămasă se trece prin blender sau se strivește cu furculița.
  5. Untul, zahărul și vanilia se mixează până se obține o cremă deschisă la culoare. Se adaugă ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare. Atenție mare deoarece nu vreți să se taie crema de unt. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
  6. În crema obținută se adaugă mălaiul, mineolele, nucile și praful de copt.
  7. Aluatul obținut se toarnă în tava unsă și se dă la cuptor aprox. 1 oră și 15 min. până scobitoarea introdusă în mijloc iese curată.

2_original         

   8. Când este gata se scoate din cuptor și se mai lasă în tavă încă vreo 10-15 min. să se odihnească, apoi se așează pe un suport de sârmă la răcit.

polenta cake

Se servește cu zahăr pudră și multă dragoste.

Love U All !!

polenta cake1  

 

 

Prajitura cu mineole, malai si alune
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 mineole (4 mandarine)
  2. 1 cană de alune și nuci (mărunțite bine)
  3. 250 gr. unt la temperatura camerei
  4. 1 linguriță extract de vanilie
  5. 180 gr. zahăr pudră
  6. 3 ouă
  7. 160 gr. mălai grișat
  8. 1 linguriță praf de copt
  9. 1 lingură zahăr pudră
  10. 1 pișcătură sare
Instructions
  1. Se acoperă mineolele cu apă rece și se pun la fiert. După primul clocot se aruncă apa și se repetă operațiunea. Se aruncă și a doua apă și se lasă să se răcească.
  2. Se încălzește cuptorul la 150 grade C cu ventilatorul pornit.
  3. Se unge cu unt și se tapetează cu făină o formă de tort. Dacă este o forma de tort cu inel adăugați și hârtie de copt pe fundul formei.
  4. Mineolele se curăță de coajă și se scot sâmburii, iar pulpa rămasă se trece prin blender sau se strivește cu furculița.
  5. Untul, zahărul și vanilia se mixează până se obține o cremă deschisă la culoare. Se adaugă ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare. Atenție mare deoarece nu vreți să se taie crema de unt. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
  6. În crema obținută se adaugă mălaiul, mineolele, nucile și praful de copt.
  7. Aluatul obținut se toarnă în tava unsă și se dă la cuptor aprox. 1 oră și 15 min. până scobitoarea introdusă în mijloc iese curată.
  8. Când este gata se scoate din cuptor și se mai lasă în tavă încă vreo 10-15 min. să se odihnească, apoi se așează pe un suport de sârmă la răcit.
Notes
  1. Se servește cu zahăr pudră și multă dragoste.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

 

[:]


Related Posts

Cozonac trandafir cu caramel sau ROSENKRANZ

Cozonac trandafir cu caramel sau ROSENKRANZ

  Crăciunul e aici deci să tot coacem nişte cozonac.  Caut eu reţete : mai simple şi mai rapide, mai grele, cu nucă, fără nucă. Într-un final găsesc reţeta potrivită : cozonac dar nu orice fel ci un cozonac în formă de trandafir cu zahăr caramelizat.  Reţeta originală La Gabriela, mult mai detaliată decât sunt eu capabilă să v-o povestesc. […]

Nuci caramelizate

Nuci caramelizate

    Se zvonește că vine Crăciunul. Nu vreți să știți câte liste și câte scrisori nu i-am trimis deja moșului. Ne-am gândit, adică eu, să începem pregătirile cu pași mărunți. Anul trecut am pregătit pentru pachețelele de Crăciun homemade Cranberry Pistachio Biscotti  anul ăsta […]



6 thoughts on “Prajitura cu mineole, malai si alune”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.